Blog

Duurzaam vrijen.

Duurzaam vrijen.

Zomer.

Het is deze dagen warm weer buiten. De zomer is vroeg begonnen, de zon schijnt volop. De dikke lagen kleding verdwijnen in de kast en de hardlopers buiten laten steeds meer huid zien. In een Deventer wijk is een kinderzwembad voor de deur gezet, waar naar hartenlust in gespeeld wordt, zeer tegen de zin van de gemeenteraad. Het bad moet weg, met als vrolijke reactie van de bevolking dat er nu overal zwembadjes bij voordeuren verschijnen. Mij verschijnt een vrolijke glimlach op de mond bij zoveel burgerlijke ongehoorzaamheid. Kortom, de stemming stijgt en daarmee, naar verluidt, ook het libido van mensen. Waarbij de kanttekening gemaakt moet worden dat het nu ook weer niet al te heet moet worden, anders vergaat juist de zin in vrijen.

Tekort.

Bij al die zomerse pret hoort echter ook een keerzijde. De natuur droogt uit, zo meldt het nieuws. En zo heerst er brandgevaar in de bossen en moeten we spaarzaam zijn met water. Er wordt daarom aangeraden onder de douche te urineren, hetgeen telkens weer een stortbak water scheelt. Wie er van gruwt moet bedenken dat dit goed is voor het milieu. Wie last heeft van huiduitslag, infecties of eczeem moet bovendien weten dat urine daar een gratis medicijn tegen is. Ook kleine wondjes worden gedesinfecteerd door er over heen te plassen. Twee jaar geleden nog raadde wethouder Bert Wassink van de gemeente Aa en Hunze (Dr.) deze gewoonte aan. Het kwam hem op het blijkbaar nodige hoongelach te staan, maar gekeken naar de kale feiten heeft hij gewoon gelijk.

Lust.

Lifestylegoeroes zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Zo heb je er die vooral letten op wat je maar beter wel kunt eten, of juist moet laten. Anderen proberen je aan het bewegen te krijgen. En actrice annex goeroe Gwyneth Paltrow uit de USA legt uit dat plassen onder de douche voor vrouwen een positieve uitwerking kan hebben voor de beleving van hun seksualiteit. Met name pijn bij het vrijen wordt er door voorkomen, mits het wateren wordt gecombineerd met het doen van squats. Dat zijn kniebuigingen die benen, billen, hamstrings en buikspieren trainen. Maar ook de bekkenbodemspieren en in dat laatste zit het geheim. Getrainde bekkenbodemspieren verminderen eventuele pijn bij de penetratie en het orgasme wordt als heviger ervaren. Squaten en plassen onder de douche is te vergelijken met het plassen in een bos. Voor alle spieren is dit gunstig, maar dus ook voor die in de bekkenbodem.

Besparing.

Behalve deze individuele oefening is er nog een manier om water te besparen en tegelijkertijd de onderlinge band aan te halen en dat is samen te douchen. Als een flinke plens water nodig is om een mens schoon te spoelen, dan kan die hoeveelheid met hetzelfde gemak worden gedeeld. Laat gedeelde vreugd nu dubbele vreugd zijn. Samen douchen biedt niet alleen de gelegenheid elkaar eens flink schoon te schrobben, de mogelijkheid tot een zeepmassage ligt ook voor het grijpen. Een tedere douchebeurt kan tevens uitmonden tot onverbloemde erotiek. Van voorspel tot het hele repertoire, waarbij aangetekend moet worden dat een lange sessie niet veel waterbesparing oplevert. In dat licht bezien is aan te raden om het bij de inleiding te houden en elders het spel voort te zetten. Brandschoon en lekker ruikend moet dat wel lukken.

Rollenspel.

Het samen de douche in stappen kan ook in spelvorm plaatsvinden. Zeker bij stellen die elkaar al wat langer kennen kan het tot veel humor, maar ook prettige spanning leiden als daar een rollenspel op wordt toegepast. Stel dat er net samen is gejogd, dan nodigt dit uit tot een verhaaltje dat eenvoudig zelf is te bedenken. Bijvoorbeeld van de sportleraar en zijn pupil. Zij heeft al langer een oogje op hem, maar hoe is hij te verleiden? Welnu, zij vraagt hem waar de douches zijn. Naakt in de douchecabine aangeland roept ze de leraar, want ze krijgt de kraan niet open. Hij durft haar eerst niet aan te kijken, totdat hij ineens haar hand op zijn bil voelt… het verhaal is geboren, de voortzetting van het douchen begint verlegen, maar eindigt wild en onstuimig.

Closer Together.

Duurzaam vrijen kan de nieuwe trend worden, zeker als daarbij bedacht wordt dat dit op een heel luxe manier kan. Zo biedt de showercream van 210th een heerlijk schuimende vloeibare zeep, die het lichaam niet alleen reinigt, maar ook een weldadige geur geeft. De cream maakt de huid soepel en glad. Het mag duidelijk zijn dat dit zeer erotiserend kan werken. Ook kan er besloten worden om na het douchen het spel voort te zetten met een ontspannende massage, met de massageolie van 210th. Als dat tot gevolg heeft dat er de wens ontstaat tot langdurig vrijen, dan kan het glijmiddel van 210th daar een fantastische toevoeging op zijn. Al met al kan zo een verfrissende douchebeurt aan water besparen, maar tevens de erotische relatie verbreden en verrijken. Duurzaamheid en erotiek gaan zo prima samen.

Jan Weeber.
©210th
Share this
Older Post Newer Post