Blog

Het belang van communiceren

Het belang van communiceren

Communicatie.

 

Het staat in de missie van 210th, het woord communicatie. Eén woord met maar liefst vijfentwintig definities. In het ene online woordenboek wordt het omschreven als "mededeling", het andere zegt hierover: "een ongehinderde verbinding tussen mensen ten behoeve van het overdragen van meningen, gedachten, ideeën, gevoelens". Met daarop nog vele varianten, waarbij een aardige constatering is dat stenen niet met elkaar communiceren. Wij mensen dus wèl! Sterker nog: wie de televisie aanzet heeft al gauw de hele avond pratende hoofden in beeld en we Facebooken en Twitteren ons suf!


De uitleg.


Als je communicatie omschrijft als mededeling, dan ben je in feite als een roepende in de woestijn. Wat voor zin heeft het iets te zeggen, als er geen ander is die het hoort? De tweede definitie geeft in elk geval weer dat er twee mensen aanwezig dienen te zijn (overigens: dieren en planten communiceren ook met elkaar) en dat er geen belemmeringen zijn, die veroorzaken dat de overdracht van informatie niet tot stand komt. Tot zo ver het woordenboek. Over op erotiek: welke betekenis heeft communicatie als mensen met elkaar willen vrijen?


Praten is zilver.


Om van elkaar te weten wat bij het vrijen gewenst is en wat niet, is het goed om daarover met elkaar in gesprek te gaan. Dat klinkt logisch, maar het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen durft zomaar te zeggen en toe te geven, waar naar wordt verlangd. Daarbij: je legt in feite je ziel en daarmee alle gevoeligheden bloot, die alleen bestemd zijn voor je liefdespartner. Die moet daarom werkelijk open staan voor alles dat wordt verteld; alles mag gezegd, niets is gek. Zo kan er samen worden overlegd hoe het liefdesspel kan worden vernieuwd, welke compromissen daarvoor nodig zijn en met welke (kleine) stappen daarmee wordt begonnen. Luisteren is goud!


Handen.


Veel mensen praten met hun handen. Dat gaat zonder dat ze er erg in hebben. Zij die langere tijd een relatie hebben dreigen nog wel eens te vergeten dat handen ook echte liefdesinstrumenten zijn. Zit een koppel ’s avonds op de bank TV te kijken, dan bevinden hun denkwerelden zich bij dat wat de beeldbuis verschaft. Hoe heerlijk is het dan dat je partner je dan plotseling over je arm, schouder of haar streelt. Ook dan praat je in feite met je handen. Zij zeggen: “ik vind je lief, jij bent van mij en daar ben ik heel erg gelukkig mee!”


Oh die blik…


Vooral vrouwen verstaan de kunst om verleidelijk te kunnen kijken. Een uitdagende blik, daar smelten mannen (en vrouwen) van. Wie kan het weerstaan, als die blik zegt: “hé schatje, wat denk je er van? Zullen we de TV uitzetten en naar boven gaan?” Is het liefdesspel gaande, dan kunnen juist gesloten ogen van zich laten spreken. Als de ene partner de ander verwent duiden gesloten ogen erop, dat de ander zich volkomen verliest in wat er wordt ervaren. En mannen? Het is bekend dat mannen met humor en dus met vrolijke ogen op veel belangstelling van de dames kunnen rekenen. Dus heren, maak ze aan het lachen en er is een wereld gewonnen!


Houding.


Ga je voor je eigen plezier, wil je graag dat je partner optimaal van het vrijen geniet, of is iedere vrijage per definitie plezier voor twee? De houding waarmee je vrijt is bepalend voor het verloop. Alle drie komt voor en daar is niets mis mee. Mits beide partners dat weten en prettig vinden. Vooral bij vrouwen wisselt de wijze waarop er gevreeën wordt nogal. Vinden ze het de ene keer fijn om teder gestreeld en gekust te worden, de andere keer is een stevige aanpak gewenst. Dat geldt ook voor haar huid: het plekje dat de vorige keer zo gevoelig was, kan de andere keer wel op een heel ander gebied liggen. Een man kan bijvoorbeeld zijn best doen om haar vagina te verwennen. Dat leidde de vorige keer tot veel gekreun. Deze keer blijft dat uit. Het is daarom aan haar om aan te geven welk gebiedje deze keer zo gevoelig is.


210th en communicatie.


In dit korte bestek is het onmogelijk alle soorten communicatie op te noemen. Dat 210th zoveel belang daar aan hecht is echter duidelijk. Pas als geliefden hun verlangens hebben gedeeld, als zij zeggen wat ze minder leuk vinden en waar zij juist van genieten, pas dan wordt het liefdesspel genieten voor twee! Een speelse opdracht om elkaar te tekenen en aan te geven welke plekjes op het lichaam het meest om liefkozing vragen lokt die communicatie uit. Die opdrachten zijn te vinden via de QR-codes op de 210th bodycare-producten en in de enveloppen van de erotische boxen. Praten, spelen, lachen, verleiden en uitdagen, communicatie leidt ertoe dat vrijen voor beide een ware Experience wordt! Closer Together!


Jan Weeber
©210TH

Share this
Older Post Newer Post