Blog

Erotiek als lifestyle

Erotiek als lifestyle

De website die u momenteel bezoekt, is die van 210th The Erotic Lifestyle Brand. Een hele mond vol, die naam. Dat het om erotiek gaat, dat spreekt voor zich, maar hoe is iemands liefdesleven te linken met lifestyle? Hoog tijd om eens te definiëren wat de term lifestyle eigenlijk inhoudt.


Lifestyle:


De Hogeschool HZ University of Applied Sciences te Breda heeft haar studenten eens aan de opdracht gezet te omschrijven wat Lifestyle inhoudt. Zij kwamen tot de volgende stelling: "Lifestyle is een samenstelling van motivatie, behoeften en wensen van een individu die beïnvloed word door factoren van buitenaf zoals cultuur, familie, sociale klasse, opvoeding, sociale omgeving maar ook werkomgeving, sport of vrijetijdsbesteding”. Mensen kunnen zichzelf ook een lifestyle aanmeten. In dit verband hangt de definitie samen met de term imago: hoe wil iemand overkomen?"


Stijl, klasse, verfijnd.

 

210th The Erotic Lifestyle Brand richt zich op een wijze van erotiekbeleving, die wordt gekenmerkt door fijnzinnigheid, door stijl en klasse. Kunstzinnig en doordacht. Daar vloeit bijvoorbeeld uit voort dat in deze columns spaarzaam wordt omgegaan met het woord seks. Veel liever wordt het woord erotiek gebruikt. Seks is immers altijd de daad, waar het woord erotiek veel breder qua inhoud is. Alles dat te maken heeft met vormen van uitdaging en verleiding valt daar onder. Een goed gesprek kan bijvoorbeeld buitengewoon erotiserend zijn.


Erotiek: een hobby.


Terug naar de definitie van het woord “Lifestyle”… je kunt je afvragen wat erotiserend is voor je partner en daar je levensstijl op aanpassen. Hoe ver dat gaat, verschilt uiteraard. Maar stel dat een man het spannend vindt als zijn geliefde het haar in een knotje draagt en ’s avonds bij het liefkozen haar haren wild laat rond wapperen? Dan kan zoiets bij het leven van haar gaan horen.
Of dat een man niet die lelijke trui draagt, maar bijvoorbeeld een stijlvol jasje? Dan is hij bereid mee te gaan in haar wens, dan gaat dit tot zijn levensstijl horen. En zo wordt erotiek als vanzelf een hobby, iets dus waar partners zich op verheugen en blij van worden.
Het is een misvatting dat erotiek als lifestyle niet zou kunnen zonder de duurste lingerie, maatpakken en kostbare erotische producten. Erotiek kun je ook uitstralen in een kapotte spijkerbroek of een slobbertrui. Hoewel… hobby’s kosten geld. Het is dus nog niet zo’n gek idee wat opzij te leggen voor die mooie vibrator. Of voor de massageolie van 210th.


Elkaar laten groeien.


Aan het eind van de definitie van de term Lifestyle wordt gevraagd: “hoe wil iemand overkomen?” Wat het merk 210th nadrukkelijk propageert is een levensstijl die uitgaat van interesse en verdieping in elkaar. Touching body and soul. Communicatie is het toverwoord die de sleutel is tot een intense relatie met elkaar. Elkaar verkennen, niet alleen fysiek, maar ook met woorden. Stel toch dat je zo ver komt dat je dingen tegen elkaar durft zeggen, waar jij je vroeger nog voor geneerde. Wat een rijkdom is het, als je partner daar, na zo’n gesprek, open over durft te zijn, er misschien zelfs om lachen kan. Dan ben je Closer Together! Die geestelijke toestand van verrukking doet het fysieke verlangen naar elkaar groeien. Als dat geen heerlijk avondje vrijen wordt…


In de praktijk.


Erotiek als lifestyle heeft veel te maken met romantiek. Zo zijn er stellen waar bij een avondje uit de man zijn lief verwent met galant gedrag: de deur van het restaurant voor haar open houden, haar jas aannemen bij de garderobe en haar stoel aanschuiven bij de tafel.
Die romantiek kan evenwel ook een rol spelen op een drukke werkdag. Stel toch dat een vrouw in haar autootje stapt om naar het werk te gaan. Op haar stuur vindt ze een briefje geplakt met simpelweg “tot vanavond”. Er staat een smiley met een knipoog bij getekend…oei, wat zal ze die dag verlangen naar de avond die komt.
Kortom, creativiteit kan geen kwaad. Avondjes die steeds volgens het zelfde patroon verlopen verliezen aan kracht. Op deze website vind je diverse blogs die vertellen hoe je hier variatie in aan kunt brengen.


Opdrachten.


Erotiek als levensstijl. Het hoeft niet groots en duur. Het is in eerste instantie een levensinstelling. Daarbinnen past bijvoorbeeld het samen uitspelen van de opdrachten, die bij alle 210th producten zijn bijgevoegd. Die opdrachten laten je kennis maken met elkaar. Wie de ander kent kan immers tegemoet komen aan bestaande wensen en verlangens. Wederzijds, wel te verstaan. Vrijen wordt zo veel meer dan de daad op zich, het wordt een experience om met veel plezier aan terug te denken. En vol verlangen naar vooruit te kijken…

 

Jan Weeber.

©210TH

Share this
Older Post Newer Post