Blog

LET’S WORK!

LET’S WORK!

Verlanglijstje.

De feestdagen komen er weer aan. De eerste kerstversieringen zijn alweer gesignaleerd in de straten van de stad en de speelgoedfolders vullen de brievenbus. In delen van ons land zijn op school de lampionnen gemaakt, om op Sint Maarten mee langs de huizen te gaan om het zo verlangde snoep op te halen. De publieke omroep introduceert de Grijze Piet en de eerste discussies over het kleuterfeest zijn alweer opgelaaid. Over traditie gesproken: misschien wordt dat wel een jaarlijkse gewoonte! De één verlangt dit, de ander dat. Zo zijn mensen verschillend in hun denken en doen en dat hoeft geen aanleiding te zijn om elkaar in de haren te vliegen. Het zijn de verschillen die iets extra’s toevoegen aan het bestaan. Ieder mens heeft nu eenmaal een eigen verlanglijstje.

Partner.

Ook op gebied van een geschikte partner worden er nogal wat verlanglijstjes gehanteerd. Die levensgezel(lin) moet een knap uiterlijk hebben en slim zijn, humor en een goede opleiding hebben, een mooie baan en avontuurlijk in elkaar zitten. Graag optimistisch van aard en over het nodige zelfvertrouwen beschikken. En sociaal zijn. Iemand die een scala aan hobby’s en andere liefhebberijen heeft. Van reizen houden is ook een pré. Dominant mag soms ook, maar dan niet te bazig of jaloers. En liever niet iemand die niet stabiel genoeg is, of gezondheidsproblemen kent. Een type dat veel problemen op zijn of haar pad is tegengekomen en dat meeneemt in een nieuwe relatie staat ook niet erg hoog op de wensenlijst. Zo opgeteld (de lijst kan nog veel langer) zijn er nogal wat criteria waar een partner aan moet voldoen. En in de spiegel kijkend: heb je net zo veel te bieden als dat je van de ander vraagt?

Klik.

Het is allemaal leuk, die wensenlijstjes, maar ze hebben iets dat Facebook ook zo sterk heeft. De voorstelling van zaken is bigger than life. Alsof het leven één groot feest is en er geen eind komt aan alle leuke dingen die je (samen) kunt doen. Waarbij vergeten wordt dat je eigenlijk met iedereen wel leuke dingen kunt doen. Die leiden vaak af van waar het om gaat: de gevoelens voor elkaar. Je zou het zelfs om kunnen draaien: pas je echt bij elkaar, dan moet je je samen goed met elkaar kunnen vervelen. Valt er een stilte en wordt die niet als bezwaarlijk ervaren, maar als een gevoel van vredigheid, juist dan weet je dat je bij elkaar past. Dat valt niet te leren. Dat is er of is er niet. Het is de klik met elkaar, die niet met woorden is te vatten. Waarbij opgemerkt dat het voor het onderhoud van een relatie heel goed is om af en toe leuke dingen met elkaar te ondernemen. Een hardvuur waar geen nieuwe blokken hout op worden gegooid dooft immers vanzelf.

Communicatie.

Net als bij het onderdeel erotiek is communicatie het sleutelwoord als het gaat om het opzetten, onderhouden en uitbouwen van een relatie. Dat is niet voor iedereen eenvoudig, zeker als het praten over gevoelens in de opvoeding geen gewoonte is geweest en dat niet is aangeleerd. Ook kan een mens karaktertrekken meekrijgen die niet als prettig in een relatie worden ervaren. Herkennen, onderkennen en ze bespreken kan ertoe leiden dat die bewustwording tot verbetering qua gedrag leidt. In deze is de figuurlijke spiegel een goed leermiddel. Een goede relatie kenmerkt zich bovendien door emotie. Af en toe ruzie is als een overtrekkende onweersbui die de ertoe leidt dan de onversneden waarheid wordt gezegd. Een gezonde zaak derhalve. Het mag duidelijk zijn dat dit geen wekelijks terugkerend tafereel moet worden. Wie moeite hiermee heeft kan beter in kleine stapjes beginnen en een moment van rust uitkiezen, dat zich voor een goed gesprek leent.

Werken.

De meeste mensen zouden zo graag een maatje aan hun zij hebben, een vertrouweling waar altijd op gerekend kan worden. Iemand die er door dik en dun is. De zoektocht daar naar gaat lang niet over rozen. Waar de één vindt dat je die toevallig tegen moet komen, zoekt de ander ernaar in de krant of op een dating-app. De lange verlanglijsten die worden gehanteerd maken het er allemaal niet gemakkelijker op. Bovendien moet bedacht worden dat niemand perfect is. De prins op het witte paard, de m/v van mijn dromen, kom die maar eens tegen. En dan nog moet er de bereidheid zijn om iets van de relatie te willen maken. Te zoeken naar oplossingen als iets niet werkt. Het beste voor hebben met de ander, zonder zelf in de vergetelheid te raken. Zelfs de meest vloeiende relatie kent momenten van werken.

Closer Together.

Hetzelfde geldt feitelijk voor het onderhouden van een erotische relatie met elkaar. Ook die kent perioden dat het niet altijd een groot feest is. Maar met de juiste communicatieve houding is er een toekomst. Een zoektocht naar elkaars wensen kan verhelderend zijn en nieuwe deuren openen. Misschien is het nodig om eens buiten plat getreden paden te lopen en grenzen te verleggen, waardoor je als een stel weer Closer Together met elkaar raakt. Dat daar hulpmiddelen voor zijn is voor de bezoekers van deze website al langer bekend. De speelse opdrachten die bij de body-care lijn en de erotische boxen van 210th zijn bijgevoegd, zijn daar bij uitstek geschikt voor. Zo wordt aan de relatie werken een spel, iets dat vreugde brengt en voldoening. An experience for life. So let’s work!

Jan Weeber

@210th

Share this
Older Post Newer Post