Blog

De kunst van het verleiden.

De kunst van het verleiden.


Het is 1966. Aan het eind van de straat bevindt zich een kapperszaakje. Twee stoelen voor de etalage, die je door de etalageruiten goed kunt zien. Ben je geknipt en/of geschoren, dan betaal je bij een toonbank, die vol staat met verzorgingsproducten, bij wijze van merchandise. Zo verdient men nog iets bij.


Maar dat is niet waarom ik daar wel eens voor de zaak sta. Ik ben tien jaar oud en word altijd, door mijn moeder meegetroond, naar een andere barbier, aan het andere eind van het oh zo keurige dorp. De reden waarom ze zo'n omweg neemt besef ik mij pas later, naïef als een jong kind kan zijn.


De neringdoende heeft namelijk nog een andere bron van inkomsten. Een winkelruit verder worden er namelijk tijdschriften, van klein formaat, ten toon gesteld. Boekjes die gedeeltelijk worden bedekt door stroken (in mijn herinnering) zwart papier. Die wikkels bedekken dat, wat kennelijk niet getoond mag worden.
Iets wat niet mag heeft altijd een grote aantrekkingskracht op mij. Ik bekijk de dames en heren op de blaadjes in de vitrine aandachtig. Hun ogen verraden iets van uiterst genot. Wijd open gesperde ogen en monden. Je ziet nog net de aanzet van wat ontblote lichamen moeten zijn. Wat doen die daar toch? Wat zijn dat voor een ingewikkelde poses? Het irriteert me dat nou juist de meest vitale delen van elk plaatje onzichtbaar zijn gemaakt. Echter: het wakkert ook mijn verlangen om te weten aan…


De seksuele revolutie kent vele verworvenheden. De openheid, waarmee het onderwerp seksualiteit tegenwoordig wordt besproken, maakt dat het aantal tienerzwangerschappen laag is en doorgronden we het belang van veilig vrijen. Jammer is daarbij dat het onderwerp nogal wordt besproken als een levensonderdeel vol gevaren. Maar misschien moet het ook wel zo, gezien de vele slechte voorbeelden die het internet toont. Iets bedekken? Daar doen we niet meer aan!


Echter: bloot slaat dood. Een topless dame op het strand heeft nauwelijks nog aantrekkingskracht op me. Maar zit er een keurig geklede dame tegenover me, waarbij mij, bij toeval, een blik wordt gegund op haar BH-bandje, dan slaan mijn hersenen aan het fantaseren. Het werkt als de wikkels op die erotische blaadjes van destijds.
Verleiding is de kunst van het raden en het verlangen naar wat er komen gaat. Hup meteen alle kleren uit, in opperste opwinding is het fantastisch. Maar hoe uitdagend is het, om daar nog even mee te wachten. Een erotische massage, waarbij de meest gevoelige plekjes eerst worden overgeslagen… gek word je ervan. Van verlangen wel te verstaan.


De badolie, glijmiddel, speeltjes, massageolie en de bijgeleverde opdrachtjes van 210th kunnen je hierbij geweldig van dienst zijn. Ze veroorzaken openheid over wat jullie beide willen. Vrijen wordt een spel van communicatie, het samen lachen en genieten. Het is zacht en liefdevol, het houdt rekening met talenten en onvermogen, het is genieten van dat wat beide fijn vinden om te zeggen, denken en doen.
Stel: een dag later zijn jullie op familiebezoek. Koekje bij de thee en later een borreltje. Men converseert over allerhande trivialiteiten. Maar jullie kijken elkaar aan. Wat jij denkt, denkt je partner. In jullie hoofden speelt zich een film af. Een film, die jullie wangen doen blozen en een glimlach doet opkomen. Jullie zijn closer together, terwijl niemand er weet van heeft. Mmmm…


Jan Weeber.

©210TH

Share this
Older Post Newer Post