Blog

Aan de haren trekken, respectloos of juist plezierig?

Aan de haren trekken, respectloos of juist plezierig?

Een vurige vrijpartij.


Kennen jullie dat? Dat jij en je partner zo in elkaar opgaan tijdens het passionele vrijen, dat je de hele wereld vergeet? Dat het je niet uitmaakt wat men van jullie vindt, want jullie zijn zo heerlijk aan het vrijen, dat dit het enige is dat in het leven telt? Dat je merkt hoe je elkaar een hemels moment geeft? Dat de vonken er, zogezegd, vanaf vliegen? In dat wilde spel van stoeien, kan het zijn dat je de haren van je lief wil vastpakken. Er zelfs wel aan trekken. Maar dan wel zo dat dit het genot, dat jullie samen beleven, verhoogt. Dat deze actie niet als pijnlijk, maar als heerlijk wordt ervaren en een extra begeerte aanwakkert in het spel van passionele seks.


Vijftig tinten.


Lang niet iedereen zal ervan gediend zijn, toch is "hairpulling" iets dat in het soft-sm-spel past. Dat laatste heeft door de boeken en de film van Vijftig Tinten Grijs aan populariteit gewonnen. Vooral vrouwen zien in dat het liefdesleven niet saai is, als je eens wat durft te experimenteren. Buiten de platgetreden paden is er het nodige te ontdekken en kun je elkaar verrassen. In gesprek met elkaar leer je elkaars wensen op dit vlak kennen en ook hoe ver dit mag gaan.


Grenzen.


Het liefdesspel van de mens is veel gevarieerder dan in het dierenrijk. In feite kent de fantasie nauwelijks grenzen. Toch zijn die er wel degelijk. Het is daarom goed die bij elkaar te verkennen. Dat geldt voor eenvoudige acties, maar voor situaties waarop de één op de ander vertrouwen moet nog meer. Een voorbeeld: het is soms fijn als een man die zijn hoogtepunt bereikt dat doet op de buik van zijn geliefde. Maar vindt die dat niet prettig, dan is dat aanleiding voor een gesprekje daar over. Echter: als de één aan de haren trekt van de ander, dan is er nog meer sprake van een vertrouwenssituatie. Het kan immers pijn doen. Dan moet de grens, voor wat de mate van trekken betreft, vooraf duidelijk getrokken zijn.

 

Samen oefenen.


Het hangt erg van de ander af, of het trekken aan het haar als plezierig wordt ervaren. Daarom is het goed om het bij elkaar te oefenen. Dat maakt dat je er samen om lachen moet, maar elkaar ook op dit punt leert kennen. Als de passie nog niet daar is kun je eens bij je geliefde een pluk haar vastpakken en vragen; "en hoe voelt dat? En als ik dat doe als we opgewonden zijn, zou je dit dan fijn vinden?" Let wel: wat de één respectloos noemt en er zeker niet aan beginnen zal, daar houdt de ander juist wel van enige dominantie of juist onderdanigheid. Deze afkeer of juist verlangens komen bij het oefenen vanzelf aan bod. Dat onderlinge vertrouwen kan om die reden juist een teken van respect, van rekening met elkaar houden, betekenen. In de meeste gevallen zal het zo zijn dat er gesproken kan worden over een liefdevolle manier van aan de haren trekken (of enkel in de handen houden). Het oefenen bepaalt vooraf de grens en vergroot de saamhorigheid.


Ruig.


Hoe teder, liefde- en aandachtsvol een man ook naar zijn partner kan zijn, er zijn wel degelijk vrouwen die het heerlijk vinden dat al die voorbereiding leidt tot ongeremde, wilde, zelfs ruige seks. Buiten de slaapkamer willen zij als een echte dame worden behandeld, daarbinnen houden zij ervan helemaal los te gaan. Hairpulling past in hetzelfde plaatje als een tik op de billen, of vastbinden aan de spijlen van het bed. Het is voor een man daarom zaak te weten wat voor een vrouw hij eigenlijk getroffen heeft. Komt een vrouw te kort in bed, dan kan dat immers gaan knagen en leiden tot klachten. Net als bij een man overigens.


Closer Together.


Erotiek, intimiteit, verleiding, humor, het brengt mensen dichter bij elkaar. Maar vooral communicatie doet dat. Communiceren in woord en daad. Wees daarin maar eens eigenwijs. Teveel mensen trekken zich iets aan van wat een ander vindt. Maar als (soft)sm iets voor jou is en je vriendinnen vinden het maar niks, wat kan jou dat dan schelen? Wat als een bepaalde daad door anderen niet respectvol wordt gevonden en jij vindt het juist geweldig? Mooi laten kletsen en heerlijk je eigen gang gaan is dan het devies! En wil je je liefdesleven nog speelser maken, koop dan eens iets van 210th. Want of het nou Massage olie of een complete Erotische box is, er zitten altijd speelse opdrachten bij die je uitdagen eens iets nieuws te proberen. Veel plezier daarbij!


Jan Weeber.
©210th

Share this
Older Post Newer Post