Blog

De kunst van het strippen.

De kunst van het strippen.

Strippen.

De term strippen wordt tegenwoordig veel in verband gebracht (Google er maar eens op) met het op gang brengen van een bevalling, maar toen die techniek nog niet bestond verstond iedereen, volgens Wikipedia, onder strippen: een manier van dansen waarbij de danser of danseres zich al dansend ontdoet van kleding. Het doel van de striptease is het op een opwindende manier uitkleden en niet het naakt zijn. De show gaat dan ook gepaard met veel sensuele bewegingen. Zodra het laatste kledingstuk gestript is, is de show doorgaans ten einde. Soms eindigt de show zelfs iets eerder en blijven de laatste (minimale) kledingstukken aan. Een stripteasedanseres heet ook wel stripteaseuse, stripteuse of stripper. In de jaren 1980 verwierven de Chippendales, een groep mannelijke strippers, grote bekendheid.

Grenzen.

De definitie gaat verder met: een stripteaseshow wordt vaak op het toneel uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld in een nachtclub zijn, maar ook worden stripteasedansers thuis uitgenodigd, bijvoorbeeld voor een vrijgezellen- of verjaardagsfeest. Onlangs verscheen een artikel van RTL Nieuws op internet, waarin een stripster met de naam Michele uitleg geeft over haar vak. Hoe erotisch de voorstelling ook, met mannen die haar show hebben gezien gaat ze nooit naar bed. De angst van haar vader dat zijn dochter aan de drank of drugs zou belanden blijkt ook ongegrond. De man die ze trouwde doet hetzelfde werk, een job die zij beiden nog lange tijd denken te doen. Zoals bij alle beroepen in de erotiek bepaalt ze haar grenzen en geen toeschouwer krijgt de kans daar overheen te gaan.

Historie.

Vrouwen die zich sensueel ontkleden voor mannen komen in de oudste Babylonische verhalen voor, maar de term striptease verschijnt pas in 1932 uit de samenvoeging van strip (ontkleden) en tease (uitdagen, plagen). Er bestaat een Soemerische legende waarin de godin Inanna door zeven poorten de onderwereld binnentreedt. Bij elke poort ontdoet ze zich van een kledingstuk. Op dat moment is de aarde dor en droog, als Inanna terugkeert is die uiterst vruchtbaar. In de Bijbel treffen we het verhaal aan van de dans van de zeven sluiers die voor koning Herodes wordt opgevoerd. Uiteindelijk belanden die kledingstukken op de grond, door toedoen van Herodes zelf. Bij de oude Grieken bestond het beroep van de auletrides. Dat waren danseressen, acrobaten en muzikanten, die hun optredens lardeerden met naaktscènes om het oog van de mannen te plezieren. En zo zijn er nog veel voorbeelden in de oude geschriften te vinden, over dat wat we nu striptease noemen.

Afrika en Midden-Oosten.

Het is niet alleen in het Westerse (Frankrijk, Engeland) werelddeel dat striptease populair werd (ondanks de veroordeling ervan door de christelijke kerken), ook in andere delen van de wereld kwam het al vroeg voor. Zo bestond er in Noord-Afrika en Egypte de dans van de bij. Een vrouw werd zogenaamd geplaagd door een bij die zich onder haar kleding had verstopt. Al dansend probeerde de vrouw zich van de bij te ontdoen, maar dat lukte uiteraard alleen als ze meer en meer kleding uittrok. En ook de buikdansen uit het Midden-Oosten kunnen geschaard worden onder de noemer erotische dans om mannen het hoofd op hol te brengen. Deze Wikipedia-pagina legt nog veel meer uit over het verschijnsel striptease, waar overigens ook de Friese stripster Mata Hari wordt genoemd, gedood door de Fransen omdat ze als spionne werd ontmaskerd.

Verrassing.

Als je al wat langer een relatie hebt ken je elkaar door en door. Dat geldt ook voor elkaars lichaam. De verrassing is er af zogezegd. Dat klinkt misschien wat somber, maar als voordeel heeft het dat je ook exact van elkaar weet wat de erogene zones van de ander zijn en hoe je die kunt bedienen. Toch kun je ook in het uiterlijk een verrassend element aanbrengen door eens onverwacht een mooie, nieuwe boxershort aan te trekken, of spannende lingerie te dragen. Immers een cadeautje wordt nog leuker als het mooi is ingepakt. Het feit dat de ander op dat idee komt om je een plezier te doen veroorzaakt een vrolijke en liefdevolle stemming in de slaapkamer. Het nodigt uit om dat cadeautje uit te pakken, en natuurlijk brengt dat een erotisch samenzijn op gang, het zou gek zijn als dat niet zo was.

Rollenspel.

Ook kan de aanschaf van erotische kleding een onderdeel zijn van een rollenspel. Ook voor mannen. De geschiedenis van de striptease laat zien dat ook de heren die dit uitvoeren graag gezien zijn. Zie de Chippendales, Gladiators of The London Knights. En ook de komische film The Full Monty verwijst daar naar. In een rollenspel kan de ene partner reeds op bed liggen, terwijl de ander in fraaie kleding uit de badkamer komt lopen. Hij of zij ontdoet zich langzaam van de kleding, al dan niet begeleid door muziek die bij het stel geliefd is. De uitwerking kan zijn dat er volop wordt gelachen, dan wel de erotische spanning behoorlijk wordt opgebouwd. In beide gevallen ontstaat het gezamenlijke gevoel iets mee te maken, waar niemand weet van heeft. Iets dat de onderlinge band versterkt. De uitwerking laat zich raden.

Closer Together.

Spel is een wezenlijk onderdeel van erotiek, samenspel is dat nog meer. Het leidt tot twee geesten, één gedachte. De betrokkenheid bij elkaar groeit, je raakt Closer Together. Striptease als rollenspel is gedurfd. De vrijheid hebben dat te doen toont je op een kwetsbare manier. Het vertrouwen en geloof in elkaar dat dit in goede aarde valt bevestigt de diepte van de relatie. Om het spel nog intenser te maken kun je gebruik maken van de massageolie of de massagekaars van 210th. Of je pakt gezamenlijk een erotische box uit. Het spreekt voor zich dat er een heerlijke avond is beginnen en je een gezamenlijke hemelse tijd tegemoet gaat. Veel plezier!

Jan Weeber
©210th

Bron: Wikipedia.
Share this
Older Post Newer Post