Blog

DE HEILZAME WERKING VAN EROTIEK.

DE HEILZAME WERKING VAN EROTIEK.

Het merk.

“U bent het netste merk dat ik op dit gebied ben tegengekomen”. Aan het woord is een hotelmanager, die zojuist een leveringscontract met 210th heeft afgesloten, met eigenares Sofie Rockland derhalve. Ze meldt het me trots per e-mail. Het concept van haar erotic lifestyle brand slaat al jaren aan, zo merkt ze vooral in de hotelbranche. Hospitality ten voeten uit. De klant geven waar die om vraagt en dat in een gastvrije, modieuze, discrete en innovatieve setting, dat is altijd haar doel geweest en inmiddels is haar merk wereldwijd veel gevraagd. Want erotiek is een levensgeschenk dat niet buiten de deur blijft als een stel de deuren van een mooi hotel binnen loopt. Daar is ze van overtuigd, alleen vraagt dat, om teleurstellingen te voorkomen, wel om de beste producten. Echter, om zo ver te komen moeten wel taboes worden overwonnen.

Opdrachten.

Zij die er moeite mee hebben om over verlangens te spreken moeten daarom worden geholpen. Een product van 210th mag daarom niet enkel bestaan uit een product, maar dient vergezeld te zijn van aanwijzingen hoe dat te gebruiken. Niet in de zin van een gebruiksaanwijzing, maar in aanwijzingen hoe een fijn gesprek op gang gebracht kan worden. Daarom bevat elk product een set speelse opdrachten die het liefdesspel speels en humorvol maken, maar ook aanzetten tot verleiding en intimiteit. Een dergelijke opdracht kan zijn elkaar te tekenen. Een naakt poppetje van hem en haar dus, waar je echt geen tekentalenten voor hoeft te hebben. Maar uiteraard zal er hartelijk gelachen worden om het eindresultaat. Maar ook kan er aangeven worden welke gebieden van het lichaam gestreeld moeten worden. Zo geven partners elkaar opdrachten, bespreken die en voeren die uit.

Huishoudbeurs.

Openheid over voorkeuren en verlangens, ze zijn cruciaal voor een spel dat van intimiteit een feestje voor twee maakt. In de Westerse wereld dringt het besef door dat erotiek en seksualiteit twee zeer belangrijke onderdelen van het leven zijn, zowel voor elk individu afzonderlijk als voor stellen. Zelfs een stoffig evenement als de Huishoudbeurs liet dat in maart jongstleden zien. Het thema was Liefde en Lust en net als op een erotische beurs vergaapten de meestal vrouwelijke klanten zich aan de getoonde noviteiten. Ditmaal waren dat niet nieuwe potten en pannen, maar dildo’s en massageapparaten. De gegeven workshops behelsden niet macrameeën of stoofschotel maken, maar masturbatielessen. Moeders en dochters, bejaarden en ander divers pluimage, ze schaamden zich er niet voor gezien te worden op een beurs als deze.

Afkomst.

De multiculturele samenleving drukt echter op dat beeld van vrijheid blijheid. Het is niet een wonder dat dit gebeurt, afkomstig uit en opgevoed in behoudende culturen kan het (nog) niet zo zijn dat er dezelfde openheid is over erotiek, vooral niet in het openbaar. Daar is overigens niets mis mee, zolang elke cultuur van elkaar die verschillen respecteert en toelaat. En zo is het ook met de beleving van erotiek in hotels. Sommige stellen leggen het liefdesspel volkomen stil zodra ze buiten de deuren van hun eigen huis slapen, anderen ervaren in een hotel juist de vrijheid niet gestoord te worden door kinderen, werk en andere afleiders. Het is aan de dynamiek van elke relatie om wel of niet seksueel actief te zijn in een andere omgeving. Opvoeding en karakter, afkomst en aard, alles speelt hierin een rol. Maar hotels die een dergelijke extra service bieden ontkennen niet dat erotiek een rol speelt in het leven van hun clientèle, maar durven hierin -met alle aandacht voor stijl en discretie- open kaart te spelen. De reacties van klanten zijn navenant.

Closer Together.

Elk mens heeft liefde nodig. Wie van zichzelf houdt kan van een ander houden. Het is zo gemakkelijk gezegd, maar niet bij ieder mens eenvoudig te realiseren. Al pratend met elkaar kunnen er stapjes worden gezet en de beleving van erotiek kan daarin zeker behulpzaam zijn. Erotiek kan een immense diepte blootleggen van iemands levensgeschiedenis en karakter. Het duwt op zachte wijze over drempeltjes en laat toe dat kleine stapjes worden genomen naar de zo gewenste openheid en de opbouw van zelfvertrouwen en waardering. Zoals hierboven beschreven kunnen de speelse opdrachten van 210th daarbij behulpzaam zijn. Die zijn de vinden achter QR-codes bij de bodycare producten en in luxe enveloppen die de erotische boxen bevatten. Naar verluidt is het de tijd van doen. Doen jullie mee?

Jan Weeber
©210th.
Share this
Older Post Newer Post