Blog

Doe-het-zelven in een relatie

Doe-het-zelven in een relatie

Zelfverzorging.


Masturberen, dat privémomentje voor onszelf. Gestart in onze prille jeugd, doorgezet tijdens puberteit en adolescentie en nog lang niet uitgedoofd tijdens het volwassen leven. We leren onszelf daarmee kennen. Onze driften, de stimulansen en de ontlading. We ontdekken wat fijn voelt en wat niet, we ervaren welke momenten zich hiervoor lenen en ook wat de uitgelezen plek is om ons hiermee bezig te houden. Daarnaast merken we aan hoeveel affectie we behoefte hebben. Zelfbevrediging is zelfverzorging!


Pro en contra.


Veel mensen blijven hun hele leven aan zelfbevrediging doen, ook als ze een relatie hebben. Zij zonderen zich op een geschikt moment af om even met zichzelf te vrijen. Een goede zaak, immers wie van zichzelf houdt, is in staat om van anderen te houden. Toch zijn er ook terechte bedenkingen. Soms is het een vlucht, als een relatie niet goed loopt. Anderen wijzen op een eventueel verslavend effect, iets dat behandeld zou moeten worden als iedere andere vorm van onvrijwillig gedrag. Echter, voordelen zijn er ook. De ontspanning is helend na een drukke dag. Daarbij geldt bij een man dat het goed voor de prostaat is. En zij die last hebben van een premature zaadlozing tijdens het vrijen kunnen met zelfbevrediging hiervoor een oplossing vinden.


Relatie.


Er is een opvatting dat zelfbevrediging geoorloofd is, totdat zich een vaste relatie aandient. Daarna is het niet meer nodig. Althans zo doen sommigen mensen het voor, als hen daar naar wordt gevraagd. In de praktijk blijkt evenwel dat driekwart van de liefdespartners nog steeds aan zelfverzorging doet. Maar of ze dat met elkaar bespreken is een tweede. Op internet kom je nog wel eens reacties tegen van experts die vinden dat dit af te raden is. Je hoeft je in een goede relatie immers niet te verantwoorden voor dat momentje voor jezelf.


Geslotenheid.


Veel volwassenen kijken terug op een opvoeding, waarin de beleving van seksualiteit niet bijzonder gedetailleerd door ouders werd besproken. Daardoor ontstaat een heimelijke sfeer over dit onderwerp. Vragen worden er niet meer gesteld door de kinderen en hoewel zij masturberen spreken ze er niet over met vader of moeder. Dit zet zich vervolgens door in de volwassenheid. Zelfs een geestelijk diep met elkaar verbonden stel kan ertoe komen nooit over zelfbevrediging binnen de relatie met elkaar te spreken.


Openheid is helend.


Toch kan de geestelijke verbondenheid met elkaar nog verder opbloeien als er wèl openheid over dit onderwerp bestaat. Het is prettig om te weten dat de ander zo eerlijk is te vertellen, dat hij of zij soms een lichamelijke behoefte heeft, die niet zo zeer op de partner betrekking heeft. Geen geheimen voor elkaar hebben doet de relatie groeien. In die respectvolle wederzijdse benadering zit opgesloten dat er nu ook weer niet wordt verlangd dat de ander daar heel specifiek over vertelt. Een momentje voor jezelf is immers een momentje voor jezelf. Details daarover mogen wel gedeeld, maar zodra er moeten bijkomt, vermindert de wil om het hier over te hebben. Een open boek zijn voor de ander moet ook weer niet worden overdreven, waarom jaloers zijn op dat kleine dagboekje met slotje, dat ieder mens bij zich draagt?


Samen.


Er zijn ook stellen die zelfverzorging in hun liefdesspel betrekken. Het is prachtig als je er bij mag zijn, als de ander zichzelf stimuleert en mogelijk zo ver gaat dat een hoogtepunt wordt bereikt. Uiteraard kan dat ook tegelijkertijd worden gedaan. Dit alles hangt simpelweg van het repertoire af, dat een stel zich in de loop der tijd heeft eigen gemaakt. Op elk vlak is het genieten geblazen voor het ene koppel, waar datzelfde ondenkbaar voor het andere is.


Jaloezie.


Als een vrouw van haarzelf geniet, doet ze dat veelal aan de hand van een erotische fantasie. In haar hoofd speelt zich iets af met een aantrekkelijke man of vrouw, fictief of iemand die zij wel eens in haar omgeving, of op de televisie, heeft gezien. Dit stimuleert en maakt dat ze in de stemming raakt. Een man is meer visueel ingesteld. Hij gebruikt een seksblaadje of een pornofilm om stimulansen uit te halen, waardoor hij een erectie krijgen kan. Hij kijkt derhalve naar vrouwen die in werkelijkheid bestaan. Toch is ook dat niet meer dan een fantasie. Sterker nog: hij zou zeer waarschijnlijk in het echte leven helemaal niet zo’n type vrouw aan zijn zijde willen hebben. Zijn partner hoeft daar dus niet jaloers op te zijn. Om de juiste redenen masturberen is geen teken van een slecht functionerende relatie.


210TH.Om het Doe-Het-Zelven tot een feestje te maken kun je gebruik maken van het glijmiddel van 210TH. Glijmiddelen zijn er in vele prijsklassen. Die van 210TH behoort niet tot de goedkoopste, maar wij durven te beweren dat het wel de beste is. Op siliconenbasis, dierproefvrij, in een luxe flacon en vooral: het glijdt als de beste en langdurig, ook als er slechts een kleine hoeveelheid wordt aangebracht. Waar je ook voor kiest: de mens is uitgerust om van het liefdesspel te genieten. Dat kan ook de liefde voor je zelf zijn. So enjoy life! Closer Together, maar ook dichter bij jezelf, dat is een heerlijke Experience!


Jan Weeber
©210TH

 

Share this
Older Post Newer Post