Blog

Het grote Griekse taboe.

Het grote Griekse taboe.

Grieks.

 

Naar verluidt zou het in de Oudheid zijn ontstaan: Griekse seks. In die periode kwam pederastie voor: volwassen mannen die adolescente jongens opvoedden. Die opvoedingsvorm bestond uit allerhande uitingsvormen, dus ook seksuele. Het doel van pederastie was het bijbrengen van morele en culturele waarden, maar ook seksuele opvoeding. Daar het hier om personen ging van hetzelfde geslacht, betrof het hier feitelijk anale seks. Dat laatste werd o.a. door de wijsgeer Plato afgekeurd.

 

Van achter.

 

Heb jij dat wel eens? Anale seks? Enkel aanraken en masseren, of misschien ook penetreren? Er zijn genoeg mensen, voor wie "van achter" de gewoonste zaak van de wereld is en een bron van plezier. Voor andere staat deze vorm van het liefdesspel ver van de praktijk af. Zo ver dat er met de partner zelfs nooit over gesproken wordt. Dat kan omdat er geen enkele behoefte bestaat in die richting te denken of iets in praktijk te brengen. Bij anderen geldt: als seks al een taboe is, dan is anale seks een megataboe. Hoe komt dat zo?

 

Uitgang.

 

Het mag duidelijk zijn dat de ontstaansgeschiedenis niet meehelpt om een bepaalde vorm van seksbeleving geaccepteerd te krijgen. Zie hiervoor de eerste alinea. Ooit had ik een gesprek met een collega over dit onderwerp. De reactie was: “Oh ik heb er geen bezwaar tegen hoor, maar ik moet het niet. Dat daar, dat is een uitgang!” Dat ene woord zegt alles. De anus zit van achter, is iets waar we niet te veel aan willen denken, we vermoeden dat het in die omgeving niet altijd weelderig geurt en weten dat die dient als uitlaat voor onze vaste afvalstoffen.

 

Homoseksualiteit.

 

Mannen maken nog wel eens grappen over homo’s. Want heteromannen en anale seks, dat is geen goede combinatie, althans als het gaat om gedachten aan mannen onderling. Er is schaamte alom en lacherigheid over mannen die het praktiseren. Daarbij aangetekend dat giechelende kerels de denkfout maken dat een homoseksuele man per definitie aan anale seks doet. Voor die laatsten zijn er denigrerende benamingen te over.

 

Fantasie.

 

Toch is anale seks voor veel mensen een prettige fantasie. Niet voor niets vinden we deze vorm van seksbeleving terug in vrijwel elke, hedendaagse, pornofilm. Vooral in die van de stevige soort. Mannen die de dames van achteren nemen, dan wel dubbel penetreren, vaginaal en anaal, ja zelfs dubbel anaal, het komt allemaal voor. Om de fantasie van de kijker te bevredigen. Kortom: er is een taboe, maar we -en dan vooral mannen- willen het wel graag zien! De dubbele moraal ten top.

 

Het heilige moeten.

 

Als je, zoals op deze website, informatie leest over allerlei vormen van vrijen, dan zou je kunnen gaan denken, dat je zoiets ook zou moeten doen. Of dat jij je partner te kort doet, als je zoiets als anale seks niet wil in bed. Dat is absoluut niet waar! Als iets niet goed voelt, iets is niet passend (letterlijk en figuurlijk), psychisch roept het weerstand op, dan is het simpel: begin er niet aan! In bed geldt immers de gouden regel: vrijheid, blijheid! Maar ben je er voor in om eens iets te proberen en grenzen te verleggen, dan kan deze vorm van vrijen een prettige aanvulling zijn. Waar je dan op letten moet, kun je hier lezen. 

 

Closer Together.

 

Juist deze vorm van erotiekbeleving vergt veel overleg met elkaar. Closer Together in optima forma. Een gesprek daarover voeren vraagt alleen al om een situatie die daar optimaal voor is. Gesprekspartners moeten zich veilig voelen. Dat ze mogen zijn wie ze zijn. Dat er begrip is, ook als er iets gezegd wordt dat ver van de luisteraar af staat. Immers: misschien geneert de ander zich aanvankelijk voor zijn of haar seksuele voorkeur. En is er besloten te experimenteren, dan is een goede voorbereiding van groot belang. Ook dat is dan weer een onderwerp van gesprek. Je zou het feestje compleet kunnen maken met de aanschaf van de 210th Pride box, waarin zich een dunne vibrator bevindt. Of het kopen van 210th Glijmiddel, het beste lubricant in zijn soort. Zelfs te koop in voordelige sachets voor eenmalig gebruik! Kortom: wees lief en voorzichtig met elkaar. Beleef erotiek zo dat het een feestje voor twee wordt en blijft. Dan is schaamte niet nodig en staan humor en plezier voorop!

 

Jan Weeber

©210th

Share this
Older Post Newer Post