Blog

Het hoogtepunt als medicijn (deel 2)

Het hoogtepunt als medicijn (deel 2)

De website The Glow bespreekt zes voordelen van het beleven van een climax bij het vrijen voor de gezondheid. Drie daarvan zijn in het eerste deel van deze blog de revue gepasseerd. Hieronder de andere drie.


Weg met de stress!


Vooral gezonde werknemers, die overdag beschikken over een flinke portie energie, beseffen zich niet altijd, dat anderen het met minder moeten doen. Die werken ook hard, maar merken dat de batterij langzaam maar zeker leeg raakt. Zij ervaren niet dat hard werken energie oplevert, ze voelen dat de werkdruk hen juist uitput. Nu zijn er al werkgevers die een moment van ontspanning in het werk inbouwen. Bijvoorbeeld door een sportzaaltje te creëren, waar de werknemers zich even kunnen ontladen. Maar het zou toch wat zijn: als elke werknemer even pauze zou krijgen, tijdens het werk, om zichzelf te bevredigen! Een banale gedachte? Misschien, maar feit is dat een hoogtepunt het stress-response-hormoon cortisol naar lagere waarden dwingt. Endorfines, die vrijkomen bij een climax, veroorzaken juist ontspanning en uiteraard leiden een frisse geest en relaxed lichaam tot hogere werkprestaties.
Daar dit op het werk (nog?) niet mogelijk is, is het toch raadzaam om in de avonduren tijd vrij te maken voor erotiek. Natuurlijk kan je voor de TV gaan hangen. Maar zeg nou zelf: dat is eerder vermoeiend dan ontspannend. Wil je echte rust: vrij met je partner of met jezelf! De voordeur op slot, de telefoon uit, lekker douchen of in bad en dan alle tijd nemen om tot rust te komen…heerlijk!


Een mooie huid.


Wil je een gezond velletje en een mooie teint, masturbeer! De televisie toont ons, tijdens reclame-uitzendingen, een reeks aan peperdure producten om de huid gezond en van een mooie kleur te houden. Maar wat men niet laat zien (je kunt er immers geen cent aan verdienen) is dat bij een orgasme de stof DHEA (dehydroepiandrosteron) vrijkomt, waardoor de opname van zuurstof in het bloed toeneemt en de bloedtoevoer in de huid wordt gestimuleerd. Daar kan geen smeerseltje tegenop!
Daarnaast wijst de website Vrouwonline.nl erop dat de stof spermine (onderdeel van het mannelijk zaad) ook de huid soepel en glanzend houdt, zowel bij doorslikken als bij het smeren op de huid. Het is derhalve een gratis antirimpel crème of serum.


In de aanval!


De stof heet Immunoglobuline A en is een antilichaam tegen infecties. Natuurlijk, er zijn vele manieren om er voor te zorgen dat je gezond blijft, maar seks is daar absoluut één van. Want juist bij een orgasme komt deze stof in het lichaam vrij. Je kunt dus een avondje naar de sportschool gaan, om weerstand op te bouwen. Of je loopt de marathon. Maar een heerlijk avondje, dat hot and steamy eindigt, verhoogt ook je weerstand. Dat scheelt weer een doosje pillen of een jaarlijkse injectie!


Fun.


Maar vrijen en het beleven van een hoogtepunt geeft vooral plezier. Het brengt mensen Closer Together, het is een experience voor je zelf of eentje die je samen deelt. Hoe heerlijk is het om het daar samen over te hebben. Te zeggen wat niet zo bij je past, maar vooral ook wat jou een retourtje zevende hemel bezorgt. Te leren waarop je partner zich zo verheugt en daar aan tegemoet te komen. Lachen is gezond. Zit het liefdesspel vol met humor, dan is vrijen dubbel gezond! En natuurlijk kunnen de speelse opdrachten van 210th daar bij van pas komen. Probeer ze eens uit, voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Maar bovenal…have fun!


Jan Weeber.

©210TH

 

Share this
Older Post Newer Post