Blog

Erotiek als graadmeter van de relatie.

Erotiek als graadmeter van de relatie.

Mindset.

In de huidige, jachtige, maatschappij moeten mensen hun aandacht verdelen over privé, werk, hobby’s, familie en vrienden, scholing en nog vele andere zaken die ze bezighouden. Daarnaast slokken televisie, computer en vooral het mobieltje veel tijd en aandacht op. We moeten immers altijd bereikbaar zijn, zo vinden veel mensen. Eigenlijk rennen ze soms als de bekende kippen zonder kop het leven door. Zelfs als er een vakantie aanbreekt wordt er stress gevoeld, want ook dan moet er zo veel. De vraag is of dit alles wel zo goed is, of dat er bewust voor een andere mindset gekozen kan worden, die van het onthaasten.

Sociaal.

Sluipenderwijs raken mensen gewend aan dat snelle bestaan. Het is normaal geworden dat de agenda bijna geen lege plekken meer vertoont. Collega’s, buren, familieleden en mensen die de sportschool bezoeken, allemaal hebben ze een druk bezet sociaal leven. Want dat moeten we zijn: sociaal. Netwerken is het modewoord en daar houdt het merendeel zich mee bezig. Is het niet op het werk, dan is het wel in de vriendenkring, tijdens het avondje uit, tot op de camping aan toe. Want men zegt: we zijn sociale wezens en van origine zelfs kuddedieren. Als gevolg spiegelen we ons aan elkaar en doen we datgene wat zonder woorden van ons wordt verwacht. We werken ons een slag in de rondte, niet alleen voor ons salaris, maar ook voor onze omgeving.

Vrijen.

En dan is het een uur of elf in de avond. Als de enige rustplaats, het bed in de slaapkamer, wordt opgezocht. Moe van alle indrukken, gezegde woorden, ritten in de auto, de opdrachten op het werk en de prietpraat op televisie. Twee partners douchen, poetsen tanden, hijsen zich in pyjama’s en schuiven daarna hun vermoeide lichamen onder de dekens. Nog een paar laatste woorden, een kus en wat volgt is het slapen. Wat een verschil met toen de relatie begon. Toen het volwassen bestaan nog niet zo’n greep op het dagelijks leven had. Er werd gevreeën dat het een aard had, soms wel meerdere keren per dag. Aandacht voor elkaar was er volop, het samen zijn was belangrijker dan al het andere dat het dagelijks leven bood. Gelukkig zijn was wat telde. Samen en gelukkig.

Stop.

Ben je op het punt van vermoeidheid beland, dan is het verstandig om te bedenken of je hier gelukkig mee bent. Er zijn mensen bij wie een jachtig leven prima past. Zij slapen goed en hebben bovendien maar weinig slaap nodig. Zorgen weten ze te parkeren, tot het moment dat er verder gewerkt moet worden. Van hobby’s worden ze niet moe, sterker nog:  ze krijgen er juist energie van. Vol nieuwe zin staan zij elke ochtend op en storten zich vervolgens in de dagelijkse hectiek. Maar dat kan niet iedereen. In Nederland is het krijgen van een burn-out gemeengoed geworden. Het leeftempo ligt te hoog, er is een teveel aan prikkels en de hersteltijd voldoet niet meer. Iemand die daar last van krijgt moet op tijd stop zeggen tegen de dagelijkse rat-race.

Graadmeter.

In het begin van elke relatie speelt erotiek een belangrijke rol, daarna zakt de belangstelling voor vrijen stapje voor stapje af. Dat wordt als normaal gezien. Zo gaat dat nu eenmaal, zo wordt gezegd. Maar is dat zo? Het antwoord daarop is tweeledig. Wie geen zin in vrijen meer heeft kan niet gedwongen worden daarmee door te gaan. Maar dat kan uiteraard wel problemen in de relatie geven, vooral als één van beide nog wel over een prima sexdrive beschikt. Echter: als het er niet meer van komt, terwijl er in de basis nog wel de wederzijdse behoefte bestaat, dan is het ontbreken van, als prettig ervaren, seks een belangrijke graadmeter. Het toont aan dat er iets ontbreekt. Het zegt in feite dat partners niet Closer Together meer zijn. Te moe zijn voor communicatie en intimiteit vormt een belangrijk testsignaal voor de relatie. Elke keer weer een snelle kus voor het slapen gaan laat zien dat echte betrokkenheid aan slijtage onderhevig is.

Gunst.

Al vaker is het hier aangeraden: besteed aandacht aan erotiek. Het doel ervan gaat namelijk veel verder dan de daad op zich. Het kan noodzakelijk zijn om heel gericht en bewust ervoor te kiezen het eens een beetje rustiger aan te gaan doen als het gaat om al die dagelijkse bezigheden. Een keertje overwerken moet kunnen, maar het is de vraag of dat structureel mag worden. Steeds maar weer naar de voetbalclub, het is leuk je vrienden te zien, maar thuis wacht je partner. Iemand waar je bewust voor gekozen hebt. Degene die ook jou in zijn of haar leven wil. Bedenk op tijd dat dit een gunst is en geen zekerheid. Samen zijn is een bewuste keuze en dat is tijd voor elkaar vrij maken ook. Overdag, maar zeker als alle drukte is geweest. De avonduren zijn bij uitstek geschikt om in elkaar te investeren. Een lekker drankje, beetje bijkletsen en zin in elkaar krijgen. Het spel van de verleiding spelen, het is gezond voor geest, lichaam en de onderlinge band.

Closer Together.

Waarom zou je de hele dag toch zo ontzettend serieus moeten zijn. Is het niet prachtig om dat los te laten en je te verliezen in een spel? Eentje dat je samen speelt? Gewoon voor de lol, voor de lust en voor elkaar? 210th biedt daar prachtige producten bij die je op weg kunnen helpen. Eerst lekker en langdurig badderen, het is zoveel fijner met de (klik hierna) badolie van 210th. Dan een ontspannende massage met de (klik hierna) massagekaars, ook van 210th. Of afwachten hoe je partner liefdevol, of misschien wel een beetje streng, gaat aanraken terwijl je niks ziet door de blinddoek uit een (klik hierna) erotische box van 210th? Kortom, twee mensen die lak aan de jachtige maatschappij hebben, maar heel bewust tijd en aandacht voor elkaar hebben genomen. Het is dat onderdeel van het leven dat tegenwicht biedt aan alle drukte en partners weer Closer Together brengt. Daarna kun je samen de hele wereld weer aan!

Jan Weeber
©210th

Share this
Older Post Newer Post