Blog

Het geweldige leven op Facebook.

Het geweldige leven op Facebook.

Social media.


Social media als Facebook, What’s App en Twitter zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Bijkans de totale Nederlandse bevolking loopt met smartphones rond, tot aan kleine kinderen toe. Allemaal houden we contact met elkaar. Zo stellen we elkaar constant op de hoogte van ons wel en wee. Hoe reëel is de wereld die Facebook heet en wat doet dat met onszelf en ons liefdesleven? Krijgen we een goed beeld van onszelf, als we bekijken op welke wijze we bijvoorbeeld Facebook gebruiken en ontdekken hoe anderen zijn en doen? Het gaat immers over contact, waarbij we altijd iets over onszelf zeggen en een perceptie hebben van de inbreng van de ander.


Mooi weer.


Wie geregeld “op Facebook zit” (dat heet blijkbaar zo, je zit er op!), weet dat er lief en leed wordt gedeeld. Meer lief dan leed overigens, want we zetten onszelf graag in een zonnig daglicht. Zoals dat heet: koopman’s kant voor. In de vitrine dus. Je zou bijna denken dat de hele wereld feest viert, vakantie heeft, zich de grootste luxe kan permitteren en beschikt over een enorme vriendenkring. We spelen graag mooi weer met onze successen en verwachten dat anderen daar met complimenten op zullen reageren. Dat veroorzaakt enerzijds voldoening, maar maakt ook dat we verslaafd raken aan dat goede gevoel van bevestiging. Gevolg: onze volgende successen vragen erom om ook op Facebook geplaatst te worden. Zo bedelen we bewust of onbewust om nog meer waardering.


Liefdesleven.


Er zijn mensen die het principe aanhangen dat zij enkel vrienden toelaten op hun Facebook, die zij in het echte leven kennen. Maar veruit de meeste gebruikers beschikken over een waar netwerk aan “Facebookvrienden”, die zij in het echt nog nooit gezien hebben. Overigens zijn er ook die door de sociale media juist kennissen of echte vrienden leren kennen, door die in het leven buiten de deur, daadwerkelijk op te zoeken. Zij die laten zien dat ze een relatie hebben doen dat vaak overdadig. Het wemelt van de huwelijksfoto’s, pasgeborenen, foto’s van kinderen die het op school zo leuk doen, een tsunami aan vakantiefoto’s die oh zo romantisch zijn. Kortom: op Facebook is het altijd party time. Wordt het leed weggelaten, dan geeft het lief de lezer een verkeerde kijk op de realiteit.


Zorgen.


Het is niet altijd even gemakkelijk om daar je schouders over op te halen. Ook al weet je dat Facebook een goed nieuws show is. Vaak overtrokken gelukkig kijkende stellen, die hun leven vieren op de meest exotische plekken, naar de meest exclusieve feesten gaan en zoenend op witte stranden reclame maken voor hun eigen relatie, het is er allemaal en landt in grote hoeveelheid op je netvlies en in je brein. Er zijn er dan ook die zich zorgen gaan maken, als zij door die publiekelijke fotoboeken bladeren en zich afvragen: waarom ben ik daar niet? Wat doe ik fout dat ik maar zo’n simpel leventje leid? Waarom heb ik niet zo’n vrolijke hunk aan de haak geslagen? En zie je nou wel: die doen maar en ik? Wij? Goed voor het zelfvertrouwen is het zeker niet, als je er niet tegen bestand bent.


Verschillen.


Social media, het woord sociaal erin houdt in dat je in relatie met anderen leeft. Maar ook dat er begrip is voor hen die anders denken, anders doen, anders willen. Het leuke van Facebook is juist dat we allemaal zo van elkaar verschillen. Waar de ene mens baat heeft bij een actieve partner, die weekend na weekend de ander mee op sleeptouw neemt, daar gedijt de ander bij iemand die rust uitstraalt en meer een luisterend oor heeft. Je kunt in luxe baden, een ander gaat veel liever in een tentje op de hei zitten. En ook, de ene mens heeft financieel veel meer uit te geven dan de ander. Een reis naar de Bahamas, het zit er voor veel mensen gewoon niet in. Het zijn levenskunstenaars die dat accepteren en met geringe middelen toch iets van het bestaan weten te maken.


Erotiek.


Sommige mensen zijn op Facebook heel open over hun liefdesleven, anderen laten er nooit iets van weten. Wat in de vorige alinea is beschreven geldt ook voor de wijze waarop erotiek een rol in iemands leven speelt. Je zou denken dat erotiek bij ieder mens van groot belang is, men daagt op Facebook elkaar meer uit dan in het echte leven, maar dat hangt van veel omstandigheden af. Je kunt jaloers zijn op de vrijheid waarmee iemand op open wijze omgaat met anderen, zoals te zien is op al die foto’s waarop vrienden en vriendinnen worden omarmd of gekust. Maar dat kan ook helemaal niet bij je passen. Zo kan een doorsnee seksleven voldoende zijn, waar anderen er een heel spel, tot zelfs een levenswijze, van maken.


Extra.


Lukt het je om jezelf te zijn, ondanks al dat moois dat Facebook je voorschotelt en mooier is dan het leven zelf, dan is er de basis om in het klein hier en daar een slinger op te hangen. Want natuurlijk kan het zijn dat je liefdesleven inderdaad wat is ingedommeld. Dan hoef je geen wereldreis te maken, dan kan een kaarsje, een etentje, een lief briefje, een onverwachte aai over de bol ook al een nieuwe dimensie vormen. In kleine stapjes iets opbouwen leidt tot een interessante reis. Niet het eindpunt, maar die tocht zelf, is iets om je op te verheugen. Niet omdat Facebook zegt dat je zo’n saai leven hebt, maar omdat je zelf vindt dat het tijd is om iets nieuws te doen. Hoe lekker geheimzinnig en spannend is het om dat juist niet te delen met anderen, maar enkel met je geliefde.

 

 

Closer Together.


Het lijkt net alsof social media de wereld kleiner maakt. Facebook is evenwel het echte leven niet, maar de schijn dat alles koek en ei is. Het is goed dat voor waar aan te nemen en je te richten tot enkel hen die van werkelijke waarde zijn. Met hen Closer Together, het geeft diepgang en creëert geschiedenis. Dat dit in heviger mate voor koppels geldt is evident. Sterker nog, Closer Together is een must om als twee-eenheid te kunnen leven. Gewoon overdag, maar ook ’s avonds achter gesloten deuren. De 210th bodycare lijn en 210th Erotische boxen kunnen hierbij een hulpmiddel zijn, maar vooral ook als bron van vreugde, om in kleine stapjes het plezier en de communicatie een zetje in de rug te geven. De speelse opdrachten bij elk product zetten daar toe aan. Echte communicatie van mens tot mens en in alle open- en eerlijkheid, het is van onschatbare waarde. Veel plezier daarbij!


Jan Weeber
©210th

 

Share this
Older Post Newer Post