Blog

Het boek Extase en 210th.

Het boek Extase en 210th.

De verbeelding.

 

Als het gaat om de verbeelding van erotiek, dan zijn het vooral de mannen, die visueel zijn ingesteld. Vandaar dat het merendeel van de films van dit genre op de mannelijke kijker zijn afgestemd. Uiteraard generaliseert dit enigszins, daar er ook zeker vrouwen zijn die van dit genre houden. Vooral als de actie iets is ingebed in een verhaallijn.
De meeste vrouwen houden er evenwel meer van om de erotiek zo voorgeschoteld te krijgen dat zij zelf kunnen bepalen welke wending het verhaal neemt, of als dit niet mogelijk is, een eigen voorstelling te kunnen maken van de personages. Zodoende gaat de voorkeur van hen meer uit naar geschreven erotiek en minder naar gefilmde.

 

Oh Magazine.

 

Het verklaart waarom er onlangs een nieuw erotisch tijdschrift, Oh Magazine, is gelanceerd. Een blad vol artikelen en verhalen, gericht op de vrouwelijke beleving van erotiek. Wie hier meer over lezen wil: op deze website is daar eerder een blog aan gewijd, die hier te lezen is. Kern van het succes van Oh Magazine is dat het de fantasie van vrouwen prikkelt. Goed geschreven ook, maar meer dan dat moet een verhaal het verlangen aanwakkeren, dromen veroorzaken en een reis vol gedachten en wilde avonturen inzetten. Iets dat vergelijkbaar is met de Fifty Shades Of Grey reeks. De boeken zijn een doorslaand succes, de film viel velen tegen. Geen wonder: een film doodt de fantasie!

 

Extase.

 

Deze week werd er een nieuw erotisch boek gepresenteerd, dat de titel Extase draagt. De bijbehorende website bezoeken? Klik hier. Het is een verzamelbundel van verhalen die geschreven zijn door bekende Nederlandse vrouwen; Heleen van Royen, Georgina Verbaan, Daphne Deckers, Susan Smit, Patricia Snel, Sophie van der Stap, Chantal van Gastel, Myrthe van der Meer, Milou van der Will en Halina Reijn. De ondertitel van het boek is “zinderende verhalen”, dus dat belooft wat. Uiteraard is het ons streven binnenkort, het boek gelezen hebbend, op deze website een boekbespreking te plaatsen. Maar nobles noblige, als je een dergelijke rij van bekende namen op het kaft hebt staan, dan mag je iets van het boekwerk verwachten. In deze is mijn nieuwsgierigheid gekieteld.

 

Presentatie.

 

Op 2 november kwamen de schrijfsters bijeen voor de boekpresentatie in Amsterdam. Uiteraard gevolgd door camera’s en interviewers, glazen champagne en goodiebags waar ook 210th haar bijdrage aan had verleend. In één van de interviews gaf Halina Reijn aan dat men ook weer niet te soft moet denken over het verschijnsel vrouwelijke erotiek. Ze deed dat met de woorden “Ik wil een echte man in bed”. Ook gaf ze toe dat ze weliswaar de verhalen wil lezen, maar toch ook stiekem alvast vooruit leest welke seksuele seksuele escapades van anderen in het boek zijn beschreven. Dat je overal extatisch over worden kan verwoordde Heleen Van Royen: “dat kan ik krijgen van heerlijke boerenkool met wordt”, waarmee ze uitleg gaf over wat ze onder foodporn verstaat.

 

Speels.

 

Duidelijk werd dat de vrouwen er zelf met veel gevoel voor luchtigheid en humor over erotiek aanwezig waren. Samen een erotisch getint boek uitgeven is niet iets alledaags, maar er al te gewichtig over doen is onnodig. Het blad Libelle schrijft op haar website hier over: “Extase is hét bewijs dat goed schrijverschap en erotiek een onweerstaanbare combinatie zijn. En ook dat we vooral moeten blijven lachen. Voor, tijdens, na en óm de seks”. Iets wat 210th volledig onderschrijft; weg met het taboe, weg met de oude benadering dat seks vies en vunzig is. Erotiek is ons gegeven, zit in ieder mens, staat voor luxe en schoonheid en brengt de communicatie tussen mensen op gang, waardoor zij Closer Together raken in body and soul!

 

210th.

 

Een boek lezen, bestaat er iets dat passiever is dan dat? Je zou het zomaar kunnen beamen, als je iemand lui in een stoel of op de bank ziet hangen met een baksteen van papier in de handen. Echter: dat lezen zou men ook kunnen opvatten als de stilte voor de storm. Veronderstel eens hoe speels het kan zijn als een verhaal zo de fantasie heeft geprikkeld, dat de partner in kwestie niet weet wat hem of haar overkomt bij terugkomst van werk of hobby. Ook kunnen jullie er samen voor kiezen een envelop uit een 210th erotische box te kiezen en af te spreken dat je, hoe dan ook, die speelse opdracht op dat kaartje uitvoeren zal, wat er ook staat. Wat een spanning zal dat geven, maar ook opwinding, verleiding humor en intimiteit. En uiteindelijk… extase!

 

Jan Weeber
©210th

Share this
Older Post Newer Post