Blog

De absurde humor van The Little Death

De absurde humor van The Little Death

Films


Ik hou van filmtrailers. Eigenlijk zijn die vaak mooier dan de film zelf. Hèt voorbeeld bij uitstek is “50 Shades Of Grey”. De bijbehorende voorsmaakjes geven eigenlijk het verhaal in notendop (geen wonder met zo’n dunne storyline) en geven een suggestie van de erotiek die in de rolprent te zien zal zijn. Welnu: dat laatste wordt ook eigenlijk niet meer dan dat, wist Sofie (eigenares van 210TH) mij te vertellen. Kortom: mooie trailer, tegenvallende film! Een trailer prikkelt mij als het gaat om de vraag of ik die film nu wel of niet wil gaan zien. Je geeft toch zo maar anderhalf uur tijd van je leven aan zo’n product, dus laat het dan wel een plezierige bezigheid zijn. En zo stuitte ik, min of meer bij toeval op de trailer (leve YouTube!) van The Little Death.


Le Petit Mort.


Ik hou van zwarte humor, zij het fijnzinnig. Het is een sekskomedie, maar gelukkig niet van het platte soort, waar er zo veel van zijn. Van dik hout zaagt men planken is er derhalve niet bij. Wat mij betreft is de beste filmhumor die, waar ik niet af en toe schaterlachend dubbel om lig, maar waar een lichte glimlach anderhalf uur op mijn kaken blijft staan. De term “Little Death” is synoniem voor het orgasme en dat is waar de verhalen in de film over gaan. Het verlangen om het ultieme hoogtepunt te mogen beleven. Iets dat een hoog doel blijkt te zijn, dat maar niet zo te bereiken is.


Sexoffender.


In een middleclass buurt heeft een man, Steve genaamd, een huis betrokken. Hij vormt de draad in een absurdistisch verhaal. Dat blijkt meteen als hij zich aan zijn buren voorstelt, tijdens zijn rondtocht langs de huizen van de straat. Alle buren hebben het zo druk met hun eigen besognes, dat zij niet eens opmerken dat hij een veroordeelde zedendelinquent is. Zijn verplicht uitgesproken zin “Also, I'm required by federal law to inform you that I am a convicted sex offender” , niemand die het hoort, niemand die het opmerkt. Een hilarisch gegeven dat als een running gag de hele film door duurt, totdat hij door een auto wordt aangereden.


Verkrachting.


Daarmee worden de losse verhalen, die qua sfeer sterk aan een sitcom doet denken, aan elkaar geregen. Losse situaties eigenlijk, hoewel er een paar aan het eind samenkomen. Een van de sexcapades gaat over een vrouw, Maeve, die het verlangen kent verkracht te worden. Uiteraard niet in het echt, maar door haar man. Die houdt echter op een tedere manier van haar en kan zich een rape niet voorstellen. Uiteindelijk gaat het dan toch lukken, of toch juist niet? Dit alles leidt tot een kolderieke ontknoping.


Handsigns.


Op deze wijze komen er nog meer seksuele fantasieën aan bod, elk met hun eigen intrige en onvoorspelbare afloop. De laatste in de rij is ronduit vetederend. Als de dove jongeman Sam naar een vertaalcentrale belt, krijgt hij Monica aan de lijn. Zij kunnen elkaar op de computermonitor zien, immers zij zal het gewenste gesprek in gebarentaal voor hem vertalen. Wat blijkt? Hij wil een sekslijn bellen. Uiteraard leidt dit tot verlegenheid en schaamte, misverstanden en hilariteit, maar ook tot toenadering tot elkaar. Of ze elkaar ooit in het echt zullen ontmoeten wordt niet duidelijk, daar Monica op het eind van de film instapt bij Steve, de veroordeelde zedendelinquent…


Debuut.


Voor de Australische acteur Josh Lawson is The Little Death een geslaagd debuut als schrijver en regisseur, waarin hij tevens zelf een rol speelt. Het is hem gelukt verschillende lagen van erotiek te beschrijven op een luchtige, komische manier, zonder in het lach-of-ik-schiet-genre te belanden. Verwacht geen bloot, of steamy action in deze rolprent, het is en blijft een komedie. Maar fijnzinnig vermaak voor op een donkere zondagmiddag is het zeker!


210TH.


De producten van 210TH zetten aan tot verleiding en uitdaging, maar ook communicatie en humor. En zo is er een link met deze film. Stel: jullie zitten op de bank The Little Death te kijken, wat nodigt die film dan uit om eens aan elkaar te vragen naar elkaars fantasieën. Het kan niet anders of dat wordt een leuk, mooi en grappig gesprek. En wie weet leidt het tot meer, tot iets onverwachts en nieuws. Op die manier raken jullie Closer Together en wordt de avond een ware Experience. Bijvoorbeeld met het doucheschuim van 210TH, of de zweep uit de Shadesbox van 210TH. Have fun!


Jan Weeber
©210TH

 

N.B. Voor meer informatie over The Little Death, klik hier.

 

Share this
Older Post Newer Post