Blog

Een appeltje voor de... verleiding

Een appeltje voor de... verleiding

Paradijs.


Dat appels aantrekkingskracht hebben op vrouwen komen we al tegen in het eerste Bijbelboek Genesis. Het verhaal gaat dat een slang in een boom de mensen in het paradijs ertoe verleidt van de appelboom te eten. Zo worden ze net zo wijs als hun schepper. In het verhaal kan Eva, de vrouw, de verleiding van de appel niet weerstaan. Adam, de man in kwestie ook niet trouwens. Wat dat betreft hebben die twee elkaar niets te verwijten, wat nogal eens wordt beweerd. Hoe dan ook: er gaat iets uit van die zoete vrucht. Waarom eigenlijk?


Onderzoek.


Onlangs heeft een Italiaans onderzoek uitgewezen, zo meldt Hans Blommaert op Nu.nl, dat het eten van appels het libido van vrouwen versterkt. Men stelde twee groepen van rond de 350 vrouwen samen. De ene groep moest veel appels eten, de andere juist niet. Vervolgens werden de vrouwen gevraagd naar hun seksuele activiteiten, gedurende die periode. Wat bleek: de vrouwen, die zich aan appels te goed deden, hadden meer zin in het liefdesspel en beleefden er ook meer plezier aan dan de andere groep. Toeval? Was het misschien toch zo dat de samenstelling van de twee groepen niet homogeen genoeg was?


Uitkomst.


Wat blijkt? In een appel zit de stof florizine, waarvan men vermoedt dat die lijkt op het vrouwelijk geslachtshormoon oestradiol. Het is niet zonder reden het meest voorkomende oestrogeen bij vruchtbare vrouwen. Laat die stof nu juist gunstig uitwerken op de ontwikkeling van de zin in vrijen. Met andere woorden: het zijn niet alleen prikkels van buiten, die een vrouw libido verschaft. Het is ook een intern en natuurlijk proces. Daarbij gezegd: vrouwen zijn ook gevoelig voor uiterlijke schoonheid. Laat de appel nu juist ook een bijzonder mooie vrucht zijn. Dit heeft een Nederlandse ontwerpster van speeltjes, Rianne S, ertoe geïnspireerd een rode appel (Forbidden Fruit genaamd) te creëren, die als massageapparaat gebruikt kan worden.


Conditie en erotiek.

 

Dat fruit goed is voor lijf en leden is bekend. En dus past een appel goed bij een gezonde leefstijl. En dat is weer voordelig voor een actief liefdesleven. Immers: een prima conditie zorgt voor een goed uithoudingsvermogen. Als je je lekker voelt heb je eerder zin. Maar ook als je niet zo gezond bent, raden doktoren aan om het liefdesspel niet te negeren. Niet dat je er nu zoveel calorieën mee verbrandt, het zorgt voor een goede bloedsomloop. En wist je dat veel fruit eten, in tegenstelling tot het drinken van veel koffie of bier, het vocht van man en vrouw prettig van geur en smaak maakt?


Speels.


210th ziet erotiek als een lifestyle. Iets om Closer Together met elkaar te raken. Dus waarom niet een speels moment inbouwen als partners besluiten dat het tijd wordt om aan de conditie te werken. Ben je een beetje creatief dan kun je daar zo een aantal speelse opdrachten bij bedenken. Bijvoorbeeld: "Wie zich vandaag, qua looptijd het meest verbetert heeft recht op een heerlijke massage van de ander". Of: "Wie verliest bij het opdrukken moet de ander, onder de douche, van onder tot boven inzepen". Wat ook kan (dat wordt lachen!): "Wie het laatst aankomt bij huis wordt heerlijk oraal verwend". Maar natuurlijk kun je ook het bij de speelse opdrachten houden, die elk 210th product vergezelt. Zo is het werken aan de gezondheid niet een kwestie van door de zure appel bijten. Als erotiek er onderdeel van uitmaakt wordt het uitdagend, humoristisch en speels.


Jan Weeber.

©210TH

 

 

Share this
Older Post Newer Post