Blog

Je zal het maar zijn.

Je zal het maar zijn.

Je zult het maar zijn.De jongerentelevisiezender BNN is een nieuwe serie gestart, getiteld: Je zal het maar zijn. Presentatrice Sophie Hilbrand gaat, in de eerste aflevering, op bezoek bij sekswerkers en probeert een beeld te krijgen van waar hun werkzaamheden uit bestaan en vooral waarom zij dit werk doen. Op 10 november jl. werd de eerste aflevering uitgezonden. Wie die terug wil kijken: klik hier.
In het algemeen gesproken gaat de serie over mensen, die hun relatie anders vormgeven dan de monogame heteroseksuele relatie. Zo passeren bijzondere levenswijzen de revue en maak je kennis met onbekende werelden.Boann.Op Facebook heeft ze een eigen pagina en in de uitzending wordt ze gefotografeerd voor een eigen website: Boann. Ze noemt zich seksuologisch lichaamswerker en zorgverlener. Ze gaat op bezoek bij Bart, een jongeman met een verstandelijke beperking. Hij heeft, samen met zijn moeder en zoektocht achter de rug naar iemand die aan zijn behoefte aan seksualiteit kan voldoen. Bart vertelt dat hij het liefst een vriendin zou willen hebben, maar dat dit door zijn handicap moeilijk te realiseren is. Bij Boann ervaart hij liefde, zo zegt hij. Hij ziet haar dan ook als zijn vriendin. Zowel Boann, Bart als zijn moeder zijn dankbaar dat deze situatie zich voordoet, ook al komt Boann slechts eens in de drie maanden langs.Verliefd.Er zijn meerdere klanten die verliefd op hun sekszorgverleenster raken. Boann ervaart dat niet als bezwaarlijk, maar eerder logisch als een klant van haar fysiek ā€“ biologisch wordt gestimuleerd. Zelf erkent ze ook wel eens verliefde gevoelens te hebben als een klant zich charmant gedraagt, vol humor zit en haar verleidt. Haar hoge libido staat dit niet in de weg. Toch ziet ze dit anders dan tijdens haar vroegere werk als prostituee, waar ze uit stapte toen ze zag dat er meisjes en vrouwen emotioneel beschadigd raakten. Ze is vervolgens gaan studeren en heeft nu een achtergrond als sociaal pedagogisch werker. De leeftijd in haar klantenkring varieert van 22 tot 90 jaar en van mensen met een verstandelijke beperking tot aan de hoog opgeleide zakenman.Timo.


Constantine is de werknaam voor Timo, een tantra gigolo. Hij geeft massages, die seksuele energie opwekken, zonder daarbij te komen tot een piekorgasme. De prijs die hij ervoor rekent is zodanig, zo legt hij uit, dat alleen serieuze mensen met enig niveau zich bij hem aanmelden. In de uitzending wordt een massage van een jonge vrouw getoond, die in het verleden te maken heeft gehad met seksueel misbruik en zich daardoor te gespannen voelt om seks op een bevredigende manier te kunnen beleven. Ze geeft aan dat de massages haar helpen ontspannen, waardoor seks weer mogelijk wordt. Timo legt uit dat er verschillende soorten hoogtepunten bestaan, zoals het vallei-orgasme dat niet fysiek zichtbaar is (zonder ejaculatie). Hij traint zijn lichaam goed om er gespierd uit te kunnen zien en oefent zijn skills verder met een vriendin, die hij kent.Jan en Helene.Pure Nature Passion is de website van Jan en Helene. De ondertitel van deze onderneming is: Verdieping in liefde, relaties, intimiteit en seksualiteit. Ze zijn intimiteitscoaches en masseurs en helpen mensen met seksuele problemen. Ze geven aan dat wanneer de seks goed loopt in een relatie, het leven zelf ook lekkerder loopt. Ook zij vinden de basis voor hun handelen in de tantrische benadering. Net als Timo geven ze aan dat klaarkomen zonder spuiten mogelijk is. In de uitzending passen ze een vier handen massage toe. Dit bevordert, zo zegt Jan, de overgave aan wat er op dat moment gebeurt, omdat de hersenen vier handen tegelijk niet volgen kunnen. Op dit moment vindt er een wildgroei plaats van masseurs die hun diensten aanbieden aan mensen met seksuele disfuncties. Helene erkent dit en pleit ervoor dat er een controlerende instantie in het leven wordt geroepen om het kaf van het koren te scheiden. Ze geeft ook zelf aan dat het voorkomt dat er klanten zijn die achteraf spijt hebben een masseur te hebben bezocht, die te ver ging en dus niet te vertrouwen was.Taboe.Op het eind van de uitzending bezoekt Boann wederom een gehandicapte klant. Pieter zit in een rolstoel en is niet in staat om zich zelf te bevredigen. Daarom komt Boann af en toe langs. Pieter geeft aan dat hij nooit vertelt dat ze komt. Hij heeft ervaren hoezeer er op seksuele hulpverlening nog altijd een taboe rust. Toen hij er wel eens iets over zei werd hij voor hoerenloper uitgemaakt. Zijn ervaring met een echte prostituee was negatief. Die wilde alleen maar snel klaar zijn. Bij Boann heeft hij leren genieten van het moment van ontspanning. Ook Boann zelf is in het verleden heimelijk met haar werk omgegaan, om haar eigen kinderen te beschermen. Inmiddels weten die er van en zijn trots op hun moeder.


Oordeel.210th is een merk dat zich richt op mensen die graag Closer Together willen raken en blijven. De ware kwaliteit van het leven zit in de liefde voor elkaar. Daar de mens is geschapen als seksueel wezen, is het heel normaal dat daar over gesproken wordt en partners elkaar op dat vlak leren kennen. Daardoor leren ze van elkaar en brengen het liefdesspel op een hoger plan. Dat betekent accepteren, respecteren en mogelijk waarderen, in plaats van te (ver)oordelen. Je zult het maar zijn die in een rolstoel zit en afhankelijk is van anderen in wat je wilt of kunt. Daarom petje af voor de gehandicapte medemens die het beste van het leven probeert te maken, maar ook voor hen die daarbij behulpzaam zijn.Jan Weeber
Ā©210th

Share this
Older Post Newer Post