Blog

Eerlijk duurt het langst.

Eerlijk duurt het langst.

Druk.

 

Een drukke baan, de opvoeding van de kinderen, de contacten met familie en vrienden, de hobby’s, een mensenleven zit al snel vol met allerhande activiteiten. Daardoor schiet de aandacht voor vrijen er wel eens bij in. Op zich ook niet verwonderlijk, al die zaken kosten bergen energie, zowel geestelijk als lichamelijk. Toch weet iedereen hoe heerlijk en goed een vrijpartij voor de relatie is. Wat voor gevolgen heeft het, als het er maar steeds niet van komt en wat kun je doen om daar eerlijk mee om te gaan?

 

Excuus.

 

Helaas leren we in onze jeugd dat een smoes ons nog wel eens uit de brand kan helpen, in situaties waar we liever uit blijven. Aan kinderen worden eisen gesteld waar ze niet altijd al aan kunnen voldoen. Het is voor een kind een hele toer om altijd maar eerlijk te blijven, zeker in situaties waarin een kind nog niet voor honderd procent onderscheid kan maken tussen realiteit en fantasie. Resten daarvan nemen we mee in ons volwassen leven. Ook dan wil het nog wel eens gebeuren dat we liever een smoes verzinnen, dan de waarheid te vertellen. De bekendste is wel het excuus “ik heb hoofdpijn”, dat een vrouw hanteert als ze geen zin in vrijen heeft.


Smoezen.


Er zijn vele smoezen, die partners aandragen op het moment dat de ander aanstuurt op seks. Wordt er gezegd: “ik ben moe”, dan is de waarheid dicht benaderd. Toch is “geen zin” eerlijker. Wie geen energie heeft, voelt op dat moment immers ook geen seksdrive! Ernstiger is het als er echt uitvluchten worden bedacht, als : “ik voel me niet goed”, “ik heb morgen een belangrijke vergadering” of “de buren kunnen ons horen”. Als er smoezen worden bedacht en uitgesproken, dan is er in wezen geen echte eerlijkheid in de relatie. Je neemt de ander in feite niet serieus. Die heeft immers echt wel door dat de waarheid niet wordt verteld. Ook al wordt een smoes nog wel eens gehanteerd om de ander te sparen, blij kun je er niet mee zijn!


Een goed gesprek.


Een eerlijk gesprek tussen partners is van een heel andere orde dan socializen op het werk. Als het goed is komen bij een dergelijk gesprek de aller diepste gedachten en gevoelens naar boven, ook die waarvoor je je misschien wel geneert. Wat kan het ook goed zijn om het kind in jezelf te ontdekken. Waarvoor ben je bang? Hoeveel moeite heb je met de waarheid? Wat heeft ervoor gezorgd dat je wel eens een smoes gebruikt? Hoe blij ben je eigenlijk met je karakter en wat zou je daaraan veranderd willen zien? Als beide partners over zulke dingen eerlijk met elkaar kunnen overleggen, zullen smoezen in de toekomst niet meer nodig zijn. Ze zullen elkaar juist waarderen om die eerlijkheid, het fundament onder de relatie groeit en momenten waarop er gevreeën wordt kunnen beter op elkaar worden afgestemd.


Voorbereiding.


Een gesprek van honderd procent eerlijkheid kan worden voorbereid. Zo kun je een moment ervoor reserveren, waarop je geen andere sores aan je hoofd hebt. Spreek af dat werkelijk niets gek is wat er wordt gezegd, maar dat eerlijkheid juist wordt gewaardeerd. Als alcohol in het verleden een gesprek wel eens verhit heeft gemaakt, spreek dan af dat je het bij koffie of fris zult houden. Ook kan het onderwerp vooraf worden bedacht, bijvoorbeeld “verlangens”, “zin in vrijen” of “hoe belonend is vrijen voor ons beide?” Dat zulke gesprekken spontaan plaatsvinden is helaas niet altijd waar. Soms door de drukte van alle dag, maar het komt ook zeker voor dat open en eerlijk over dit soort zaken niet iedereen van huis uit is meegegeven. Het taboe dat erop rust is nog steeds niet verdwenen. Dus wie de schoen past…


Closer Together.


Het is hier al vaker geschreven. Als er zoveel zaken in het dagelijks leven zijn, die tijd en energie opslokken, probeer dan eens een vrijpartij te plannen. Spontaan is het misschien niet, aan de andere kant weet je vooraf dat er volop tijd beschikbaar is. En dat je dat moment voorbereiden kunt. Laat het bad lekker vol lopen, zorg voor een lekker drankje. Neem je zelf voor dat je de ander romantisch benaderen zal. Verras hem of haar eens met een heerlijke massage, bijvoorbeeld met de 210th massagekaars. Maak het vrijen teder en zijdezacht met het glijmiddel van 210th. En weet dat alle eerlijkheid jullie dichter tot elkaar heeft gebracht. Closer Together dus, voor een flinke poos, immers eerlijk duurt het langst!


Jan Weeber
©210th

Share this
Older Post Newer Post