Blog

Donderdag wordt seksdag in België en Nederland.

Donderdag wordt seksdag in België en Nederland.

De minister.


Met veel hilariteit werd er gereageerd op het voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn Jo Vandeurzen om de wekelijkse donderdag aan te wijzen voor daten, romantiek en seks. Waar komt een dergelijk advies vandaan? En moet een minister zich wel met zulke zaken als het liefdesspel van de burgers bemoeien? Is het niet betuttelend? In Nederland is het bijvoorbeeld SGP voorman Kees Van Der Staaij die het traditionele huwelijk als hoeksteen van de samenleving ziet en van daaruit zorg voor de relatie aanmoedigt. Dat gaat bij hem verder dan het advies van Vandeurzen, hij wil in het verlengde van zijn christelijke overtuiging een site als Second Love verbieden. Kortom: het lijkt erop dat beide heren zich met de persoonlijke levenssfeer van de burger proberen te bemoeien. Of zijn er toch ook wel voordelen aan te wijzen van zo'n geplande liefdesdag?


Drukte.


Het is hier al vaak aangeroerd: we hebben het met z'n allen maar druk in deze maatschappij. Werk en overwerk, ze kosten bergen tijd en energie. Dan zijn er nog de sociale contacten. Als eerste de reeks verjaardagen van de familie, dan nog die van de vrienden, kennissen en collega's. De sportclub soupeert veel tijd op, dan zijn er nog de diverse hobby's en interesses. De hond moet uitgelaten, de poes nog eten. Daar tussendoor rennen de kinderen met hun drukke agenda's. Kortom, zo verwonderlijk is het eigenlijk helemaal niet als je na dit alles op de bank neerploft en even later lang uitgezakt bij moet komen van al die prikkels. Als de televisie je dan ook nog overspoelt met de ellende in de wereld en pratende hoofden je dwingen om op te letten, dan is het niet verwonderlijk dat het, na het douchen, in bed omdraaien en pitten wordt.


Politiek.


Dat de minister van Welzijn dit bij onze zuiderburen aankaart is op zich lovenswaardig. Hij erkent dat in deze wereld relaties vaak stranden. En ook Van Der Staaij sluit zich hierbij aan. De boodschap is dat het goed is om in elkaar te investeren. Dat de drukke maatschappij verhindert dat je aandacht voor elkaar hebt en ook dat er tijd genomen wordt om van seksualiteit te genieten. Opmerkelijk, daar beide heren uit de christendemocratische hoek komen: CD&V in België, de SGP in Nederland. Die staan over het algemeen niet in het midden van voorstellen, zoals deze. Het moet dan ook zo geïnterpreteerd worden dat men gemeen heeft het gezin centraal te stellen, zoals het Room Katholieke en het Protestantse geloof dat gewoonlijk doen. Daarnaast moet recht worden gedaan aan het zevende gebod: gij zult niet echtbreken.


Agenda.


Bij veel mensen vliegen de vonken er vanaf in de slaapkamer als de libido zich spontaan aandient. Toch is er wat voor te zeggen om de beleving van erotiek op de kalender te zetten in een situatie dat het er anders niet van komt. Om een niet omschreven reden koos de Vlaamse minister voor de donderdag, maar een andere dag is uiteraard ook goed. Staat aandacht voor elkaar in de agenda dan zou je er de hele dag al rekening mee kunnen houden immers. Het beste is een dag uit te kiezen waarop het met de drukte wel meevalt, waardoor je niet uitgeput thuis komt. Zijn er kinderen thuis, dan zou een dag dat ze bij vriendje spelen of bij opa en oma zijn, georganiseerd kunnen worden. Na werktijd gaat ook de mobiele telefoon uit. Het is heerlijk om even niet bereikbaar te zijn, wat een vrijheid! Thuiskomen met een bloemetje, of een spannend cadeautje, het gebeurt eerder als er een spannende avond in het verschiet ligt.


Tijd en aandacht.


Even een vluggertje tussendoor, het kan heerlijk zijn. Maar deze keer maakt het niet uit of de romantische en erotische avond langer gaat duren. Het bewustzijn dat je een geliefde hebt en jezelf realiseren hoe rijk je daarmee bent. Hoe bijzonder dat ook is in een wereld waar zovelen zoekend zijn naar de ware. Hoe prachtig is het de ander te overladen met complimentjes, waardoor onzekerheden naar de achtergrond verdwijnen, de wil om de ander heerlijk te laten genieten, tot alle remmen los gaan, omdat alleen jouw geliefde mag horen, zien en ervaren hoe jij bent op de toppen van jouw opwinding. Tijd en aandacht resulteren in een feestje voor twee. Een party waar je later nog aan terugdenken zal. Dat je de volgende dag op kantoor zit en je achter je computer ineens overvallen wordt door de gedachte aan gisteravond. Waardoor er plotseling a big smile op je gezicht verschijnt.

 

Closer Together.


Zo'n heerlijke dag voor erotiek, bij 210th weten we al heel lang, hoe goed dat voor de mens is. Daarom zijn er prachtige bodycare producten ontwikkeld, die op zo'n dag de feestvreugde sterk kunnen verhogen, zoals taart en slingers op een verjaardag. De 210th massagekaars bijvoorbeeld, of showercream. Ook zijn er de 210th erotische boxen vol met prachtige erotische accessoires, die leiden tot uitdagen, verleiden, spelen en intimiteit. Alles voorzien van speelse opdrachten die de experience nog intenser maken. Dus: wees eens stout en durf eens een stapje verder te gaan dan je partner verwacht. Op voorhand: verheug je op het plezier dat het geven zal. Twee mensen samen een, Closer Together, veel plezier!


Jan Weeber
©210th

 

Share this
Older Post Newer Post