Blog

All boobs are beautiful.

All boobs are beautiful.

Sieraad.

 

Borsten zijn het sieraad van iedere vrouw. Althans zo wordt er door mannen naar gekeken. Over het algemeen vinden vrouwen ze heel gewoon. Ze lopen er immers bijna hun hele leven mee rond. In de puberteit “eraan gegroeid” zijn het lichaamsdelen waar een vrouw in het dagelijks leven van werken, hobby’s en andere bezigheden, nauwelijks op let. Althans wanneer ze niet veel te klein of uitzonderlijk groot zijn. In het eerste geval kan de wens om ze groter te willen hebben ontstaan, in het andere geval kunnen rugproblemen en knellende bh-bandjes het verlangen naar een borstverkleining aanwakkeren.


Verleiders.


Aan de andere kant: borsten kunnen juist ook met opzet ingezet worden om anderen het hoofd op hol te brengen. Niet zonder reden bestaan er kledingstukken met laag uitgesneden v-halzen en andere vormen, om de toeschouwer een gulzige blik te gunnen op een diep decolleté. In de showbusiness en de reclame vormen borsten ware blikvangers. Tijdens beautycontests worden steevast galajurken gedragen die de blik op ronde vormen doen landen. Borsten zijn verleiders bij uitstek. Tijdens het oktoberfest in Beieren dragen de dames een zogenaamde Dirndl, dat in feite de voorloper van de push-up bh is.

 

Kinderloosheid.

 

Als secundair geslachtsdeel zijn borsten bedoeld om borstvoeding te kunnen geven. Dit gebeurt lang niet altijd. Immers niet elke vrouw krijgt kinderen. Soms omdat dit haar door de natuur niet gegeven is, dikwijls ook als bewuste keuze. Hoewel nog geen gemeengoed komt dit toch steeds vaker voor. Het krijgen van kinderen wordt in lang niet alle gevallen gezien als een verrijking van het bestaan, in andere gevallen zien mensen van het krijgen van kinderen af, omdat ze onzeker zijn over hun toekomst in deze wereld. Ook worden borsten dikwijls niet voor het voeden van kroost ingezet, omdat de kwaliteit van flesvoeding tegenwoordig zodanig goed is, dat het de moedermelk vervangen kan. Borstvoeding kan zo een bewuste keus zijn, maar flesvoeding even zeer.

 

Zwangerschap.

 

Borsten veranderen tijdens de zwangerschap en de gevolgen daarvan zijn ook vaak daarna nog zichtbaar. Doordat borsten in die periode in omvang toenemen kan dit blijvende striae veroorzaken. Over het algemeen wordt dit als niet mooi ervaren. Ook bestaat er de angst dat van de volle borsten weinig meer overblijft en er na de zwangerschap slechts, de zo veel genoemde, theezakjes zullen overblijven. Tevens kunnen de tepels van grootte en vorm veranderen, waarbij opgemerkt dat die niet beide op dezelfde wijze een ander uiterlijk krijgen. Breasts are sisters, not twins.

 

Ongelijk.

 

Het komt geregeld voor dat beide borsten van een vrouw van vorm verschillen, of dat de omvang niet gelijk is. Dit normale, natuurlijke verschijnsel wordt wel eens als minder esthetisch gezien, maar dat is in feite geheel onterecht. Tenzij de ongelijkheid dusdanig groot is, dat ingrijpen de beste weg is. In feite geldt hier hetzelfde voor als bij een platte of te volumineuze boezem: als er lichamelijke of psychische nood is, die niet anders dan door professionals behandeld moet worden, dan is dat de beste weg om te gaan. Maar in de meeste gevallen zijn de verschillen welsiwaar enigszins zichtbaar, maar tevens verwaarloosbaar. Geen mens is perfect en zij die dat wel zijn niet altijd gelukkig.

 

Vreugde.


Voor een geliefde, man of vrouw, zijn de borsten van de vrouw een bron van vreugde. Het wordt als heerlijk ervaren die geregeld vast te houden, te strelen of te kussen. Te ervaren hoe zacht ze zijn, dit in tegenstelling tot de hardheid die de tepels kunnen aannemen. Velen genieten ook van het raden naar wat voor heerlijks zich onder een bloesje bevindt. Een geraffineerde vrouw laat dan dat kledingstuk ietsje over haar schouder zakken, zodat maar net een bh-bandje zichtbaar wordt. Dit spel werkt zelfs bij stellen, die elkaar al jaren kennen. Er valt dan weinig meer te raden, maar de boodschap van verleiding is daar niet minder om.

 

Closer Together.

 

Bij de term Closer Together wordt al snel gedacht aan twee mensen die dicht bij elkaar willen staan. Maar het geldt ook voor het individu. Een vrouw die haar borsten accepteert zoals ze zijn, ze lief heeft en er van geniet dat haar partner ze zo mooi vindt, is Closer Together met zichzelf. Tevreden zijn met wat je hebt is dan de kunst. En meer dan dat is het blij zijn met het eigen lichaam bevorderend voor het levensgeluk. Genieten van jezelf kan bijvoorbeeld met de 210th showercream de 210th bodyscrub of 210th bodymask. Kijk je in de spiegel, kijk dan eens met de ogen van je partner. Het is de onversneden realiteit dat die je vast veel mooier vindt, dan dat jij je zelf vindt. Inclusief die prachtige borsten. Perception is reality!

 

©210th
Jan Weeber

Share this
Older Post Newer Post