Blog

De VIVA en het seksdossier.

De VIVA en het seksdossier.

Dossier.


Het vrouwenblad, de VIVA, heeft tijdens haar bestaan een seksdossier opgebouwd. Niet zo’n wonder als je bedenkt dat erotiek een terugkerend onderwerp is in het magazine. Wat bovendien een teken des tijds is. Waar de beleving van seksualiteit in de vorige eeuw lange tijd het domein van mannen is geweest, zijn het nu de vrouwen die het heft in handen hebben genomen. Gaandeweg is er door de inbreng van vooral dames een heel dossier ontstaan over dit onderwerp. Is er nieuws onder de zon, zijn er ontwikkelingen die we met zijn allen niet aan hebben zien komen? Zijn er opmerkelijke feiten? Of blijft alles bij het oude? Een overzicht, zonder compleet te willen zijn.


Size matters?


Dat veel mannen trots zijn op een grote jonge heer, dat is altijd al zo geweest. Is die te klein, dan knaagt dat aan het zelfvertrouwen van de bezitter. Er leeft bij bijna de helft van de mannen het verlangen een grotere te hebben. Eigenlijk wonderlijk daar vrouwen die zo’n knoeperd tegen komen daar helemaal geen plezier, eerder pijn, aan beleeft. Dikte zegt hen meer en vooral de creativiteit in bed.
Als mannen te vroeg klaarkomen kunnen zij dit met oefeningen tegen gaan. Een beproefde methode is bijvoorbeeld het in de penis knijpen, op de plek van het toompje, waardoor de zaadlozing op zich laat wachten. Over zaad gesproken: de smaak hier van (en ook het vrouwelijke vocht) kan verbeterd worden door het eten van zoet fruit en het veelvuldig drinken van water, in plaats van koffie of bier. Tot slot: er bestaat een serie erectie-killers, zoals stress, faalangst, zwaarlijvigheid, verlies van werk, alcoholgebruik etc.


Opwarming.


Als ze verliefd is wil een vrouw regelmatig (vaak) seks. Is een vrouw al langer bij dezelfde partner, dan komt die opwinding veel minder vaak spontaan. Ze moet dan eerst worden opgewarmd. Het is generaliserend gesteld uiteraard, maar is dat niet bij elk onderzoek en in elk dossier zo? Anders gezegd: als een man van een lustpartner een maatje wordt is dit dodelijk voor de sexdrive. Laat het nu juist de man zijn die de aangewezen partij is (uiteraard over een heteroseksuele relatie gesproken) om dit in te zien en maatregelen te nemen. Erotiek is niet meer “ik heb zin, hup naar boven en knallen”, maar een spel geworden. Daarbij horen cadeautjes (lingerie, een lekker geurtje, bloemen, een 210th bodycare product of een 210th erotische box) en voorbereidende activiteiten als een uitje, een etentje, een spannend briefje enzovoort. Een echte heer zal veel eerder erin slagen zijn vrouw te bekoren, dan een hork die “er gewoon even op wil”.


Opwekkend.


Het dossier besteedt ook aandacht aan wat mannen en vrouwen opwindt en komt zo terecht bij pornografie. Er is onderzoek gedaan naar het reageren van vagina en penis bij het bekijken van video’s waarin de daad wordt getoond. Bij vrouwen blijkt het weinig uit te maken waar die beelden uit bestaan, hetero, homo of zelfs copulerende dieren, de vagina reageert. Bij mannen is er alleen reactie als de getoonde actie bij hun geaardheid past. Of dit alles steekhoudend is moet mijns inziens nog blijken, daar het vochtig worden van de vagina niet per definitie betekent dat de vrouw opgewonden is. Bij de man duidt een erectie daar veel meer op.


Trivia.


Tot slot biedt het VIVA dossier nog wat kleine constateringen die het vermelden waard zijn. Bijvoorbeeld dat een man met een vaste partner minder zaadcellen produceert, dan eentje die nog zoekende is. En ook dat er afweer-zaadcellen bestaan, die er in de vagina voor zorgen dat zaad van een andere man niet de baarmoeder in kan zwemmen. En wat te denken van het Chinese Taoïsme? Wie hier aanhanger van is, wordt geoefend in het krijgen van “multiple orgasms”. En dat het juist de vrouwen zijn die graag een ferme tik op hun achterste kunnen waarderen tijdens het liefdesspel. Het zijn zo van die weetjes die je doen glimlachen.


Closer Together.


Kennis is macht. Op die wijze is het seksdossier van VIVA een bron van informatie, die aan een gezond seksleven kan bijdragen. Toch staat er ook weer niet zo heel veel nieuws in. Wat er in ontbreekt, is de stelling dat geestelijk samenzijn vóór lichamelijk samenzijn gaat. Althans in de visie van 210th. Dat heeft vooral te maken met de missie dat samenzijn in kwalitatief opzicht te willen verhogen. Natuurlijk zijn er mensen voor wie een one night stand kan voldoen. Maar wil je echt bouwen aan seksuele gezondheid, dan zul je elkaars afkeren en verlangens moeten leren kennen. Communicatie is het toverwoord om tot ware intimiteit te komen. Dat kost misschien enige inspanning, maar de beloning is navenant. Het is in dat kader dat 210th alle lezers een geweldige erotische experience toewenst. Veel plezier!


Jan Weeber.
©210th
Bron: “Wie zoet is krijgt lekkers” door Amanda Van Schaik.

Share this
Older Post Newer Post