Blog

Intimiteit: de missie van 210th

Intimiteit: de missie van 210th

Een woord met inhoud.


Wie naar de betekenis van het woord "intimiteit” zoekt, vindt in het woordenboek: innigheid, vertrouwelijkheid. Opmerkelijk, daar veel mensen het woord al snel zien als een begrip dat nauw verbonden is aan seksualiteit. Op zich niet zo verwonderlijk als je denkt aan een aanduiding als “intieme zone”, doelend op de geslachtsdelen van de mens. Echter: het woordenboek doelt veel meer op de geestelijke verbondenheid van mensen. En dat kan heel goed, zonder enige vorm van seksualiteit.


Innigheid.


Mensen die innig met elkaar verbonden zijn, lijken zich in een constante staat van verliefdheid te bevinden. Dat laatste is vaak van korte duur, daar het gevoel (als de relatie goed is) vloeiend overloopt in “houden van”. Je kunt aan de wijze van omgang met elkaar merken dat twee mensen, op lichamelijk maar juist ook op geestelijk vlak, nauw in contact met elkaar zijn. De woorden die gezegd worden, de blikken naar elkaar en de mate waarin het stel haar best doet voor de relatie, laten zien dat twee gedachten één zijn.

 

Vertrouwelijkheid.


Mensen die elkaar door en door vertrouwen durven elkaar alles te vertellen. Tóe te vertrouwen dus. Zij ervaren bij de ander bereidheid om te luisteren, te begrijpen en te helpen waar nodig. Deze vorm van intimiteit heeft elk mens nodig en dat kan wel eens de reden zijn waarom veruit de meeste mensen een partner zoeken. Ondanks dat men zich ook wel in zijn of haar eentje kan redden. Maar de wetenschap dat je iemand voor de volle honderd procent kunt vertrouwen, geeft je een gevoel van blijdschap en dat kan enkel als je zo iemand hebt!


210th en intimiteit.


Oprichtster en eigenares Sofie Rockland van 210th The Erotic Lifestyle Brand zegt hier over: Intimacy is one of the most beautiful given things in the world.” En ook dat haar missie is: “meer liefde en intimiteit veroorzaken “quality time” voor elkaar. Closer Together!” Ze verkoopt, om dit te bereiken allerhande producten van het hoogste niveau, verfijnd en modieus gepresenteerd. M.a.w. uiterst discreet, luxe en stijlvol. Is het dan zo dat zij het begrip intimiteit toch uitlegt als iets dat voornamelijk lichamelijk van betekenis is?


Dichter bij elkaar.


Het credo van 210th is “Closer Together”. En dus is de vraag: kun je fysiek dichter dan dicht bij elkaar komen, als je dat op geestelijk vlak niet bent? Sofie Rockland hoopt in feite dat haar klanten elkaar op geestelijk vlak vinden, door over intieme zaken met elkaar van gedachten te wisselen. In het liefdesspel vind je vervolgens spanning, maar ook humor. Partners verkennen de grenzen van wat zij fijn vinden bij elkaar en proberen elkaar te verleiden. Het tegengestelde van gewoontevorming dus. Het samenzijn wordt een ware geestelijke en lichamelijke “Experience”.


Missie.

 

In haar mission statement geeft Sofie aan dat ze gaat voor “meer liefde, meer intimiteit en quality time". De volgorde hiervan bepaalt wat voor haar het belangrijkst is. Als partners werkelijk van elkaar houden, zullen ze het vertrouwen voelen om met elkaar over intieme zaken te durven spreken. Je mag dan zijn wie je bent, je hoeft je nergens voor te schamen omdat je, uit liefde voor elkaar, enkel begrip ervaart. Als je elkaar geestelijk zo dicht genaderd bent, dan voel je al intimiteit zonder te vrijen. Hoewel: je vrijt in feite met woorden.

 

Quality time.

 

Intimiteit is één van de mooiste dingen die je in deze wereld mee kunt maken. Aldus Sofie Rockland. In deze jachtige Westerse wereld dreigt een mens ten onder te gaan aan het moordend tempo van de maatschappij. Intimiteit is daar het wapen bij uitstek tegen. Horloge af, telefoon en televisie uit, de blikken op elkaar gericht. Jij houdt van mij en ik van jou. Jij weet waar ik, als we vrijen het meest van geniet. Ik weet dat van jou. En wat we niet weten gaan we heerlijk ontdekken. Dat is het geheim dat wij samen delen. We geven elkaar quality time. Niet dat het moet, maar het is zo heerlijk! En er is een website, die van 210th, waar je mooie producten kunt kopen, die ons feestje tot een heuse party maken. Maar ssss, dat hoeft niemand te weten ;-)


Sofie Rockland en Jan Weeber.

©210TH

Share this
Older Post Newer Post