Blog

De humor van standje 69

De humor van standje 69

Soixante-Neuf.

 

In de volksmond (excusez le mot) heet het standje 69. Of zoals de Engelsen zeggen: L7. Het staat voor elkaar tegelijkertijd oraal plezier verschaffen. Bij het ene stel ontstaat het als vanzelf, anderen moeten het eerst met elkaar bespreken of er toe over wordt gegaan. Zeker is dat standje 69 iets is, dat bij een nagesprek nog wel eens aan de orde komt. De reden laat zich raden. Zit je in een tandartsstoel en is je mond volgepropt met klemmen, beugeltjes, watten en wat dies meer zij, dan gaat het je ook niet meteen lukken om een heel referaat af te steken. Bij het praktiseren van Soixante-Neuf is het niet anders.

 

Vijf smaken.

 

Standje negenenzestig is er in vier (of vijf?) verschillende varianten. In deze blog ga ik ze eens bij langs om te bezien wat er leuk aan is, of wat nu juist de moeilijkheid is. De varianten zijn als eerste; de man ligt, zij knielt over hem heen. Andersom kan ook: zij ligt en hij is on top. Uiteraard kunnen beide partners op hun zij liggen. En dan nog de staande variant. Hij staat, zij hangt met haar bovenbenen over zijn schouders. Zou die positie ook andersom kunnen? De vijfde variant? Ik zie het niet voor me, of het moet zijn dat de liefdespartners uit evenwicht raken (als gevolg van het verschil in lengte en gewicht) en als een kluwen mens op de slaapkamervloer is beland, of -zoals in een slapstick- door een raam is getuimeld. En zij besluiten dat het eens maar nooit weer is geweest.

 

Zij on top.

 

Hij ligt lekker lui op zijn rug, bierbuikje omhoog. Ontspannen hoor, dat mag wel vaker zo, beetje lui als hij is aangelegd. Althans dat wordt nog wel eens gezegd van mannen, dat ze meer hun best in bed moeten doen, volgens de dames. Die zullen vast gelijk hebben, maar moeten niet vergeten dat het nogal wat creativiteit vergt om een lady naar een hoogtepunt te leiden. Dat is voor een man in de regel niet zo ingewikkeld. Hoe dan ook: hij geniet. Maar zij ook! Immers: ze kan zelf bepalen in hoeverre zijn mannelijkheid haar mond binnen gaat en ze kan met haar handen alles strelen en masseren wat zich in die omgeving bevindt. Ondertussen krijgt hij zowat een stijve nek, want zijn mond kan moeilijk bij haar intieme zone. Dan weer is dat te laag, dan weer te hoog gepositioneerd. Dan maar wat met een kussen onder zijn hoofd experimenteren. Dan weer het kussen plat, of toch dubbelvouwen? Verdraaid, dit alles zou toch een makkie moeten zijn? Rolt ineens het kussen van het bed, verdikkie nog aan toe...

 

Hij on top.

 

Nu is zij aan de beurt om zich op de meest relaxte wijze op het bed neer te vlijen. Op haar rug gelegen wacht ze op het moment dat het genieten zal beginnen. Ze heeft het van te voren bedacht hoe hij haar met lippen, tong en vingers zal laten genieten. En zo klimt manlief over haar heen, met zijn hoofd in de richting van haar weelderige driehoekje. Daarbij is het de bedoeling dat hij zijn mannelijkheid op juiste wijze doet landen, waar het de bedoeling is. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Te hoog geplaceerd, dan komt zij voor hetzelfde probleem te staan waar hij het moeilijk mee had. Het “hoe plaats ik een kussen goed onder mijn hoofd-probleem”. Zijn trots te laag, levert als resultaat dat ze in ademnood komt. Deep throat is niet altijd een succes. “Whoemp whoemp”, brengt ze bijna kokhalzend uit.

 

Op de zij.

 

Het meest relaxte standje, immers beide deelnemers op hun zij, dus geen onhandig gedoe op handen en knieën. Bij alle varianten is het trouwens handig als de man een flink stukje langer is dan de dame. Zij heeft nooit het probleem van “hoe doe ik dat?” als ze hem wil plezieren. Hij heeft immers een uitstekend geslachtsdeel dat zich eenvoudig laat bedienen. Hoe uitstekend haar genotsplekjes ook zijn, uitsteken doen ze niet. Die bevinden zich voorbij de vlucht- ik bedoel venusheuvel. Dus dames, zoek een heer van een metertje of twee en standje 69 is no problem at all! En pas op voor hotelbedden. Niet zelden lijken het tweepersoonsbedden, maar betreft het in feite een lits jumeaux. De kans bestaat dus dat de bedden, midden in de actie uiteenschuiven, als bij de voorpoten van een drinkende giraffe. En hotseknots, daar liggen jullie plotseling op de vloer!

 

Staand.

 

Hij, de krachtige man, staat sterk te wezen, terwijl zij aan zijn schouders hangt. Haar snoezige poesje voor zijn gezicht. Kijk dat opent mogelijkheden. Temeer daar zij op de kop hangt om zijn  jonge heer te voorzien van enige stimulatie. Jawel, zo laat menige pornofilm zien dat dit Kamasutra-standje in de praktijk heel goed mogelijk is. Wat de historie evenwel niet vertelt is hoe men in die positie is gekomen. Toch maar een keukentrapje erbij? Alleen weggelegd voor getrainde bodybuilders? En wat als men uit evenwicht raakt en door het slaapkamerraam tuimelt en de buren zien dat zij op het, zojuist gemaaide, gazon zijn geland? Of is de heer in kwestie voor de echtelijke sponde reeds door zijn hoeven gezakt?

 

Two-way-street.

 

De lol van standje 69 is derhalve dat het net op een spelletje Twister lijkt. “Ho pas op, rol niet van het bed en val niet om!”. Echter, dat is nog maar de gymnastische kant van het geheel. Emotioneel is het nog lastiger. Het is geven en nemen in een relatie, maar wat als dat tegelijkertijd moet? Men beweert dat vrouwen kunnen multitasken (die theorie is door wetenschappers allang weerlegd). Dat zou voor hen een uitkomst zijn. Van de man wordt beweerd dat hij maar één ding tegelijk kan. Ik ben het zelf en kan dat beamen. Wat inhoudt dat hij kiezen moet: zelf genieten òf de ander verwennen. Ja lekker handig, dat standje 69, dat gaat dus niet!

 

Humor.

 

Leuk hoor, dat standje. Laat je dus niet leiden door de strekking van dit verhaal. Het is niet allemaal kommer en kwel. Vele stellen genieten er heerlijk van! Wel helpt het als lijf en leden gezond zijn en enigszins zijn getraind. Vermoeide ledematen dragen niet bij aan uithoudingsvermogen en passie. Echter: de merites van dit verhaal moet ook zijn dat de participanten geestelijk getraind zijn door het overleg dat zij hebben, over dat wat ze op de matras ten uitvoer brengen. Het aloude woord communicatie, wat is en blijft het belangrijk. Niet alleen fysiek, maar juist psychisch Closer Together raken, misschien is dat de echte winst van een heerlijk relaxte sessie Soixante-Neuf!

 

 

210th.

 

Of je het nu eenvoudig houdt, of dat je de hele Kamasoetra uitvoert, 210th biedt altijd nieuwe inspiratie. Elk 210th product, of het nu gaat om de bodycare lijn of de erotisch boxen, bevat aanwijzingen om het liefdesspel levendig te houden, dan wel te houden. Op de verpakking van bijvoorbeeld 210th Massage olie vind je een QR-code. Even scannen met je smartphone en je hebt inspiratie! Wil je het nog luxer, schaf dan bijvoorbeeld de 210th Classic box aan. Die geopend tref je stijlvolle enveloppen aan, waarin kaartjes met speelse opdrachten die aanzetten tot verleiden, uitdagen, spelen en pure passie. Durf en probeer en maak van jullie liefdesleven een ware Experience. Veel lol en speelplezier gewenst!

 

Jan Weeber

©210th

 

Share this
Older Post Newer Post