Blog

DE LETTERS VAN 210TH (Deel 1)

DE LETTERS VAN 210TH (Deel 1)

Inleiding.

Het erotische lifestylemerk 210th is veel meer dan producent en leverancier van verzorgingsproducten en speeltjes. Het merk verkoopt haar producten aan particulieren en shops, maar is vooral terug te vinden in de hotelbranche. Deze sector wordt in het Engels aangeduid met het woord hospitality. Dit begrip komt nauw overeen met waar 210th voor staat. Aangeduid met de slogan Closer Together bieden de producten aan partners de mogelijkheid om nader tot elkaar te komen, zowel psychisch als fysiek. In een tweeluik wordt hieronder, en in de blog van volgende week, via een acrostichon uitgelegd wat hierbij de kernwaarden zijn.

C = Communicatie.

In het drukke bestaan van alle dag is het niet altijd gemakkelijk om tot goede gesprekken te komen. Wordt er al gepraat, dan is dat vaak over het werk, de organisatie binnen het gezin, de taken, de kinderen enzovoort. Vaak in een overlegvorm die meer het karakter van mededelingen heeft, dan van het open gesprek. Het gevaar ligt op de loer dat het moordende tempo van alledag het overneemt van het rustmoment waarop mensen elkaar echt leren kennen. Een open gesprek kenmerkt zich doordat er geen haast of tijdslimiet is. Dat er met belangstelling wordt geluisterd en daadwerkelijk alles gezegd mag worden. Partners voelen zich veilig en durven hun diepste gevoelens te uiten zonder schaamte. Stapje voor stapje leren partners elkaar er door kennen. Zeker als er gesproken wordt over het liefdesspel is het van groot belang dit langzaam op te bouwen. Hoe meer dat lukt des te meer wordt erotiek als meerwaarde beleefd en gewaardeerd.

L = Liefde

Het vinden van de ware liefde is voor velen een hele opgave. Het is heel bijzonder als twee mensen daadwerkelijk goed bij elkaar passen. Zoals gelijkgestemden zich fijn bij elkaar voelen, zo kunnen tegenpolen dat ook. Liefde wordt gezocht op feestjes, in bars, bij de uitoefening van hobby’s, op vakantie of georganiseerd via Tinder. Het lastige van liefde is dat die zich niet laat dwingen, het komt of niet. Wat die zoektocht bemoeilijkt vormen tegenwoordig vooral de lijstjes van eisen die kandidaten voor elkaar hebben. Het leven is niet altijd maakbaar. Bovendien lijken die wensen nogal ik-gericht. Liefde is onbaatzuchtig. Het ruimte geven aan de ander te zijn wie die is levert, als het goed is, op dat de ander dezelfde houding zal hebben. Is de liefde gevonden, dan is investering daarin geboden. Want ware liefde is uniek en een voorrecht om te mogen beleven.

O = Opmaak

De beleving van erotiek verdient de nodige opmaak. Een slaapkamer kan bestaan uit een bed, een nachtkastje en vier kale muren. Maar in plaats van koud zeil, kan er warm tapijt liggen, doet sfeerverlichting veel en kleurige gordijnen eveneens. Een mooie plek voor een brandend kaarsje en een radio voor de zachte muziek, ze doen wonderen. Uiteraard geldt dat ook voor de liefdespartners. Mooie lingerie of een moderne boxershort staan zoveel mooier dan een oud T-shirt of slobberbroek. In de wintermaanden een warm bad en voor het vrijen al even de cv aangezet zodat de slaapkamer z’n kilte kwijt is, het is allemaal een teken van aandacht voor het moment waar je beide waarde aan hecht.

S = Stout.

Na de succesvolle boeken- en filmserie 50 Shades Of Grey heeft het begrip “stout” een andere invulling gekregen. Ondeugend is uitdagend geworden. Wat men ook vindt van de reeks, het heeft zeker de aandacht geprojecteerd op het minder traditionele liefdesspel. Niet dat iedereen sindsdien in de touwen hangt of er met zwepen op los mept. Maar praten over verlangens die er zijn, is er iets gemakkelijker door geworden. Bovendien is de aandacht verlegd naar de vrouwelijke beleving van erotiek. Waar zij in vroeger eeuwen de taak had de man te behagen, komt ze nu op voor haar eigen waarden en waar ze wel of niet naar verlangt in de slaapkamer. De industrie speelt daar handig op in door een gigantische hoeveelheid nieuwe speeltjes te ontwerpen, die een luxe vormgeving heeft die ver af staat van de dildo’s van de vorige eeuw.

E = Eten.

Verandering van spijs doet eten. Wie de hele week andijvie op z’n bord vindt heeft ook wel eens zin in iets anders. Uit eten gaan kan, zoals bekend, een startpunt vormen voor een avond waarin de liefde hoogtij viert. In de regel eet men dan ook eens iets anders dan thuis. Variatie is in deze van belang. Zo is het ook bij de beleving van erotiek. Platgetreden paden gaan vervelen. Verveling is een grote vijand van fijne erotiek. Als niet elke dag hetzelfde gegeten wordt, doe dat dan ook niet in bed. Telkens hetzelfde repertoire afwerken duidt op een gebrek aan inzet en aandacht. Breng variatie aan, bijvoorbeeld door met eten een spel te spelen. Er bestaat voedsel dat sensueel gegeten kan worden, zoals aardbeien, bananen of asperges. Het uitdagend eten kan de zinnen verzetten en een inleiding zijn voor een hot and steamy vervolg.

R = Romantiek.

Wie stelt dat romantiek vooral in het begin van een relatie van belang is heeft het fout. Als het goed is blijft het zolang de relatie duurt een aandachtspunt. Dat hoeft niet altijd te bestaan uit grote dingen als dure cadeaus of vakantietripjes, een lief woord of een kus op een onverwacht moment kan al van grote waarde zijn. Of als ze de badkamer heeft schoongemaakt eens zeggen dat dit zo wordt gewaardeerd. Ook heel traditionele dingen als een bosje bloemen meenemen na het werk geeft veel blijdschap. Zelfs ’s avonds vroeg gedoucht en vroeg in de badjas tegen elkaar aan op de bank hangen kan als uiterst romantisch worden ervaren. Uiteraard gaat het hier vooral om het gevoel dat wordt ervaren. Dat je je echt Closer Together bij elkaar voelt.

Volgende keer verder met het tweede deel: Together.

Jan Weeber
©210th
Share this
Older Post Newer Post