Blog

DE LETTERS VAN 210TH (Deel 2).

DE LETTERS VAN 210TH (Deel 2).

Inleiding.

Het erotische lifestylemerk 210th is veel meer dan producent en leverancier van verzorgingsproducten en speeltjes. Het merk verkoopt haar producten aan particulieren en shops, maar is vooral terug te vinden in de hotelbranche. Deze sector wordt in het Engels aangeduid met het woord hospitality. Dit begrip komt nauw overeen met waar 210th voor staat. Aangeduid met de slogan Closer Together bieden de producten aan partners de mogelijkheid om nader tot elkaar te komen, zowel psychisch als fysiek. Via een acrostichon wordt uitgelegd wat hierbij de kernwaarden zijn. Vorige week deel 1 (klik hier), nu het afsluitende deel.

T = Teder

Als partners elkaar met tederheid benaderen kan er vanuit gegaan worden dat zij veel van elkaar houden. Geen enkele andere manier van omgang met elkaar kan zo betekenisvol zijn. Uiteraard kan dit een fysieke uitingsvorm betreffen, maar ook zeker een mentale. Dit omdat tederheid zoveel verschijningsvormen kan hebben. Het zijn niet alleen de lieve woorden, het is vooral de houding om het beste met elkaar voor te hebben, kleine onvolkomenheden van elkaar te laten voor wat ze zijn, en de vrolijke blikken in elkaars ogen, die een relatie humorvol en betrokken maken.

O = Opwinding

Zin in vrijen kan op oneindig veel manieren worden opgewekt. Bijvoorbeeld door de speelse opdrachten, die 210th bijvoegt bij alle producten. Ook eigen kleine gestes kunnen voldoende zijn om tot een staat van opwinding te komen. Van een stout briefje tot een zichtbaar BH-bandje, een Appje of een knipoog, het kan allemaal uitmonden in een hevige vrijpartij. Echte opwinding is ook de vrijheid te zijn wie je bent en grenzeloos te mogen genieten van elkaar. Al doende leert men (waarom zou een mens meteen goed in bed moeten zijn?) en zo blijven verlangens niet enkel woorden, maar echte daden.

G = Geheim

Met jezelf vrijen, dat doen de meeste mensen. Beginnend in de puberteit (of eerder) is dit de ontdekkingsreis naar wat prettig en opwindend is. Masturbatie hoeft ook niet te stoppen als een relatie wordt aangegaan. Een momentje voor jezelf kan net zo belangrijk blijven als voor die tijd. Geheimzinnigheid is schadelijk voor de relatie. Heb je even zin in “zelfverzorging”, dan moet je dat je partner gewoon kunnen vertellen. Het is overigens heel gewoon om een bepaalde fantasie voor jezelf te houden, maar voor het overige is het goed bedgeheimen met elkaar te delen. Elkaar vertellen op welke wijze je een grens wil verleggen maakt erotiek weer spannend.

E = Erotiek

Eén van de definities van erotiek luidt: “Erotiek is het geheel van de liefdegevoelens (Van Dale). Het kan ook gezien worden als een vorm van seksualiteit waarbij de nadruk niet meteen ligt op geslachtsgemeenschap maar op de gevoelens eromheen, vooral op het opbouwen van verlangen naar geslachtsgemeenschap.” Het betreft hier derhalve vooral het spel van de verleiding die tot de liefdesdaad kàn leiden. Niet als verplichting, maar als uitnodiging daarin mee te gaan. Het is daarom dat erotiek als iets speels gezien moet worden, iets dat veel vreugde veroorzaakt bij beide partners en lustopwekkend is. Het voorspel voor het voorspel in feite. Zij die de kunst van de uitdaging verstaan komen dikwijls tot grote hoogte.

T = Tijd

Een vluggerdje kan oh zo heerlijk zijn. Even snel, omdat het werk wacht bijvoorbeeld. Het biedt een herinnering voor de hele dag. Het brengt een grote glimlach op het gezicht tijdens die gewichtige vergadering. Echter, geregeld is er ook de gelegenheid om in het liefdesspel flink tijd te steken. Om er een avondje romantiek, erotiek en lekker onstuimig vrijen van te maken. Het lastige is dan dat de aanwezigheid van de kinderen roet in het eten kan gooien, of dat vrienden opbellen, de TV even belangrijker is, of op z’n ergst er nog het nodige werk in de avonduren gedaan moet worden. In dat geval is het aan te raden een avondje voor elkaar te plannen, te organiseren en als zodanig vast te leggen. Erotiek, het is een kwestie van “use it, or lose it”.

H = Humor

De kracht van humor in de relatie is enorm. Partners die elkaar laten lachen hebben een gouden instrument in handen om het samenzijn voort te laten duren. De wereld van het werk en inkomen eist dat mensen zich serieus en met veel inzet daar op richten. Maar elk mens is kind geweest. Wie het kind in zich verliest heeft het vaak zwaar met zichzelf en zeker in relaties. Een kind vraagt om bevestiging, een volwassene evenzeer. Het is de humor die dat geeft, net als complimentjes dat doen.

E = Educatie

Het heet seksuele voorlichting, tegenwoordig wordt evenwel ook de term seksuele opvoeding genoemd. Het verschil is enorm. Voorlichting wordt dikwijls aan het eind van de basisschool gegeven, opvoeding vindt van kleuter af aan plaats en loopt zo door tot alle vragen zijn beantwoord. Voor ouders is het geven van seksuele opvoeding ook niet echt spannend. Het is een gewoon praatonderwerp en steeds weer komt er een klein stukje informatie bij. Ook op school wordt educatie over dat onderwerp gegeven, maar wie als ouders zelf accenten wil leggen kan dat maar beter voor zijn. Het grote voordeel daarbij is dat kinderen zich serieus genomen voelen. Kennis is macht.

R = Rollenspel

Als liefdespartners elkaar al heel lang kennen weten ze precies wat in bed wordt gewaardeerd en wat niet. Het kan ertoe leiden dat door die bekendheid met elkaar er op erotisch gebied weinig nieuws meer onder de zon is. In dat geval kan een rollenspel uitkomst bieden. Er kan afwachtend tegenover worden gestaan, maar eenmaal de schroom overwonnen kan het veel opleveren. De communicatie wordt weer op gang gebracht, er komt humor aan te pas en ook de verleiding komt naar voren. Kortom, eigenlijk alle facetten van Closer Together spelen een rol. Wie durft te spelen, durft ook ongeremd te vrijen. Immers: "Intimacy is one of the most beautiful given things in the world." - Sofie Rockland.


Jan Weeber
©210th
Share this
Older Post Newer Post