Blog

And in the end....

And in the end....

Start.

 

Het is 17 juni 2013 als ik mijn eerste blog voor 210th heb geschreven. De titel is “De meerwaarde van knuffelen”. Het verhaal sluit aan bij de boodschap die oprichter en eigenares Sofie Rockland uitdraagt met de slogan Closer Together. Met als ondertitel: "Intimacy is one of the most beautiful given things in the world." Gezegd zou kunnen worden dat mijn eersteling gaat over het gezegde “Wie het kleine niet eerst, is het grote niet weerd”. Geen grote ontboezemingen over hot and steamy sex dus, maar handelend over dat tedere gevoel dat de basis vormt waarom mensen bij elkaar willen zijn. Hoe belangrijk erotiek ook in een leven zijn kan, zonder het gevoel van exclusieve intimiteit wordt het een avondje gymnastieken. Kan leuk zijn, maar het mist het gevoel dat vrijen een unieke ervaring is, omwille van de persoon met wie dat gedaan wordt.

 

Op verkenning.

 

210th een erotisch lifestyle merk. Het verkoopt bodycare producten en erotische boxen, die bovendien vergezeld gaan van speelse opdrachten. Het gevolg is dat er in de blogs ook veel onderwerpen de revue zijn gepasseerd die een directe link met erotiek hebben. En met seksualiteit. Het verschil tussen die twee begrippen is regelmatig aan bod geweest. Met als ondertoon dat elkaar leren kennen door middel van communicatie deuren opent, die zonder dat mogelijk gesloten zouden zijn gebleven. 210th is echter ook een luxe en stijlvol merk, zoals Sofie zich ook altijd presenteert bij onderhandelingen met weer een groot hotel. Het is in de blogs niet zo dat er vogeltjes niet bij de naam genoemd zijn, maar c'est le ton qui fait la musique.

 

Taboe.

 

Uiteraard stuiten, zowel ik als Sofie, op situaties die laten zien dat er op erotiek nog altijd een taboe rust. Er zijn nog altijd mensen die seksualiteit geen discussie vinden, maar een daad. Dat is jammer, omdat goede, open en eerlijke gesprekken tussen partners over dit onderwerp zoveel begrip en kansen op kan leveren. Anderzijds is het ook wel begrijpelijk dat erotiek niet een onderwerp is dat door iedereen net zo wordt besproken als de gang naar de bakker of het mooie weer. Erotiek en seksualiteit hebben het nu eenmaal in zich dat we kunnen zeggen dat vrijwel iedereen het doet, maar het desondanks steeds weer een strikt persoonlijke en daardoor unieke ervaring is. Desondanks is het wel degelijk zorgelijk dat de preutsheid in dit land toeneemt. Immers: kennis is macht!

 

Contact.

 

Veel mensen komen tegenwoordig via internet met elkaar in contact. De wereld is a global village geworden. Op die manier komen Sofie en ik in 2013 ook met elkaar in contact. Ik vanuit Groningen, zij vanuit Amsterdam. Als een erotisch filmbedrijf het financieel niet rond kan breien eindigt voor mij daarvoor de schrijverij. Ik doe Sofie vervolgens een voorstel tot het schrijven van een wekelijkse blog voor de website van 210th. Vooral bij actuele gebeurtenissen genereert dat zogenaamde traffic en dus belangstelling voor het merk. Dat avontuur eindigt nu, zes jaar verder, met deze terugblik. Ik zou weliswaar nog jaren door kunnen gaan, maar ook in herhaling vallen. Daarbij is mijn belangstelling voor de lokale politiek in “mijn” stad Groningen gewekt en staan er nieuwe uitdagingen voor de deur. Uiteraard zijn mijn talenten als auteur ook daar opgevallen en heb ik Sofie al enige tijd geleden laten weten dat het eind van mijn blog-schrijverij eraan zit te komen.

 

210th.

 

Uiteraard gaat het erotische lifestyle merk 210th gewoon door. Met name in de hotelbranche wordt er zeer tevreden gereageerd op de luxe en stijlvolle manier waarop de hoogwaardige producten worden gepresenteerd. Het zijn juist hotels van naam en faam die het avontuur met 210th hebben aangedurfd. Zij bieden hun gasten net dat stukje extra dat het verblijf zo veraangenaamt en hen thuis laat voelen. Wat dat betreft heeft Sofie een uniek concept bedacht, dat inmiddels her en der wordt gekopieerd. Een beter compliment kun je niet krijgen. Niet alleen de producten van 210th zijn van topkwaliteit, dat er speelse opdrachten zijn bijgevoegd (ook door Sofie zijn bedacht) maakt dat stellen van hun samenzijn echt een avondje kunnen maken om nooit te vergeten!

 

And in the end.

 

Sofie Rockland en ik, we hebben elkaar nog nooit ontmoet. In zes jaar tijd. Dat is niet noodzakelijk als blijkt dat je elkaar door de telefoon haarfijn aanvoelt en een enkel woord genoeg kan zijn om een opdracht goed uitgevoerd te krijgen. Doorzettingsvermogen, discipline, punctualiteit, maar ook onbedaarlijke humor en wederzijdse ondersteuning en complimenten, ze zijn er “gewoon”. Sofie, die mij via haar broer de muziektip van Eels geeft en ik die haar vertel over mijn adoratie voor The Beatles. Dit jaar zal de vijftigste verjaardag van het legendarische album Abbey Road worden gevierd, met naar ik hoop een prachtige remix van Giles Martin. Het album dat eindigt met het nummer The End. Ik zeg vaarwel met de songtekst: “And in the end, the love you take is equal tot he love you make”…

 

Jan Weeber.

©210th

 

 

Share this
Older Post