Blog

EROTIEK UIT VEENDAM

EROTIEK UIT VEENDAM

Veendam de club.

Het zijn vooral de voetballers onder u die zich de plaats Veendam nog zullen herinneren. Het dorp had jaren lang een betaald voetbalorganisatie en was daar meer dan trots op. De club bestond al langer, maar in 1954 startte het grote avontuur dat in 2013 eindigde in een jammerlijk faillissement. De club, getooid in het geel en zwart, speelde in een klein stadion met de mooiste naam van heel Nederland: De Langeleegte. Is het toevallig dat zich daar in de buurt een aula van een begraafplaats bevindt? De sportclub had als slogan het heel erg Gronings-Engelse: “Kolonisten, Veur altied. Powered by De Langeleegte”. Door zwart geld kwam de club in zwaar weer terecht. Een crowdfund-actie, ondersteund o.a. door fotomodellen Kim Feenstra en Doutzen Kroes, was niet succesvol genoeg, waardoor de trots van de kolonie ophield te bestaan.

Veendam de plaats.

Wie richting Veendam rijdt zal het gevoel van De Langeleegte ook als zodanig ervaren. Het Groningse land is richting Veendam zo plat als een dubbeltje en in geen velden of wegen is er bebouwing. Wel zijn er inmiddels lange rondwegen aangelegd, want vergis u niet; Veendam is op twee na de grootste gemeente van de provincie met bijna 28.000 inwoners, waarvan een aantal landelijke bekendheid hebben, zoals Hendrik de Cock (oprichter Gereformeerde kerken), Wim Pijbes (directeur Rijksmuseum Amsterdam) en de sporters Renate Groenewold (schaatsen), Henk Grol (judo) en Jeroen Zoet (voetbal keeper).

Groningen.

Wie niet in de provincie woont zal zich het nieuws herinneren van de grote werkeloosheid die in de veenkoloniën heerst. Voor bepaalde gebieden geldt dat, maar anderzijds is er juist ook veel innovatieve bedrijvigheid. Een wereldspeler als Google zal zich immers niet zomaar juist op het Groningse platteland vestigen. De provincie werd, na de ontdekking van de aardgasbel bij Slochteren, weliswaar als laatste op het gasnet aangesloten en mag van de wrange vruchten in de vorm van aardbevingen proeven, het is inmiddels ook de groene provincie van Nederland. Voorop lopend op gebied van de techniek van groene energie bestaat er de Energy Vallei Topclub, tevens sponsor van o.a. FC Groningen (voetbal) en de landskampioenen Donar (basketbal) en Lycurgus (volleybal). Het hangt er vanaf langs welke route je Veendam binnen rijdt, maar via de buitenkant van het industrieterrein valt op hoeveel grote bedrijven (1500) hier zijn gevestigd. Eén van hen is EDC Platform Marketing BV.

EDC.


Het bedrijf EDC kwam onlangs landelijk in het nieuws door een artikel in De Volkskrant. Daarin legt directeur Eric Idema uit dat hij met zijn bedrijf “De CoolBlue van de erotiek” wil worden. EDC behelst een achttal online verzendwinkels van erotische artikelen. Succesvol ook, omdat de omzet jaar na jaar verdubbelde, tot momenteel zo’n 15 miljoen euro. Sex sells, zogezegd. Toch betekent dat niet dat het schip met geld zomaar komt binnen varen. Het is juist de innovatie die het bootje een duwtje in de goede richting heeft gegeven. Zo startte Idema een eigen productielijn in China, en worden inmiddels ook Amerika en Australië van seksspeeltjes voorzien.

Zolder.

Groningse slimheid zette Erik Idema op de rails. Naam maken voor jezelf was zijn eeste devies. Werkeloos geworden startte hij een online verzendwinkel op de zolder van zijn echtelijke woning. Zonder enige voorraad. Deed men bij hem een bestelling, dan kocht hij de dildo’s eigenhandig in en verkocht ze zonder een cent winst weer door. Onder eigen naam uiteraard. Dat leverde hem een leverancier op van erotische producten, die hij in de inloopkast van zijn huis bewaarde. Lange tijd was het inpakken in dozen en doorzenden en kon er later wat opslag op de producten worden gevraagd. Nu heeft EDC 68 werknemers in een bedrijfspand van 8000 vierkante meter. Erik’s vrouw, die eerst maar niet van het handeltje van haar echtgenoot wilde weten, neemt nu de ICT-zaken op. Naast de hoogopgeleide jongeren die zich bezighouden met de internetkant van het bedrijf.

Concept.

Nu zijn er veel online seksshops. In genoemd artikel legt Erik Idema uit dat het geheim van zijn succes hieruit bestaat dat hij alle specialismes onder één dak heeft op het gebied van marketing en adverteren via (dicht in de buurt) Google. Expansiedrift en organisatiekunde spelen een rol, maar ook het bedenken van concepten, zoals te zien is op de site EasyToys (what’s in a name). Gericht op vrouwen wanen de dames zich in een soort cosmeticawinkel, ware het niet dat de koopwaar anders is. Blogs en tips maken dat de winkel een beleving wordt, waar de clientèle nog eens terug komt. Ook geeft een ingehuurde seksuoloog advies op verschillende fora, die tevens deskundig is op het gebied van speeltjes die bij EDC te koop zijn.

Love Box.

In maart kondigde EDC de komst van de Love Box aan. Qua naamgeving deed die een belletje rinkelen: leek die niet erg op de Love Bag, het product dat het geesteskind is van Sofie Rockland, eigenares van 210th? De Love Box is een grote automaat, die sterk doet denken aan de automaten voor frisdranken, repen en zoutjes. Dit grote, rechthoekige en fel paarse apparaat moet tegen betaling erotische producten bieden. Volgens de plannen van EDC ideaal voor hotels. Dat laatste moet ernstig worden betwijfeld. 210th heeft vele jaren ervaring opgedaan op het gebied van wensen van hotels en discretie en luxe uitstraling zijn daarin van allerhoogste waarde. Mogelijk dat een vendingmachine bij benzinestations, of andere drive-by instellingen enige kans van slagen hebben, maar in een hotel zal een dergelijk apparaat eerder de clientèle afschrikken dan lokken.

Closer Together.

Terug van het Hoge Land naar de Randstad, Amsterdam om precies te zijn is het ook 210th dat zich bedient van een concept, Closer Together genaamd. Het is niet alleen een zeer luxe en discreet merk, terug te vinden in een scala aan gerenommeerde hotels, ook in de online verkoop is er veel tevredenheid over de geboden producten. Ze gaan namelijk vergezeld met speelse opdrachten die maken dat gebruikers meer met elkaar gaan communiceren en spelen. Dat er meer humor en openheid komt in de relatie, dat verleiding een rol gaat spelen en samen vrijen een belevenis wordt om niet snel te vergeten. Probeer het daarom eens uit die massagekaars, showercream of dat glijmiddel van 210th. Of een complete erotische box, dat a Christmas present bij uitstek is. Als dat geen fijne feestdagen worden ;-)

Jan Weeber
©210th

Share this
Older Post Newer Post