Blog

Hoera, het is tijd voor erotiek!

Hoera, het is tijd voor erotiek!

Vroeger tijden.

Op bestelling erotische artikelen in huis halen bestaat al een poosje. In de dagen van de seksuele revolutie werd je daartoe lid van de NVSH om condooms, tubes zaaddodende pasta en het blaadje Sekstant binnen je slaapkamermuren te halen. Later was daar de firma Wehkamp met de eerste "massagestaaf". In hun catalogus hield een dame die vibrator (een roze, vleeskleurig apparaat) tegen haar wang, terwijl iedereen toch wel wist dat die daar niet voor bedoeld was.

Maar met de komst van internet nam het bestellen van speeltjes, lingerie, lustopwekkende- en voorbehoedsmiddelen pas echt een vlucht.

 

En zo heeft, naast het eerder genoemde Wehkamp, ook het reguliere online verzendhuis Neckermann de erotiek ontdekt. Immers sex sells! Ze tonen daartoe op hun website de categorie "Erotiek (18+)". Beetje grappig, deze aanduiding. Alsof een zeventienjarige jonge vrouw geen vibrator uit de collectie zou mogen kopen, maar dat terzijde. Neckermann houdt haar verkoopresultaten nauwgezet bij en doet daar onderzoek naar.  Ditmaal in samenwerking met Weeronline.nl. Want zo is de vraag: heeft het weer een relatie met de verkoop van goederen? Welnu, dat blijkt!

 

Het is lente. Dit jaar met hoge temperaturen en veel zon. En zie: in luttele weken tijd worden er bij Neckermann net zo veel erotische producten verkocht, als het complete half jaar er voor! Met duizenden tegelijk vliegen de spulletjes de schappen uit. Waarbij de aantekening dat 65 procent van de clientèle van het vrouwelijke geslacht is. De dames durven! Hoe anders dan in de vorige eeuw, toen seks nog het domein van de man was!

 

Van massageolie en vibrators tot complete verwenpakketten, het gaat als warme broodjes over de digitale toonbank. Let wel: bij een regulier verzendhuis dus! En dat is nu precies waar wij, van 210th, ook zo'n voorstander van zijn. Erotiek is een deel van het dagelijks leven. Een belangrijk deel ook nog. Immers het verdiept de geestelijke en lichamelijke relatie tussen mensen, het is gezond en het draagt bij aan het levensgeluk. En dus is beschaamdheid erover niet nodig en zelfs ongewenst. Het zou zo mooi zijn als onze stijlvolle producten ook te koop zouden zijn in reguliere winkels.

 

Achter de schermen wordt daar hard aan gewerkt. Je zou kunnen denken dat dit alleen maar gepoogd wordt om een grotere afzetmarkt te creëren. Maar nee, er zijn ook wel degelijk ideële gedachten die hierbij een rol spelen. We zorgen er voor dat bestelde producten discreet worden verzonden. Maar tegelijkertijd zijn die zo stijlvol verpakt dat ze rustig naast andere producten zouden kunnen staan, in bijvoorbeeld een drogisterij of een regulier warenhuis. In zo'n mooi zwart doosje met het 210th logo en de term Closer Together erop, wie zou dat niet mee durven nemen in zijn of haar winkelmandje? Niemand die ziet dat er bijvoorbeeld een mooie flacon glijmiddel in zit!

 

In vroeger tijden was erotiek iets waar men niet over sprak. Sterker: waar men uiterst geheimzinnig over deed. In deze tijd, in ons land, is dat anders. En dat juichen we van harte toe. Het draait immers allemaal om de liefde tussen mensen. Hoe mooi is het dat in deze kille, zakelijke wereld van carrière maken en geld verdienen er ook tijd is, om elkaars gevoelens te leren kennen en te ontdekken waar de ander zo naar verlangt. 210th wil daaraan, met haar producten, een klein steentje bijdragen.

 

Natuurlijk gaat het daarbij er ook om dat er wordt verkocht, zo eerlijk willen we zijn. En toch is het ook "a labour of love", om mensen enthousiast te maken om met en van elkaar te gaan genieten. Het is de reden waarom we er voorstander van zijn dat erotische producten op de meest eenvoudige manier verkrijgbaar zouden zijn. In reguliere winkels dus. Het bevordert het tedere aspect van het leven en dat heeft deze wereld hard nodig. Make love, not war. Zo simpel is het!

Tot slot: mensen, het is lente. De zon schijnt. De zin in elkaar krijgt een nieuwe impuls. So enjoy the experience!

 

Jan Weeber.

©210TH

Share this
Older Post Newer Post