Blog

50 Tinten Grijs: Deel vier is in aantocht!

50 Tinten Grijs: Deel vier is in aantocht!

Het grote nieuws.


“De kip met de gouden eieren slacht men niet”, is de eerste gedachte die mijn hoofd binnenschiet, als ik het grote nieuws verneem. Maar het staat er echt. Mijn adem stokt, mijn vingers beginnen te tintelen. Dit mòet ik opschrijven. De noodzaak om dit te delen, het doet me mijn netbook openklappen. Haastig druk ik op de aanknop en kan niet wachten tot ik het icoontje van Word kan aanklikken…

 


“Ik blijf nog een paar minuten naar de gesloten deur staren, waar hij doorheen is gelopen, voordat ik terug op Aarde ben. Oke – ik vind hem leuk”.

 


Grey.


Wat brengt mij in deze euforie, vraag ik me af. Welnu, laat ik met de deur in huis vallen: er komt een nieuw boek van 50 Tinten Grijs uit. Sterker nog: het is eigenlijk al af! En oh, als man verheug ik me er nu al op. Want deze keer zal het Christian Grey in hoogsteigen persoon zijn, die zijn gevoelens met de lezers en lezeressen zal delen. “Zal hij medelijden met de jonge Ana hebben gehad?”, of “Heeft hij niets dan lust gevoeld, toen hij haar sloeg?” Ineens begrijp ik waarom er zoveel vrouwen verslingerd zijn aan de trilogie, die een tetralogie wordt.

 


“Ik duw de deur verder open en struikel over mijn eigen voeten, waardoor ik letterlijk het kantoor kom binnenvallen. Shit, shit, shit! – Ik en mijn twee linkervoeten!”

 


Storm.


Het kan geen toeval zijn, buiten waait het flink als ik dit typ. Ik lees over de emotionele storm waar Christian Grey doorheen probeert te leven als hij Anastacia ontmoet. Zijn oh zo geordende leven, het raakt in de war omdat hij haar maar niet vergeten kan. Oh ik zie visioenen van een diep doorwrochte karakterschets, de zieleroerselen van een emotioneel geplaagde man. Hij doet haar de handboeien om, maar is hij niet eigenlijk de gevangene van zijn eigen verleden? Ik zie de psychische rollercoaster in vele lagen aan mij voorbijtrekken.

 


”Bent u vroeger padvinder geweest?” vraagt hij, en het plezier is af te lezen aan zijn sensueel gevormde lippen. – niet naar zijn mond kijken!”

 


Film.


Je zag maar een heel klein stukje van z’n piemel”. Aan het woord is een dame, die door een verslaggeefster van de televisie wordt geinterviewd. Op de achtergrond zijn er nog meer vrouwen te zien. Giebelend verlaten ze de bioscoop. Als jonge pubermeisjes verdringen ze zich om in beeld te komen. Ze hebben genoten van de opwinding om hen heen. Een zaal vol vrouwen, heerlijk toch? En zwijmelend bij de billen van mister Grey, mmm. Alleen, dat had wel wat eerder in de film gekund en graag openlijk! Ach ja natuurlijk, ze hadden het kunnen weten, het is geen porno, maar een mainstreammovie uit het puriteinse Amerika! Maar verdikkie, wat karakter, actie willen de dames zien en wel met de camera er close op!

 


“Probeer rustig te blijven , Ana, smeekt mijn gemartelde onderbewustzijn op haar knieën”.

 


Droom.


In mijn droom ligt het voor me: het vierde Tinten-boek, dat mister Grey aan me voorstelt. Die worstelt met zichzelf. Is hij de wat oudere man, met al wat grijs op de slapen, die ik me voorstelde toen ik de film nog niet had gezien? Of lijkt hij op acteur Jamie Dornan, die toch wel wat jong was voor de rol? Althans in mijn fantasie. Als ik verder lees stuit ik al gauw op juffrouw Steele. Ik bedoel Dakota Johnson.. of toch niet? “Pats”, zegt de zeepbel, mijn gedachtenwereld bij het lezen van het boek spat uiteen. Ik ervaar het als een verlies dat filmbeelden het hebben gewonnen van mijn droomwereld. Wat moet ik nu? Zijn er twee Christian Grey's? En twee Anastacia Steele's?

 


“Mijn adem stokt. Hij is echt knap. – Dat zou verboden moeten worden”.

 


Hit.


Natuurlijk zal het nieuwe boek weer een hit zijn. De kip met… inderdaad, wat u zegt. Maar of de impact net zo groot zal zijn als in het begin? Het eerste boek, met de schrijfstijl van een deel uit de Boeketreeks, ging de toonbank over alsof het van levensbelang was. Schrijfster E.L. James is bovendien een slim mens. Door de aandacht te verleggen naar Christian Grey paait ze alle dames, die opgewonden raken van zijn billen en in de film zijn gereedschap ook zo graag hadden willen zien. De kassa rinkelt. En let wel: ik gun het mevrouw James van harte. Slim op de markt gebracht, die boeken. Internet is vergeven van soortgelijke erotische verhalen, maar deze dame heeft er flink aan verdiend. De uitgeverij en de filmproducent ook.

 


“Ik bloos om de eigengereidheid van mijn onderbewustzijn – ze doet haar vreugdedansje in een rood hoelarokje bij de gedachte de zijne te zijn”.

 


210TH.


Het prikkelen van de fantasie. Hoe je het ook wendt of keert, de boeken en de film hebben de hoofden der dames op hol gebracht. Althans van hen die daar voor open staan. Eerlijk is eerlijk: het is ook goed om het liefdesspel spicey te houden. Met of zonder 50 Tinten, dat wel. Maar zij die denken: “Maar wacht eens, laten we zelf eens een avondje spelen”, kunnen daartoe de Shadesbox van 210TH aanschaffen. Met mooie handboeien, een blinddoek, een zweep en nog meer. Fantasie, verleiden, uitdagen en opwinden, 210TH brengt de fantasie weer terug in de slaapkamer. Het liefdesspel wordt weer een Experience die de beoefenaars Closer Together brengt. En wie weet; één als Ana, de ander als Christian.


Jan Weeber
©210TH


N.B.
Citaten zijn afkomstig uit de boekenreeks “50 Tinten Grijs”, zoals die op internet te vinden zijn.

Share this
Older Post Newer Post