Blog

Kus , streel, praat , zucht, lach, vrij en bewonder

Kus , streel, praat , zucht, lach, vrij en bewonder

Bergbeklimmen.


Het is een tocht geweest om buiten adem van te raken. Steeds een stukje hoger werd de lucht ijler. Diep ademhalen werd hijgen en grommen. Maar eindelijk is 'ie daar: de top van de berg. Het groepje alpinisten is euforisch bij het bereiken van het hoogste punt. Ze kraaien victorie: het reisdoel is bereikt! Als eerste! Ze hebben de wedstrijd gewonnen!


Voldoening.


De klimmers kijken naar omlaag en zien de tweede groep langzaam omhoog komen. De verliezers! Maar kijk nu: zodra zij een stuk geklommen hebben staan ze stil. Je ziet hun hoofden alle kanten op draaien. Pas na enige tijd komen ze in beweging om weer verder te gaan. Na wederom een eindje klimmen staan ze weer stil om de omgeving in zich op te nemen. Zo kun je natuurlijk nooit winnen. De winnaars wachten de "losers" op, maar zien tot hun verbazing dat die in het geheel niet teleurgesteld kijken. De voldoening glimt van hun wangen. Maar de wedstrijd dan?


De passie.


Zowel mannen als vrouwen kunnen van tijd tot tijd vanuit het niets zin hebben in vrijen. De opwinding kan zo heftig zijn dat ze elkaar de kleren wel van het lijf zouden willen scheuren. De scene uit de beroemde film uit 1981 "The Postman Always Rings Twice" spreekt boekdelen: er is geen geduld bij Jack Nicholson als hij Jessica Lange op de keukentafel legt en zij samen heftig op elkaar in gaan. Op dat moment wordt de wereld buiten gesloten, de aandrang is zo groot dat het wel een wedstrijd lijkt. Wie bereikt het eerst de top?


Man en vrouw.


Hoewel men vaak zegt dat een vrouw gaat voor intimiteit, als het om vrijen gaat, wil zij even goed ook opwinding en actie. Over mannen wordt beweerd dat hij vooral de daad zelf belangrijk vindt, maar ook hij kan niet zonder intimiteit. Dat neemt niet weg dat er grote verschillen kunnen bestaan tussen partners op het gebied van wensen op erotisch vlak. Maar over het hoogtepunt is men het over het algemeen eens: een vrijage moet tenminste in een climax voor beide eindigen. Niet noodzakelijkerwijs tegelijkertijd, maar blijft het orgasme uit, dan wordt dat gevoeld als een gemis. Op het gevaar af dat niet de reis, maar de eindbestemming het doel van het liefdesspel wordt.


Variatie.


Wie een berg beklimt, met als doel zo snel mogelijk de top te bereiken mist veel. Er is onderweg zo veel te zien en te beleven. Bergbeklimmers die geen haast hebben wijzen elkaar op al het moois, praten er over. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd. En zo is het ook in de slaapkamer. Sterker nog: wat kan het spannend zijn om af te spreken halverwege de berg te stoppen met de reis. Wie weet bloeit daar dat bloemetje Edelweiss, waar al zo lang naar gezocht werd. Anders gezegd: als nou net die streling op dat plekje zo overweldigend is dat het jammer zou zijn om op iets anders over gaan? Er alle aandacht en tijd aan besteden kan voldoende zijn, zeker als een vrijage geen vaststaande programmavolgorde kent!


Enjoy the ride!


Gaat vrijen altijd op dezelfde manier, dan kan het gebeuren dat er niet meer van de beklimming naar de top wordt genoten. Altijd langs dezelfde paden leidt tot verveling. De reis naar het hoogtepunt kent vele zijweggetjes, die mooi en interessant kunnen zijn. Variatie is daarom het toverwoord. Eén van de speelse opdrachten, die 210th bij haar producten voegt luidt: “Deze week bedrijven jullie geruisloos de liefde. Wie één krimp of kreun geeft, moet de komende 24 uur alle wensen van de ander vervullen!” Die opdracht maakt de reis, die wordt ondernomen, spannend en uitdagend. Er vindt overleg plaats en wat wordt er samen heerlijk om gelachen. Of het stimuleert de creativiteit en wordt besloten de opdracht om te draaien en wordt er juist zo veel mogelijk herrie tijdens het vrijen gemaakt (op vakantie in een duinpan uit de buurt van andere vakantiegangers). Het pleidooi van 210th is daarom: kom Closer Together door niet de climax centraal te stellen, maar de weg er naar toe. Wat zal een avondje erotiek dan een experience zijn. Kus , streel, praat , zucht, lach, vrij en bewonder!

 

Jan Weeber
©210TH

Share this
Older Post Newer Post