Blog

De kunst van het romantisch slapen (deel 2)

De kunst van het romantisch slapen (deel 2)

 Lepeltje-lepeltje.


Wil je een verklaring geven over de wijze waarop beide partners vervolgens in slaap vallen bij elkaar, dan weten de genoemde psychologen (quote): “De lepelhouding biedt beide partners een maximale psychische nabijheid” en “Als de ene partner draait, volgt de ander en de houding wordt opnieuw aangenomen in tegenovergestelde positie”. Psychische nabijheid is per definitie niet fysiek. Is het zo dat je in gedachten het dichtst bij elkaar bent, als je achter elkaar ligt? Of moet je dan juist tegenover elkaar liggen?


De krab.


Wat betekent het als de partners in een krabhouding in slaap vallen? Samuel Dunkell (quote): “Jij of je partner kan uiting geven aan een onbewuste behoefte om van elkaar of uit de relatie weg te vluchten. Als je denkt dat dit zo is, kun je het beste met een relatietherapeut uitzoeken wat zich onder de oppervlakte van je relatie afspeelt”. Even later volgt iets van relativering, maar toch: lig je op ongeordende wijze in bed dan zouden, bij wijze van spreken, de scheidingspapieren kunnen worden aangevraagd, zo lijkt hij te zeggen.

 

Bewustwording of juist niet?


Wil je weten wat de verschillende slaaphoudingen je zeggen, dan kun je dat lezen op genoemde website van Lichaamstaal.nl Voel jij het ook zo? Of voel je iets anders? Of zelfs juist het tegenovergestelde? Of voel je helemaal niks? Wie de weg van de bewustwording kiest, is druk doende alles te verklaren in zijn of haar leven. Dat is mooi en goed voor zij die daar ontvankelijk voor zijn. Anderen zouden daar echter niet gelukkiger van worden. Zij houden het liever simpel: als ik slaap, dan slaap ik. Dat laatste is voor hen minstens net zo goed. Ieder kiest wat in zijn of haar leven het beste past. Waar de ene persoon heilig in gelooft, daar heeft de ander helemaal niets mee. En juist dat maakt het leven interessant.


Vele wegen die naar Rome leiden.


Deze veelzijdigheid maakt ook dat er niet een enkele manier is, die zegt hoe iets uitgelegd kan worden. Op de slaaphoudingen terugkomend: waar de genoemde onderzoekers verklaringen aandragen, daar zullen anderen het tegendeel beweren. Gelukkig maar: dan kan niemand het gevoel krijgen dat de ene slaaphouding goed is en de andere slecht. Het kan heerlijk zijn tegen je partner aan te slapen, maar apart slapen, daar kun je je ook op verheugen, zeker als je weet dat je geliefde het ook het fijnste vindt om tijdens de nacht eigen ruimte te hebben. Dat kan zelfs de volkomen uiting van liefde zijn, als dat mogelijk is binnen de relatie. Het motto is dan: doe gewoon iets waar je je prettig bij voelt! Op genoemde website stelt men duidelijk: Experts menen dat er geen ‘goede’ of ‘slechte’ slaaphouding bestaat binnen een relatie. Dat zij daarmee hun eigen stelligheid rond de uitleg van de slaaphoudingen ontkrachten is weliswaar een gevolg, maar dat zal de slapende mens niet wakker houden.


210th.


Wat niet wordt vermeld is hoe heerlijk het slapen is na een rustgevende massage. Of juist een vurig liefdesspel. 210th heeft voor die rust bodycare producten als massageolie of de massagekaars. En voor de opwinding een glijmiddel dat gladder aanvoelt dan elk ander in zijn soort. Wil je letterlijk en figuurlijk uitpakken, kijk dan eens wat de Classic Box jou te bieden heeft. In alle gevallen een heerlijke nacht gewenst!


Jan Weeber.

©210TH

Share this
Older Post Newer Post