Blog

Friends with benefits

Friends with benefits

De film


In 2011 kwam de film "Friends with benefits" van regisseur Will Gluck uit. Wikipedia vat het verhaal als volgt samen: Nadat ze ieder een rampzalige relatie hebben beëindigd, besluiten een vrouwelijke headhunter en haar nieuwste klant om seksmaatjes te worden. Ze beloven elkaar om ermee te stoppen wanneer één van beiden emotioneel gebonden raakt. In het begin gaat het goed, maar al snel worden de twee vrienden verliefd en moeten ze erachter zien te komen wat ze voor elkaar betekenen.


Verlangen.


Nu bestaan er mensen die op deze wijze leven. Ze wonen alleen en hebben (nog) niet de grote liefde in hun leven ontdekt. Aangezien ieder mens als seksueel wezen is geschapen kennen zij het verlangen om te vrijen met een medemens. Dat is immers een enorme kracht in ons bestaan, die vrijwel niet te weerstaan is. Uiteraard kunnen zij zichzelf op dat vlak bevredigen, maar: alleen is maar alleen. En dus komt er af en toe een friend with benefits langs. Op een platte manier een "fuckbuddy" genoemd.


Uit elkaar.


Enige tijden hoorde ik van een dame dat zij en haar vriend uit elkaar zouden gaan. Een verdrietige gebeurtenis uiteraard. Maar hij deed haar een voorstel: "zouden we misschien nog af en toe contact kunnen hebben?" De vrouw in kwestie was niet op haar achterhoofd gevallen en antwoordde: "je bedoelt seks?" Friends with benefits dus. Uit elkaar als geliefden, samen als "vrijpartners". Het was voor haar geen optie, maar voor hem had het wel gekund.


Vriendschap.


Volgens velen is een vriendschap tussen een man en een vrouw niet mogelijk. Per definitie zou een man uiteindelijk toch meer willen dan alleen vriendschap. Biologisch bepaald zou dan een vriendschap zonder erotiek niet mogelijk zijn. Dat dit alle man-vrouw vriendschappen over één kam scheert is evenwel evident. Toch zijn er mensen die langdurig vriendschappen met de andere sekse onderhouden, zonder kans op verliefdheid of ongewenste erotiek. Het is echter veelzeggend dat zo velen het als onmogelijk achten. Als belangrijke reden wordt genoemd dat een vriendschap kan uitgroeien tot een relatie. Uiteraard kan dit, indien nodig, ingedamd worden met duidelijke afspraken omtrent de omgang als vriend en vriendin. Concreet: bij het afscheid wel een hug of een zoen, maar de tong erbij is over de grens.


Spanningsveld.


Maar hoe is het mogelijk om een vriend(in) met iets extra's te hebben? Waar zijn dan nog de slagbomen die verhinderen dat erotiek over de grens gaat naar verliefdheid? Er zijn mensen die dat kunnen, maar de meesten zullen het als glad ijs beschouwen. Zij weten dat het sterke schouders moeten zijn om die weelde te kunnen dragen. Er zijn echter ook mensen die liefde en seks zodanig goed kunnen scheiden, dat het hebben van een "fuckbuddy" enkel plezier oplevert. Websites als Second Love en Another Love zijn voor hen een middel om aan zo'n vriend(in) met iets extra's te komen, vooral omdat je rechtstreeks kunt zijn in het aangeven van de "do's en don'ts".


Closer Together.

 

210th zet zich in om mensen dichter bij elkaar te brengen. Door te communiceren en te spelen. Van samen praten naar heerlijk vrijen. Kan dat optimaal met een friend with benefits? Het ene stel zal het beamen, het andere tegenspreken. Zoveel mensen, zoveel zinnen. De wereld kent vogels van ontelbaar veel pluimages. Dat maakt het veelkleurig en interessant. Ieder bepaalt zijn of haar grenzen en uitdagingen, als de ander wordt gerespecteerd en gehoord is er veel mogelijk. Zo gaat de voorkeur van de ene bezoeker van onze website naar bodycare producten, terwijl de ander meer voor de boxen gaat. En zo is 210th voor ieder een friend with benefits! En dus: geniet ervan!

 

Jan Weeber.

©210TH

Share this
Older Post Newer Post