Blog

Heel Holland rent

Heel Holland rent

Hardlopen.


Het Journaal en de kranten melden het: er wordt massaal hardgelopen in ons land. Maar liefst één op de drie Nederlandse volwassenen tussen de 20 en 49 jogt. Daarbij is het aandeel vrouwen gestaag aan het groeien. Je zou zeggen dat dit voorkomt uit de crisis, daar het geen contributie van een club of vereniging vraagt, maar niets is minder waar. Men wil op straat of in het bos er graag een beetje trendy bijlopen. Het gevolg: winkels waar men sportschoenen en –kleding verkoopt schieten als paddenstoelen uit de grond. In ons kleine landje wordt er jaarlijks 500 miljoen euro omgezet op dit gebied.


Runners high.


Hardlopen heeft, zoals bekend, veel gezondheidsvoordelen. Allemaal leuk, maar hardlopers doen het toch vooral om geluksgevoel te ervaren. Dat lijkt op een roes, ja zelfs een orgasme. Dit wordt Runners High genoemd. Op zich niet gek: uit Duits onderzoek blijkt dat bij sporten een morfineachtige stof in de hersenen vrijkomt. Onomstreden is de endorfinetheorie echter niet. Feit is dat hardlopers, na al hun inspanningen, toegenomen energie ervaren. Een placebo-effect? Hoe het ook zij, het biedt kansen voor een andere lichamelijke en geestelijke activiteit: vrijen!


Runners World.


Dé website op hardloopgebied, Runners World, citeert uit een Brits onderzoek: maar liefst 78 procent van de joggers beleeft meer plezier aan vrijen. Een nog groter percentage gelooft dat dit het gevolg is van hardlopen. De vrijgekomen adrenaline (en bij mannen: testosteron) geeft namelijk een euforisch gevoel dat het zelfvertrouwen in de slaapkamer bevordert.


Closer Together.


Gezamenlijke hobby’s brengen mensen dichter bij elkaar. Zo houdt het ene stel van reizen, terwijl het andere liever op de camping zit. Weer anderen bezoeken graag musea en er zijn er ook die graag samen sporten. Het is een aanrader om in dat laatste geval samen de loopschoenen aan te trekken. Aan de ene kant om elkaar, tijdens het hardlopen, te stimuleren. Aan de andere kant: samen zoiets ondernemen brengt mensen Closer Together. Met zijn tweeën een route bespreken, om te kleden, tijdens de loop ontspanningsmomenten meemaken, samen de eindstreep halen en vervolgens uithijgend afspreken wie er het eerst gaat douchen. Hoewel, het eerst?


Douchen.


Zeker, het bed wordt gezien als dé plek om te vrijen. Maar ook de douche is daar uitstekend geschikt voor. Hoe heerlijk is het, om na het hardlopen juist met zijn tweeën onder de warme waterstralen te gaan staan. Die wassen als vanzelf het zweet van de warme lichamen af. Wat een kans om elkaar te omarmen en op te gaan in een zinderende kus. Of besluit elkaars haar te wassen, wat een vrolijke bedoening zal dat worden als de shampoovlokken in het rond vliegen. Of met een spons elkaar schoon schrobben, elkaars lichaamsvormen herontdekken, wat een avontuur! Het kan het verlangen zo groot maken, dat hijgende geluiden zich uit de warme waterdampen ontstijgen. Van het één komt het ander, douchen wordt letterlijk een hoogtepunt.


Uitstel, maar geen afstel.

 

Zijn er thuiswonende kinderen, dan zal het niet altijd gemakkelijk zijn een geschikt moment om te vrijen te vinden. Toch doet hier het oude gezegde “waar een wil is, is een weg” opgeld. Je kunt de beleving van seks uitstellen naar een beter moment, maar waak ervoor dat uitstel steeds tot afstel leidt. Seksuologen zijn er over eens: ben je nog bezig met seks dan bevordert dat de behoefte eraan. Laat je het sloffen, dan wordt de zin erin ook minder. Dat is geen probleem als beide partners dat prima vinden. Maar het komt regelmatig voor dat partners (of één daarvan) tegen een ontevreden gevoel daarover aanlopen.


Communicatie.


“Intimacy is one of the most beautiful given things in the world.” Zo verwoordt 210TH eigenares Sofie Rockland hoe belangrijk erotiek in een mensenleven is. Eigenlijk een oproep om van de bank af te komen, de televisie uit te doen en samen te genieten van wat bindt en ook van de verschillen. Dan pas zijn hardlopers geen doodlopers. Is er de energie, steek die dan in allerhande zaken die het leven gelukkig maken. En dus ook, of misschien wel vooral, in erotiek. Dan kan een aai of een kus zijn. Maar ook een uitgebreid spel. Misschien met joggen als voorspel. Het levert, hoe dan ook, de energie om er een warm vervolg aan te geven.


210TH.


En natuurlijk kun je volop fantaseren, een rollenspel is maar zo bedacht! Je rent door het park en vindt daar die leuke knul, die net door zijn enkel is gegaan. Jij loopt niet door, maar besluit zijn enkel en kuit te masseren. Oei, wat gaat dat fijn. Die massage gaat zomaar verder dan gepland. Hij blijkt vlakbij te wonen. Strompelend zijn jullie bij zijn huis aangekomen. Dan zie je op zijn kleine slaapkamertje een flacon 210TH Massageolie en ook eentje met 210TH Badolie staan. En een half uurtje later toont hij je nog een flacon 210TH glijmiddel ook! Oei oei oei, dat wordt nog eens “hot and steamy!”. Veel plezier met rennen en met….


Jan Weeber
©210TH

Share this
Older Post Newer Post