Blog

Hoofd, hart en buik

Hoofd, hart en buik

Adam en Eva.

 

"Hé, dat is gek, ze ziet er heel anders uit dan ik. Haar borst is dikker en ik mis iets aan haar dat ik wèl heb. Waar plast ze dan mee?". Adam kijkt Eva aan en verwondert zich. Hij heeft, samen met haar iets heel stouts gedaan. Ze hebben samen van een appel gegeten, waardoor ze dachten aan het zelfde denkniveau te komen als hun schepper. Zo althans vertelt het Bijbelverhaal ons. Pas na die misdaad merken ze op dat ze van elkaar verschillen. Oei, eng hoor, gauw maar bedekken dan met vijgenbladeren. Als ze de prachtige tuin, waarin ze wonen, uit worden gejaagd blijkt dat het toch wel erg handig is, dat ze niet van dezelfde sexe zijn. Ze kunnen zich immers voortplanten. Waarom? Niemand die het weet, maar ze doen het!

 

Truc.

 

Kortom, wij mensen zijn op aarde gekomen als seksuele wezens. De man heeft een instrumentarium aangemeten gekregen om zaad te produceren, de vrouw is uitgerust om dat te ontvangen. Dit om zich te kunnen reproduceren. Om er voor te zorgen dat man en vrouw niet lui aan ieders kant van de echtelijke sponde blijven liggen, is er iets lumineus bedacht! De eikel en de clitoris! Die twee verstrekken een belonend gevoel als de daad wordt verricht. Als een hond die een worst wordt voorgehouden happen de twee geliefden toe, opgewonden kwispelend wippen zij zich richting nageslacht.

 

Hoofd.

 

Hierboven uitgelegd: je kunt erotiek met het hoofd benaderen. Het doet denken aan de middelbare school, waar men het nodig vindt de jeugd te onderrichten over de voortplanting. In vroeger jaren stond er dan een zenuwachtige, dikbuikige biologieleraar, die haspelend en stotterend de kinderen iets vertelde over de bloemetjes en de bijtjes. Ik kan me herinneren hoe alle jongens het klaslokaal werden uitgestuurd, op het moment dat er een maandverbandautomaat in het stencilhok verschijnt en de meiden daarover worden voorgelicht. Tegenwoordig gaat het vooral om voorlichting over safe sex. Een goede zaak, al gaat het ook hier ook over feitelijke kennis. Het onderwerp erotiek wordt benaderd vanuit de ratio. Kennis maakt macht.

 

Hart.

 

Je bent verliefd en kan nauwelijks aan iets anders denken dan aan die ene die jouw hart heeft gestolen. Sommige bomen moeten het, in die periode ontgelden als zwevende zielen hartjes en pijlen in hun basten kerven. Anderen verliezen zich in poëzie of liefdesbrieven, kortom het hart stroomt over van gevoel. Als geliefden bij elkaar zijn uiten ze die gevoelens. Ze lopen hand in hand door het park en wisselen speeksel uit in ellenlange zoenen. Niet meteen overigens, eerst gaan daar vaak perioden van hevige onzekerheden aan vooraf, over het al dan niet mooi genoeg zijn, dan wel over de mate waarin de ander ook verliefd is. Je zou er hartkloppingen van krijgen. Komt daar vervolgens de erotiek ook nog om de hoek, dan weet men het zeker: "we horen bij elkaar". Of maken deze nieuwe levensontdekkingen blind? Verdooft de beleving van erotiek de kijk op wie de ander werkelijk is? Zitten hart en buik het hoofd in de weg?

  

Buik.

  

Op jonge leeftijd is de beleving van erotiek overweldigend. Maar ook op latere leeftijd kan dat nog altijd heftig zijn. Is een relatie beginnend dan is drie keer op een dag "het doen" heel normaal. Natuurlijk zwakt dat naar verloop van tijd af, maar bij de juiste gezondheid en aanpak kan een sessie nog altijd "hot and steamy" worden. Een ander deel van de bevolking kan liefde en seks heel goed scheiden. Zij consumeren erotiek als een genotsmiddel. In een vrije relatie kan dat ook met vrijages buiten de deur. Het hoofd heeft besloten dat dit kan, de buik zet aan tot behoefte aan bevrediging, maar het hart wordt thuisgelaten. Het is niet de bedoeling dat er verliefde gevoelens een rol gaan spelen.

  

Hoofd, hart en buik.

 

Dit is 'm, met deze man wil ik zijn, want hij is lief, heeft een mooi karakter, ik kan heerlijk met hem praten en leuke dingen ondernemen. Hij laat mij mezelf zijn en geeft me complimentjes. Hij kan geven en nemen en is op die manier mijn ideale partner", zo zegt het hoofd. Ze noemen het vlinders in de buik, maar ik voel me gewoon warm en volkomen thuis bij haar. Ze is mijn uiterste vriendin en maatje, haar geur, aanrakingen en stemgeluid, ze maken me blij van binnen. Ik hoef haar maar aan te kijken en een glimlach verschijnt op mijn gezicht", vertelt het hart. "Wow, met hem wil ik naar bed. Ik wil seks met hem, ik geef me aan hem met heel mijn hebben en houden, want bij hem kan ik me volkomen laten gaan. Niks is gek, alles mag, mijn opwinding is niet meer te houden", laat je buik je weten.

 

Leven en laten leven. 

 

Wakker geworden draai je je om en denkt: "Hoe heet ze nou ook alweer?" Je hart heeft geen gevoel bij je one-night-stand. Je buik heeft het de vorige avond gewonnen van je hoofd. Lust bleek alleenheerser. Een ervaring rijker. Wint je hoofd de volgende keer? Ga je niet meer voor seks alleen en geef je je hart ruim baan? Is er spijt of juist de bevredigend opwinding  van het moment? Vanuit de opvoeding is je gezegd je lichaam niet zomaar aan iedereen te geven, maar wat is daarin de maatstaf? En wie bepaalt eigenlijk wat je met je eigen hoofd, hart of buik doet? Leven en laten leven toch? Zo lang je een ander (en jezelf) geen verdriet doet...

 

210TH.

 

Geen mens is alle dagen in balans. Het is nog wel eens jongleren met hoofd, hart en buik. Essentieel hierin is een eerlijk gesprek met je zelf en open communicatie met de ander. En weten Adam en Eva (of Adam en Adam c.q. Eva en Eva) nog niet zo goed op welke manier Closer Together vorm kan krijgen, dan heeft 210TH daar diverse tools voor. Zo leent de 210TH massagekaars zich uitstekend voor een heerlijke verkenningstocht. Het hoofd zegt dat het goed is tijd te nemen voor ontspanning. Het hart voegt daaraan toe dat dit het fijnst is om samen met je geliefde te doen. Genieten jullie samen van die heerlijke warme olie en liefdevol wrijvende handen op elkaars lichaam dan geeft je buik vanzelf aan dat het tijd is voor meer: verleiding, uitdaging en uiteindelijk wilde passie. Hoofd, hart en buik tezamen... veel plezier!

 

Jan Weeber

©210TH

 

 

Share this
Older Post Newer Post