Blog

Breadcrumbling, het nieuwe lokkertje op Tinder.

Breadcrumbling, het nieuwe lokkertje op Tinder.

Datingsites.


Wie een liefdevolle relatie met iemand anders heeft, die heeft geluk. Zo gemakkelijk is het niet om een partner te vinden, die volkomen bij je past. Op zoek naar liefde zijn er ogenschijnlijk velen, maar naar een avontuurtje ook. In veel gevallen zal het onderscheid eenvoudig te maken zijn. Wie zich registreert bij datingsite Parship, zal dat toch eerder doen om een serieuze relatie te vinden, dan iemand die bij Second Love nadrukkelijk naar een belevenis tussen de lakens solliciteert. Niet dat deze uitspraak garanties biedt overigens. Op internetsites wemelt het van de websites waarop datingsites worden beoordeeld. Er wordt al snel duidelijk dat er veel kaf tussen het koren zit.


Vroeger en nu.


In vroeger tijden was er nog geen Tinder, datingsites en dergelijke. Toekomstige partners vonden elkaar in de kroeg, de muziek- of gymvereniging, op school of nog elders in de buurt. Met de komst van trein, auto en vliegtuig werd de wereld groter en vonden partners, die op grotere afstand van elkaar woonden elkaar tijdens een dagje uit, op het werk, vakantie of op zakenreis. Bovendien boden kranten en tijdschriften ruimte voor contactadvertenties aan. Nu de wereld een Global village is geworden, is het vinden van een partner iets dat je doet achter laptop of smartphone. Uiteraard zijn alle andere vormen van partnerkeuze nog altijd van kracht, maar gemak dient de mens!


Relatiebureaus.


Een aparte schakel in deze ketting vormen relatiebureaus, aanvankelijk huwelijksbureaus genaamd. Het fenomeen lijkt in onbruik te zijn geraakt, maar toch zijn er genoeg mensen die zichzelf niet op de open markt willen gooien, zoals dat bij Tinder het geval is. Een dergelijk bureau is bijvoorbeeld “Mens En Relatie”, waar cliënten worden begeleid door consulentes. Na een kennismakingsgesprek volgt een profielschets van wensen, bemiddeling en eventueel coaching. Ondergetekende heeft in 1983 een dergelijk traject gevolgd en is op die wijze de liefde van zijn leven tegengekomen. Een nuchtere Groninger zegt dan: het kost wat, maar dan heb je ook wat ;-)


Ghosting.


Wie op datingsites op zoek is naar een partner kan een internetpester tegenkomen, die zich bezighoudt met ghosting. Je hebt iemand gevonden waar je contact mee hebt gekregen. Over en weer is er informatie uitgewisseld en het lijkt de goede kant op te gaan. Vervolgens is het zo ver: je besluit in te gaan op het voorstel ergens een hapje gaan eten. Je kleedt je leuk aan en je verheugt je op een leuke avond in het eetcafeetje waar je naar toe bent gegaan. Maar daar komt je date niet opdagen. Als een spook is hij verdwenen. Thuis blijkt zijn profiel ook te zijn verdwenen. Ghosting is pure pesterij.


Breadcrumbling.


Geheel nieuw is breadcrumbling. Je hebt een leuk contact met iemand en denkt dat het serieus is, in werkelijkheid is die iemand op zoek naar seks. Dat doet hij door, op slinkse wijze, je verlangen op te bouwen . Want na het leuke contact hoor je een poos niks van hem. Dat verontrust, hij zit in je hoofd! Tijd voor hem om je een berichtje te sturen, net genoeg om je ongerustheid om te doen slaan naar opluchting. Een aantal keren herhaalt hij dat toe strooien van een paar kruimels, totdat je uit jezelf zegt: zullen we elkaar eens ontmoeten? Dan is de man in zijn opzet geslaagd en slaat hij de dekens van zijn bed alvast opzij.


Gezond verstand.


Bij internetdaten is het gebruik van een gezond verstand het beste wapen tegen lieden (mannen of vrouwen) die niet te vertrouwen zijn. Gaat het te gauw over seks? Laat maar zitten. Heeft hij het over geld? Idem dito. Zielige verhalen? Weg ermee. Wel praten maar niet luisteren? Klik maar door. Opscheppen? Zelfde laken een pak. En zo zijn er meer redenen om nee tegen iemand te zeggen, eerder dan ja. Bovendien: je hebt zelf geen haast! Je bent immers zelf sterk genoeg om je leven alleen door te brengen. Ook dat is gezond verstand.


Closer Together.


Maar heb je dan die ene gevonden, die werkelijk te vertrouwen is, die je laat lachen, het beste met je voor heeft, geïnteresseerd is in je verhalen en je levensloop, dan is het reden om dat geluk te vieren. Als je merkt dat iemand echt voor jou gaat en dat steeds weer bewijst, dan is er niets mooiers dan Closer Together te raken met z’n beiden. Dan komt er op den duur ook erotiek bij kijken, het feestje dat je viert om elkaar geluk te schenken. De slingers bij dat feestje zouden de bodycare producten en de erotische boxen van 210th kunnen zijn, met daarbij de speelse opdrachten als een soort feestlied. Veel plezier!


Jan Weeber.
©210th

Share this
Older Post Newer Post