Blog

Exit Kamasutrabeurs.

Exit Kamasutrabeurs.

Kamasutra.

Iedereen heeft er wel eens iets over gehoord of gelezen, slechts een beperkte groep mensen heeft de Kamasutrabeurs daadwerkelijk bezocht. Althans zo heet het. Het taboe dat op erotiek rust, maakt dat men niet gauw toegeeft een dergelijke beurs te hebben bezocht. Toch is er voor de organisatoren reden om de stekker uit het evenement te trekken, daarover hieronder meer. Over publiciteit heeft de beurs namelijk niet te klagen gehad. Er is veel ruchtbaarheid aan de jaarlijks terugkerende beurs gegeven, zelfs de grote Nederlandse televisieomroepen hebben er geregeld zendtijd aan besteed. Dit jaar vindt de beurs desondanks, na zeventien jaar, nog slechts eenmaal plaats in de Jaarbeurshal te Utrecht. Datum: 29 september t/m 1 oktober.

Bezoekers.

Dat de beurs zo’n 15.000 bezoekers in drie dagen trekt is op zich een mooi aantal, maar beursmanager Mariska Van Den Hout geeft aan dat het enthousiasme tanende in. In feite is dat niet een wonder als je op internet alles van je gading ook al vinden kunt. En het verminderd plezier komt mogelijk ook doordat klanten aan het concept gewend zijn geraakt in hun dagelijks leven, waarin zij op allerlei gebied naar winkels gaan om producten in het echt bekijken en daar informatie inwinnen, maar die goederen online kopen. Dat is bovendien meer anoniem dan naar een beurs gaan, waar je de buurman tegen kunt komen, net op het moment dat je een vibrator ter keuring in je handen hebt.

Fysieke winkels.

Overal in het land kun je nog seksshops vinden. Winkels die eigenlijk een Kamasutrabeurs in het klein zijn. Immers ook daar vind je de artikelen die je op de beurs tegenkomt. Bovendien dikwijls stijlvoller geëtaleerd dan op een grote beurs mogelijk is. Wil je iets privé aanschaffen dan is persoonlijk advies in een winkel prettiger dan in een situatie waarin drommen mensen aan je voorbij trekken. Schaf je erotische producten liever online aan, dan worden die discreet verpakt, in een niet als zodanig herkenbare doos, bij de klant thuisbezorgd. De combinatie van een aantal fysieke winkels en online aankopen worden bovendien ook vaak toegepast, zoals bijvoorbeeld een grote keten als Christine Le Duc doet.

Online shops.

Een andere grote keten, die van Pabo, heeft in Amsterdam een flagship store. Alles wat er online besteld kan worden wordt hier permanent tentoon gesteld, waardoor producten eerst bekeken en toegelicht kunnen worden, voordat al dan niet tot aanschaf wordt overgegaan. Nog een grote speler in de markt is Willie, een veel bezochte onlinestore, die geen fysieke winkel heeft, maar toch hoog wordt gewaardeerd. En zo zijn er nog vele te vinden. Zoals No-Ice dat zich specialiseert in de wat goedkopere artikelen en aanbiedingen, tot ExclusiveDesire dat zich juist op exclusieve topmerken concentreert.

Loversland.

Veel mensen hechten sterk aan hun privacy. Er is echter ook een categorie die uitgaat van het principe zien en gezien worden. Zij kunnen zich verheugen op een nieuw initiatief, dat de opvolger van de Kamasutrabeurs moet worden, namelijk Loversland. Initiator hierachter is Priscilla Hendrikse, beter bekend als pornoster Bobbi Eden. Haar man Mark Laurenz geeft aan dat het showelement een prominente rol bij de nieuwe beurs in de Rotterdamse Ahoyhal zal spelen. Het wordt meer beleving met strippers, 3D-films en de allerlaatste gadgets op gebied van erotiek. Ook is hij het niet eens met de stelling dat online-verkoop zonder producten in het echt gezien te hebben voldoet. Kortom: eigenlijk gaat de Kamasutrabeurs gewoon, in een andere vorm en met nog meer nadruk op erotiek, gewoon door.

The Love Bag en 210th.

Op de websites van The Love Bag en 210th kunnen ook producten worden besteld en aangeschaft, waarna die je in een discrete verpakking worden toegezonden. Wat deze producten onderscheidt van andere, is dat de producten zijn bedacht en ontwikkeld door de eigenares van beide merken, Sofie Rockland. Voor The Love Bag geldt de slogan Enjoy The Moment, voor 210th is dat Closer Together. Kort beschreven laat The Love Bag je genieten van het moment dat geliefden elkaar ontmoeten en de passie willen vieren. Het merk 210th doet dat ook, maar geeft daarnaast mogelijkheden om het liefdesspel verder uit te bouwen met speelse opdrachten die worden meegeleverd. Kortom: of je je liefdesspel nu in het openbaar toont of liever privé houdt, beide merken voegen iets toe waardoor plezier een waar feestje voor twee wordt!

Jan Weeber
©210th
(Dik gedrukte woorden zijn hyperlinks).

Share this
Older Post Newer Post