Blog

Erotiek als nieuwe hobby?

Erotiek als nieuwe hobby?

Drukte.


We hebben het allemaal druk, met ons werk, de kinderen, sociale contacten en onze gezondheid en de vele andere zaken waar we onze aandacht en tijd aan moeten besteden. Daarnaast zijn er nog de hobby’s, de avondjes uit enzovoort. Blijft er nog wel tijd en energie over om te vrijen? Of is het iets geworden wat ook nog even moet? Iets dat een gewoonte is en op zich wel prettig is. Maar komt het er niet van dan is het ook goed? Even snel een kus, “slaap lekker” zeggen en omdraaien is eigenlijk een opluchting?


Tijd voor elkaar.


Voordat we het in de gaten hebben rennen we mee in de ratrace van de hedendaagse samenleving. We vliegen in sneltreinvaart van afspraak naar afspraak. Steeds weer wordt er een beroep gedaan op onze aandacht en energie. En dat put uit. Is de lange werkdag voorbij, dan moet de hond uitgelaten, de kinderen moeten hun verhaal kwijt, er moet eten op tafel en er zijn legio mensen die vervolgens hun laptop uitpakken om ook ’s avonds nog even het werk af te maken. Van die dag dan, want dat werk komt natuurlijk nooit af. Maar waar is de tijd voor elkaar?


Eenvoud.


Wezenlijk voor elke goede relatie is het hebben van een goed gesprek. Weten wat de ander beweegt, vooral luisteren naar dat wat zorgen baart, de ander leren kennen. Maar ook de simpele dingen, zoals samen lekker op de bank hangen, een “drankje doen”, een wandeling of ergens een broodje eten. Gratis, dan wel voor weinig geld dingen samen beleven, als tegenhanger van al die drukte en stress. Praten over koetjes en kalfjes, dat is zeker zo belangrijk als samen de diepte in duiken op zoek naar elkaars zielenroerselen. De kracht van eenvoud.


Wie het kleine niet eert.


Na een lange dag werken zijn de meeste mensen moe. En dan moet er ook nog gevreeën worden. Is dat eigenlijk wel mogelijk op die manier? Het is dan het beste om het klein te houden. Verwacht geen zinderende nacht, even snel is ook goed. Of maak het nog kleiner. Een heerlijke zoen, zonder dat er meer op moet volgen kan fijner voor de relatie zijn dan een complete vrijage, die eindigt met het gevoel van “het was maar zozo”. Sterker nog: het helemaal afgelasten omdat de ander zichtbaar vermoeid is kan enorm belonend voor de relatie zijn. Dat de ander daar begrip voor heeft en toont, dat is een teken van onbaatzuchtige liefde! Mits het geen schering en inslag wordt uiteraard.


Agenda.


Is het leven zo hectisch en lukt het niet om aan die oorzaak van de vermoeidheid op korte termijn iets te veranderen, dan is een goede optie om het vrijen te plannen. Als je hobby voetballen of yoga is, dan moet de agenda worden getrokken. En dus heeft die andere hobby, vrijen dus, ook recht op een plekje op de kalender! Op die manier zijn partners vooraf op de hoogte wat er die avond staat te gebeuren. Zij kunnen zich er op verheugen dat de ander rekening met de invulling van de avond houdt. Het biedt bovendien de mogelijkheid om voorbereidingen te treffen. Met een nieuw lekker geurtje, lingerie, een bosje bloemen en voor de kinderen een logeerpartijtje bij opa en oma. En misschien een uurtje eerder thuis van het werk? Wat lach je dan van binnen, als je op kantoor de collega’s bij vertrek nog een fijne dag wenst!


Mindset.


Voor vrijwel elke hobby moet de portemonnee worden getrokken. Is het niet voor contributie, dan is het wel voor materialen die nodig zijn om de hobby uit te kunnen oefenen. Als er bij stil wordt gestaan hoezeer een fijne vrijpartij de relatie verrijkt, dan is het helemaal niet zo gek om ook hier wat geld voor te reserveren. Waarom zou een duur skipak wel geld mogen kosten en een leuk lingeriesetje niet? Sportschoenen, ze zijn een rib uit je lijf, dan kan er ook wel een flacon van het fijnste glijmiddel van af. Vrijen als een hobby vergt dus een andere mindset. Eentje die zegt: het is belangrijk en dus besteed ik er aandacht, tijd, inzet en ook geld aan. Hoeveel geld doet niet ter zake. Als een bosje rozen een onderdeel is van het voorspel, dan zit je voor een prikkie op de eerste rang. Een pen, een papiertje en een plakbandje, het kost vrijwel niks. Maar vindt een partner een briefje op het stuur van de auto geplakt met daarop geschreven: “Ik wacht op je schatje, mmm”, dan is dat onbetaalbaar.


Closer Together.

 

210th heeft de meest luxe en fantastische producten om die heerlijke hobby nog fijner te maken. Hoe fijn is het om onder de douche te beginnen met een tintelend zachte showercream! En eenmaal in bed beland, je partner met een ontspannende massage verwennen met de massageolie van 210th. Of lekker stout met de warme olie van de massagekaars? En stel, dat je dit eerst wilt uitproberen zonder er veel geld aan kwijt te zijn. Bestel dan die sachets massageolie en glijmiddel. Een euro per stuk, dat is te geef!
Zijn jullie van het groots uitpakken, dan zijn er uiteraard de erotische boxen van 210th. En alle producten voorzien van speelse opdrachten, zodat de hobby verder uitgebouwd kan worden tot een hemelse experience. Samen een hobby, elke psycholoog erkent dat dit van grote waarde voor een koppel is. Laat dan erotiek één van die gezamenlijke hobby’s zijn! Veel plezier daarbij en laat gerust eens weten hoe het geweest is!


Jan Weeber
©210th

Share this
Older Post Newer Post