Blog

Is jouw passionele kus aan vernieuwing toe?

Is jouw passionele kus aan vernieuwing toe?

Viral video.


Een poos geleden ging een YouTube-video razend over het internet, getiteld "First Kiss". Met drieëntwintig miljoen views in drie dagen, wel te verstaan. Volkomen vreemden gaven elkaar een passionele kus. Niet veel later doken, van all over the globe soortgelijke filmpjes op. Soms serieus, dikwijls ook parodieën. Wat later bleek was dat het filmpje, dat de hype opstartte, niet echt was. Het waren acteurs die elkaar hartstochtig kusten, als onderdeel van een reclamecampagne voor het Amerikaanse modemerk Wren.


It started with a kiss.


Het echte zoenen ontwikkelt zich bij de meeste van ons in de puberteit. Het verlegen kusje wordt, na een poosje, een tongzoen. Vol passie werpen de jonggeliefden zich in deze nieuwe wereld. En zo wordt op den duur onhandig gestuntel vanzelf een aangeleerde vaardigheid. Eentje voor de rest van het volwassen leven. Zenuwachtig gedraal wordt mogelijk zelfs routine. De magie is verworden tot iets dat er nu eenmaal af en toe bij hoort.


Houding.


Het aardige van de filmpjes is nu dat je volwassenen ziet die elkaar niet kennen (of dat zo spelen) en elkaar net zo onhandig benaderen als jonge kinderen zouden doen. En ook na de passionele kus weten ze zich eigenlijk geen houding te geven. Verlegen giechelend, handen wrijvend, elkaar nauwelijks durvend aan te kijken. Wat zou het heerlijk zijn dat gevoel weer eens te ervaren; dat de kus iets is waar je helemaal vol van kunt zijn. Welnu: dat kan!


Mindset.


Verandering van een ongewenste situatie begint in de regel met de constatering en de erkenning ervan. Dus heb jij zoiets van: “als we zoenen is het niet meer zo passievol als dat het vroeger was”, geef het dan simpelweg meer aandacht. En vraag aan je partner dat ook te doen. Beginnen met de instelling dat je er echt iets moois en gevoeligs van maken wilt, is eigenlijk het halve werk. Zelfs als je dat nog niet eens met je partner hebt besproken. Die merkt immers direct het verschil wel en zal daar op reageren.


Aanloop.


Ben je al jaren bij elkaar dan is de aanloop naar een (tong)zoen al gauw vastgelegd in een gewoonte. Maar waarom niet overnieuw beginnen met ontdekken? Hoe heerlijk is het om kleine, romantische kusjes te geven op voorhoofd en neus? In de nek misschien, of op de oren? En dus niet meteen op de mond kussen. Op zoek gaan naar dat ene plekje, dat juist die dag zo gevoelig is. Juist het vermijden van een directe tongzoen doet het verlangen ernaar zo groeien!


Lippen.


We zoenen met onze lippen, omdat op die plek zich zoveel zenuwuiteinden bevinden. Kortom: de gevoeligheid van de lippen is enorm. Maar gek genoeg ervaren we dat minder bij een kus op de mond, dan wanneer we over de lippen likken. Ga maar eens met je tongpunt gevoelig over je eigen lippen. Hoe intens is dan het gevoel dat je ervaart. En zo kun je je partner met je tong bespelen. Kus hem of haar niet meteen op de mond, maar lik gevoelig over de lippen. Misschien moeten jullie daar eerst ontzettend om lachen. Mooi zo, humor hoort bij erotiek!


Tanden en gehemelte.


Ook kan het heerlijk zijn om de over de tanden van je geliefde te likken. Maar nog veel gevoeliger is het gehemelte. Ook daar wemelt het van de zenuwuiteinden. In plaats van een gezamenlijke tongzoen kun je je partner dus vragen om niet terug te kussen, maar enkel te genieten van jouw aanrakingen. Op een gegeven moment zal het verlangen om terug te kussen zo zijn aangewakkerd, dat een zoen weer echt een passievolle wordt!


Rollenspel.


Voor wat de First Kiss-filmpjes betreft; zij nodigen uit om nagespeeld te worden. Door jou en je partner. Stel je zelf voor dat je aan een filmisch experiment mee doet. Je gaat een kamer binnen, waar iemand op je wacht. Er wordt van je verwacht dat je die persoon een passionele kus zult geven. Die andere persoon heeft dezelfde opdracht gekregen en wacht op jou. Hoe benader je elkaar? Met welke gebaren, oogopslag en beginzinnen? Durf je wel? En als je doorzet, hoe ga je naar die passionele zoen toe? En wordt het heftig of blijft het bij kleine kusjes? Er zijn heel wat filmpjes, die als voorbeeld kunnen dienen. Wat kiezen jullie? Een serieus bedoeld filmpje, of toch juist een parodie om met je partner na te spelen? Dat wordt brullen van het lachen, maar ook pure passie. Succes verzekerd.


210th.

 

Het merk staat voor Closer Together. Maak van erotiek een “Experience” om nooit te vergeten. Ditmaal een speelse opdracht die niet terug te vinden is in de bodycare-lijn of bij de Erotische boxen. Maar wel eentje die de basis legt voor zoenen, zoals je dat wensen zou en mogelijk daarna een heerlijke vrijpartij. Geniet ervan!


Jan Weeber.

©210TH

Share this
Older Post Newer Post