Blog

Aandacht voor intimiteit en erotiek.

Aandacht voor intimiteit en erotiek.

Scheiden in cijfers.

In maart van dit jaar is het maar weer eens onderzocht: het scheidingspercentage in Nederland. Het Centraal Bureau voor Statistiek becijfert dat momenteel op 36,2 procent en dat wordt als recordhoogte gekwalificeerd. Maar is dat zo verrassend hoog? Sinds jaar en dag spreken we immers van één op de drie huwelijken, dat spaak loopt. Daarbij: de cijfers zijn vervuild doordat een grote groep koppels hun scheiding een poos heeft uitgesteld i.v.m. de kosten die in crisistijd niet opgebracht kunnen worden.

De vlag uit!

We kunnen het treurige cijfers vinden, maar is dat reëel? Twee op drie huwelijken houdt blijkbaar wel degelijk stand en dat is niet niks. Zeker als we het vergelijken met de Verenigde Staten, waar de helft van de huwelijken op de klippen loopt. En dus kan er hier eigenlijk de vlag uit. Zo slecht doen we het hier dus nog niet! Daarbij gezegd dat het aantal jaren, dat men getrouwd is, stijgt en daarmee de leeftijd waarop gescheiden wordt ook.

Kracht.

Zeker, scheiden is zwaar. Hoewel de weg er naar toe mogelijk moeilijker is. En ook de periode er na bijt een flink stuk uit ieders uithoudingsvermogen en weerstand. Toch zeggen veel mensen, dikwijls jaren na die tijd, dat het hen ook sterker heeft gemaakt. Zijn er kinderen bij betrokken, dan is de uiteindelijke beslissing om uit elkaar te gaan niet gemakkelijk genomen. Maar in een gezin leven met onvrede, zeker met openlijke ruzie,  tussen ouders is zo mogelijk nog moeilijker voor hen. Scheiden kan op den duur dan bevrijdend voor kinderen zijn.

Belofte.

Het is nogal wat, als je elkaar trouw belooft. We gaan er van uit dat dit “voor het leven” zal zijn. Maar realiseren we ons wel hoe lang dat eigenlijk wel is? Het lijkt op de vader die het stoute kind vermanend toespreekt en zegt; “zul je het nooit weer doen?” Maar oei, nooit weer, is dat wel reëel? Die belofte is niet meer dan een momentopname. Maar mensen groeien en veranderen. Binnen een huwelijk is dat ook zo. Het gevolg kan tweeërlei zijn: de partners groeien naar elkaar toe, of juist uit elkaar.

Houd het spannend.

Overal op internet kun je tips vinden om een huwelijk, dat in een sleur is geraakt, weer vlot te trekken. Irene Dorresteijn is psychosociaal therapeute en coach en somt er vijf op: 1. Durf je zelf te laten zien (leef niet langs elkaar heen, maar deel je diepste gevoelens), 2. Verras elkaar (doorbreek routines met onverwachte initiatieven), 3. Blijf praten (zeg wat je wil en laat de ander erop reageren), 4. Onderneem samen dingen (ga samen uit, doe samen iets nieuws) en 5…

Besteed aandacht aan intimiteit en erotiek.

Voor de echte liefhebber klinkt het mogelijk ongelooflijk, maar zelfs seks kan in een sleur belanden. Logisch, want eet je elke dag hetzelfde, dan gaat dat vervelen. En zo is het ook tussen de lakens. Een gesprek over wat fijn is om te doen of te ontvangen, brengt koppels op een mentaal hoger plan en dichter bij elkaar. Het schept ruimte voor speelsheid en variatie. Het is helend voor lichaam, geest en de relatie.

Spannende opdrachten.

Bij 210th zijn luxe boxen te koop, die een bijzondere bijdrage kunnen leveren aan dit helingsproces. Daarin bevinden zich, naast een reeks erotische cadeautjes, spannende opdrachten voor partners. Dit is er zo één: “Deze week bedrijven jullie geruisloos de liefde. Wie één krimp of kreun geeft, moet de komende 24 uur alle wensen van de ander vervullen!” Deze opdracht lokt partners uit de tent: de liefde bedrijven is op deze wijze niet iets louter lichamelijks, maar maakt ook dat beide er met volle aandacht bij zijn. En vergeet ook de humor niet, die een rol gaat spelen. Want stel toch dat het hoogtepunt komt en een zucht niet onderdrukt kan worden. Liefdespartners moeten nu toch wel proestend in lachen uitbarsten! Wat een belevenis, een ware 210th experience!

Closer Together.

 

Er komt veel bij kijken om een relatie tot iets prachtigs te maken. Eén van de mogelijkheden om dat te doen is aandacht geven aan intimiteit en erotiek. Laat je verrassen door de inhoud van de verschillende boxen van 210th. Het zal jullie beide positief verbazen hoe die kunnen bijdragen aan het geluk in jullie relatie.

 

Jan Weeber

©210TH

 

Share this
Older Post Newer Post