Blog

De kwaliteit van erotiek op TV

De kwaliteit van erotiek op TV

Alle dagen seks.


Jawel, Arie Boomsma gaat het doen! “Het” betekent in dit geval een programma maken over seks. Alweer! Vond de KRO het blijkbaar in haar profiel passen om een programma als “40 dagen zonder seks” te maken, deze keer worden de deelnemers juist tot de daad gedwongen. “Alle dagen seks”, gaat het heten. Via internet worden koppels uitgenodigd om mee te doen. Ze stemmen er mee in dat zij elke 24 uur een keer all the way zullen gaan en de ervaringen bijhouden aan de hand van een videodagboek.


Nationaal sexperiment.


De boomlange presentator heeft een missie, namelijk: “het programma gaat over onderhoud aan je relatie, echt naar elkaar luisteren, iets voor de ander over hebben, investeren in jezelf, tijd maken voor elkaar en de grote vraag wat je echt gelukkig maakt." Dat klinkt zeer nobel. Maar het addertje onder het gras is dat men daartoe dus wel dagelijks seks moet hebben. Maar waarom dan toch? Boomsma spreekt over tijd voor elkaar maken, ondanks het drukke bestaan. Maar de bestemming voor die tijdsbesteding staat vast: hup onder de lakens jullie!


Seks of de liefde bedrijven?


Er zijn nogal wat benamingen voor wat mensen achter gesloten deuren met elkaar doen. Arie Boomsma kiest onomwonden voor het woord “seks”. En dat terwijl hij zegt veel hogere doelen na te streven. Zie de alinea hierboven. In die context was een aanduiding als “de liefde bedrijven” zoveel mooier geweest. De platte term kun je immers ook gebruiken bij een one-night-stand. Bedrijf je de liefde, dan doe je dat vanuit hogere doelen, waar je niet aan toe komt bij een avontuurtje voor één nacht.


Vragen, vragen, vragen…

 

Het aanmeldformulier voor stellen, die aan het programma willen meedoen, is nogal specifiek. Het belangrijkst is dat men belooft gedurende 30 dagen minimaal 1 maal seks te hebben met een vaste partner. Maar stel: het is die ene tijd van de maand? Hoe controleert men of het daadwerkelijk heeft plaatsgevonden? Er wordt in de slaapkamer namelijk niet gefilmd. Als het al een experiment heet te zijn: wat wil men aantonen? Stellen die sowieso niet dagelijks seks hebben, zullen zich hoogstwaarschijnlijk niet aanmelden. Voor de rest is het dan business as usual. Welke meetbare resultaten verwacht men? Of blijft het bij conclusies die men bij voorbaat bedenken kan als: “stellen die regelmatig vrijen zijn gelukkiger, dan zij die dit niet doen?” Anders gezegd: op welke wijze gaat dit programma zich onderscheiden van het gebruikelijke aapjes kijken van reality TV?


Bescherming.


Een programmamaker dient te allen tijde zijn kandidaten in bescherming te nemen. Wat nu als een kandidaat ’s morgens vroeg zijn huis uit stapt om naar het werk te gaan en daar de buurman tegenkomt, die net zijn hond uitlaat. Die kijkt op en roept: “Hee Klaas het ging gisteravond er ruig aan toe bij van je dattum hahaha”. Zelf gedaan? Wist je van te voren toe je je opgaf voor het programma? Akkoord, veel mensen zijn de schaamte voorbij en tonen op de TV soms nog meer dan in het dagelijks leven. Maar moet een programmamaker ook niet eens denken: “dit is de grens, dit doen we gewoon niet!?”


Liefde is alles!


Het is jammer dat ik weinig kwaliteit verwacht van een programma dat “Alle dagen seks heet”. En dat is wat het onderwerp juist zo nodig heeft! Altijd maar weer is het plat (Spuiten en Slikken) en heeft het de diepgang van een bierviltje. En dat terwijl het zo anders kan: met respect, begrip, speelsheid, communicatie, blijdschap, humor, spanning en ontspanning, mededogen, aandacht en bovenal… liefde!


Closer Together.


Of je “het” nu eenmaal in de maand of dagelijks doet, het maakt eigenlijk weinig uit. Als het er maar toe leidt dat je er met heel veel plezier op terug kijkt. Omdat het geen “moetje” was, maar omdat je er samen zoveel zin in had en dat ook zodanig hebt beleefd. 210th heeft een reeks aan producten die aan dat heerlijke samenzijn een steentje bij kan dragen. Of het nu om massageolie of een complete erotische box gaat, het maakt dat er niet “aan seks is gedaan”, maar dat jullie de liefde hebben bedreven en beleefd!


Jan Weeber

©210TH

 

 

Share this
Older Post Newer Post