Blog

DE PASSIE VAN EEN ROBOT.

DE PASSIE VAN EEN ROBOT.

Verlangen.

Het wonder van de erotiek zit hierin dat twee mensen naar hetzelfde verlangen. Partners die op basis van liefde en verlangen niet van elkaar af kunnen blijven, nee het liefst in elkaar zouden willen kruipen. Het gevoel dat de wereld er even niet toe doet, dat alles kan en mag omdat je van elkaar weet dat de één net zoveel lust ervaart als dat jijzelf doet. Het spel ook van de verleidster die haar man bij thuiskomst opwacht in een spannend setje, of hij die een romantisch restaurantje heeft besproken, omdat hij weet dat ze daar zo van houdt. En van het één het ander kan komen. Of dat de postbode een niet verwacht pakketje aflevert, waarin zich spulletjes bevinden, van 210th bijvoorbeeld, die de ontvanger doet blozen.

Bevrediging.

Allemaal wel leuk en aardig natuurlijk, maar wat nu als die partner er niet is? Dan zijn er verschillende opties. De meeste mensen zullen hun gedachten verzetten op iets anders, waardoor de lust vanzelf zakt, of zijn aangewezen op zichzelf. Terug grijpen op dat wat op jonge leeftijd al is geleerd: zelfbevrediging, ook wel zelfverzorging genaamd. Iets dat de opgebouwde spanning doet verminderen en in de juiste stemming tot een prettig gevoel leidt. Een ander deel, met name mannen, zullen hun heil buiten de deur gaan zoeken. De mogelijkheden zijn legio: one-night-stands, prostituees, escorts, gigolo’s, het erop nahouden van een fuckbuddy en clubbezoek, iemand die wil kan te kust en te keur. Er is wel moed voor nodig, lang niet iedereen durft zich hier aan te wagen, en een gevulde portemonnee komt dikwijls ook van pas.

Poppen.

Een mogelijkheid waar niet iedereen gauw aan denkt is het gebruik van een sekspop. Bij een pop herinnert men zich al gauw de opblaasbare variant die vooral vroeger veel werd verkocht in obscure winkeltjes. Of die per postorder werd besteld. Er zat een tuutje aan om het op te blazen. Het is eigenlijk niet voor te stellen dat daar enig seksueel genot aan kon worden ontleend, want eerlijk is eerlijk: ze zagen er niet uit. Een bos touw op het hoofd als haar, de mond wagenwijd open en rare stompjes als armen en benen. Het is geen wonder dat dergelijke poppen menig feestje hebben opgeleukt. Hilariteit alom. Deze zijn, in de koopjeshoek nog altijd te koop (klik hier). Maar wie Madame Tussauds wel eens heeft bezocht weet dat een pop soms niet van echt te onderscheiden is. De luxe sexdoll is dat ook niet, zoals blijkt op deze website. Het prijsverschil is ook duidelijk: van net een tientje tot (ver) over de duizend euro. Dat de prijzige pop van een heel ander kaliber is blijkt ook uit dit filmpje.

Emoties.

Toch staan de ontwikkelingen niet stil. Computerdeskundigen, met name in China en Japan, ontwikkelen al lange tijd robots die mensen ten dienste kunnen zijn. Werd er eerst gedacht aan robots die de mensheid allerhande vervelende huishoudelijke taken uit handen zouden kunnen nemen, later verschuift de aandacht naar robots die eenzame, bedlegerige of oude mensen kunnen bijstaan. Het kunnen communiceren tussen mens en robot wordt een realiteit in 2016 als Jia Jia tot leven wordt gewekt. Deze, in China ontwikkelde, robot kan praten met mensen en laat daarbij gezichtuitdrukkingen zien. Haar mond maakt echt lijkende bewegingen, haar oogopslag is dat ook. Het is bijna eng om te zien en te weten te doen te hebben met een kunstmatige “mens”.

Nederlands.

De Real Doll specialist van Nederland is volgens eigen zeggen MyTenga. Dit bedrijf heeft een Nederlands sprekende sexdoll ontwikkeld, met een prijskaartje van bijna vijfduizend euro. Een innovatie die haar einde nog niet kent, de verfijning ervan is een proces. Toch is de pop, Robin geheten, al te bestellen. De software is offline te gebruiken, wat mensen die bang zijn dat hun privacy in gevaar komt, zal geruststellen. Maar de software is wel te updaten, daar er steeds vernieuwingen aan de pop in ontwikkeling zijn, met name op het gebied van de Nederlandse taal. Men vraagt daarom een aanbetaling van vijfhonderd euro. Een bepaalde mate van communiceren is dus mogelijk, wat het voorspel een bijzonder tintje geeft.

Conclusie.

Zeker het is een bijzondere wereld, die van de sekspoppen. Zelfs de bestelprocedure is dat al, als bedacht wordt dat je het soort hoofd kunt uitkiezen, of de maat van de borsten, of de vagina uitneembaar moet zijn of vast, of er schaamhaar -in verschillende coiffures verkrijgbaar- aanwezig moet zijn. En bij de mannelijke poppen wat voor balzak of penis de pop dient te hebben. Maar het meest bijzonder is toch wel dat de mens blijkbaar in staat is een vorm van communicatie te ontwikkelen tussen de mens en een….ding! Blijft dat de mens emoties voelt en een robot niet verder komt dan geprogrammeerde data die de emoties nabootst. Toch zijn er situaties denkbaar dat een pop een uitkomst is bij mensen voor wie het onmogelijk is met een andere mens een relatie aan te gaan.

Closer Together.

Rust er op erotiek een taboe, dan rust er een nog veel groter taboe op het hebben en omgaan met een sexdoll. Je moet toch wel heel eenzaam zijn, wil je je daar toe overgeven, zo wordt gedacht. Wat is er met iemand aan de hand, die zo’n pop in huis haalt? Een pop…een ding! Maar is een vibrator ook niet gewoon een ding? Of een masturbator voor een man? En zou het misschien ook zo kunnen zijn dat een pop een uitkomst zou kunnen zijn voor wie de menselijke lust anders nooit bevredigd kan worden? Dat het aanranding of verkrachting kan voorkomen? Het zou allemaal kunnen. Feit is dat ieder vogeltje zingt als het gebekt is en dat de aanschaf van een pop volkomen onschuldig is. Men doet er niemand kwaad mee. Closer Together betekent elkaar te accepteren, leven en laten leven tekent de vrije wereld. Van de mens, dat wel…

Jan Weeber.
©210th

Share this
Older Post Newer Post