Blog

Het sporgasme.

Het sporgasme.

Sportschool.

 

De trappers gaan als een dolle in het rond, het zweet gutst hem van zijn gezicht. Hij is immers niet in de sportschool om er relaxed weer uit te wandelen. Gewerkt zal er worden, met als doel een gespierde torso en een sixpack. Naast hem is een jongedame ook aan het werk. Ze heeft geen oog voor hem. Ook zij is druk met spinnen. Wat hem, bij het vluchtig opzij kijken, wel opvalt: ze heeft haar zadel ongemakkelijk hoog staan. Daardoor kan ze eigenlijk niet op een ontspannen manier bij de trappers, maar ach ze moet het maar zelf weten als ze dat comfortabel vindt. Hij hijgt en zucht, het kost nogal wat inspanning, dat fietsen en geen centimeter vooruit komen. Ook de dame naast hem hijgt en zucht. Maar op geheel andere wijze. Het lijkt wat op een Boeiing 747 die aan het opstijgen is. Totdat een woeste kreet de zaal vult: Yes, yesss, yessss!!! Als ze stopt met fietsen zijn haar wangen rood, ze stapt af terwijl ze opzichtig naar de grond blijft kijken, als ze wegloopt.

 

Sporgasme.

 

To all the ladies in the house, this one is for you. Het sporgasme dus. De samentrekking van de woorden sport en orgasme, als ware het de verkramping van de bekkenbodemspieren zelf! De uitleg is dat de dame op de fiets niet zonder reden het zadel zo hoog heeft gezet. Haar edele delen wrijven bij elke fietsbeweging over de zitting. Met name haar clitoris wordt op deze wijze dusdanig gestimuleerd, dat het hoogtepunt zich op een gegeven moment aandient. Naar verluidt is dit ook haalbaar bij bergbeklimmen, gewichtheffen, yoga en buikspieroefeningen. In deze uitzending van Geraldine Kemper en seks-coach Cora Emens, wordt nader uitgelegd welke oefeningen hiervoor geschikt zijn.

 

Lichaam en geest.

 

Het orgasme wordt veelal beschreven als het hoogst bereikbare, de piek in de beleving van erotiek. Zo zijn alle speeltjes erop gericht om een orgasme te veroorzaken. Worden seksspeeltjes besproken, bijvoorbeeld door Luna van Climaximaal, dan komt al gauw aan de orde of met de bewuste vibrator of anderszins een climax kan worden bereikt. En zo ja, of dat moeite kost of zo is gepiept. Fysiek gezien: reageren clitoris, g-plek of nog andere lekkere plekjes dusdanig op het apparaat dat die doet wat wordt verlangd: vocht afscheiden, samentrekken, tintelen, schokken, enzovoort. Is dat het geval, dan is het letterlijk klaar en kan er een goede beoordeling aan het product worden toegekend. Maar hoe zit het met de geestelijke voldoening? Op welke wijze wordt er voor gezorgd dat de drukke, boze buitenwereld wordt buitengesloten? Is er inspanning, maar ook ontspanning geweest?

 

Meditatie.

 

Erotiek is de uiterste vorm van meditatie. Het verleidt de beoefenaar om een ander land binnen te treden. Daar waar geen ruzie, zorgen, oorlog, drukte, onrecht en wat al niet meer zij is. In zo’n land is het goed wonen, of je er nou in je eentje, met zijn tweeën of nog meer tegelijk bent. Niets van alles dat negatief is, drukt op je of komt dat land binnen. In die wereld reist men rond en komt op allerhande heerlijke plekjes. Er kan met elkaar worden afgesproken waar men naar toe wil, maar noodzaak is het niet. Er zijn geeft voldoening genoeg. En wordt een reisdoel niet gehaald, dan is het samen op weg zijn geweest, een hoogtepunt op zich. Een uitstapje naar dat land van innerlijke vrede zingt nog een poos na, als je weer in de bewoonde wereld bent beland.

 

De geestelijke climax.

 

Het najagen van een orgasme is zo een wat eenzijdige manier van erotiekbeleving. Het hoogtepunt kan nog zo de ultieme beleving zijn, maar juist als dat geen moeten is, komen er andere krachten vrij. Die van dankbare emotie bijvoorbeeld. Of van het begrip op willen brengen voor de ander. De blijdschap om de lieve woorden die worden gezegd. Oh zeker, dat kan ook als een vrijpartij ontstaat met tederheid, maar vervolgens uitmondt in een hot and steamy samenspel van partners die helemaal in elkaar opgaan. Ook dan is er de geestelijke beleving, die precies past bij de lichamelijke stimulatie. Dan is een spetterend hoogtepunt niet alleen fysiek, maar ook zeker volop een geestelijke climax. Idealiter komen een geestelijk en een lichamelijk hoogtepunt immers samen.

 

Closer Together.

 

Er is, tot slot, niets mis mee als zoiets als een orgasme even op lichamelijke wijze wordt beleefd. Zo zijn er veel mannen en vrouwen, die ook binnen de relatie, nog volop masturberen. In die orde van grootte past ook het sporgasme. Het kan even prettig zijn en je doet er niemand kwaad mee.
Toch kom je als partners pas echt bij dichter bij elkaar, Closer Together zogezegd, als er de geestelijke verdieping is, of de bereidheid om dat te bereiken. Dan is het orgasme niet het doel, maar wordt de reis er naartoe als zodanig beleefd. Niet het boodschappenlijstje of die doe-het-zelf klus bepaalt de gedachten, maar de zin om elkaar een heerlijk moment te geven. Dat de bodycare lijn of een erotische box van 210th aan die experience bijdraagt, dat is in deze (om met een sportterm te eindigen) een schot voor open doel. Veel plezier!

 

Jan Weeber
©210th

Share this
Older Post Newer Post