Blog

Liefde op de gevoelige plaat

Liefde op de gevoelige plaat

Beeldcultuur.


Met lede ogen zag ik aan hoe de tekstcultuur zich omvormde tot een beeldcultuur. Ik kijk naar een willekeurige krant van nu en zie nog net een paar blokjes tekst staan tussen een mega grote foto en de reclame op de voorpagina. A picture tells more than a thousand words. Ja ik weet het. Maar… snik… En toch ga ik het hebben over het maken van foto’s. Van erotische aard, dat dan weer wel. Gelukkig klaart mijn humeur daar dan zienderogen weer van op.


Gevoel.


De kracht van een goed gelukte foto is niet eens zo zeer bepaald door wat er op staat, maar meer door het gevoel dat bij het bekijken wordt opgeroepen. “Och, wat een schatje”, kirt oma bij het zien van de babyfoto, “wat een vette avond”, lalt de student, nog immer beneveld na een hele avond stappen. Grootmoeder voelt hoe oud ze wordt, de student vergeet even zijn beslommeringen. Bij het zien van de foto trekt een moment uit het leven zich aan hen voorbij.


Van wieg tot graf.


En zo schieten we, met zijn allen, hele fotoalbums vol aan kiekjes. Volstrekt oninteressant voor anderen, maar oh zo waardevol voor onszelf. Niet dat iedereen zich dat realiseert, immers dan zouden Facebook en Instagram geen bestaansrecht hebben. Maar van wieg tot graf leggen we alles vast. Van geboorte, tot het eerste tandje en als die er weer uitvalt, tot schoolreis, trouwdag, vakantie en jubileum aan toe. De waarde ervan bestaat bij het leven. Daarna verdwijnen de kiekjes in een vergeten la en nog later verwordt het tot stof. Es war einmal…


Slaapkamer.


Dat neemt niet weg dat foto’s een scala aan vreugdevolle momenten vast hebben gelegd. En… ho stop, terug naar de vorige alinea. Uit de opsomming daar blijkt dat we vergeten zijn vast te leggen wat er zich in de slaapkamer heeft afgespeeld. Een volwassen mens besteedt 30 procent van zijn leven aan slaap. Daar komt het vrijen nog bij. De bedtijd is in uren gerekend dus aanzienlijk. En toch zijn daar geen kiekjes van? Is dat niet gek?


Lingerie.


Vrouwen kunnen er wat van. Ik bedoel dat zij het hoofd van een man behoorlijk op hol kunnen brengen. Fris gedoucht, mooie make-up, lekker geurtje, high heels aan en een nieuw ondeugend setje. Het gevoel dat een man van binnen ervaart laat zich niet omschrijven, maar is overweldigend. Je zou zeggen: een herinnering voor het leven. Maar ook: dat is een foto waard! Alle reden om de camera in het liefdesspel te betrekken, al zou het alleen maar zijn bij de ouverture van die avond. Het licht dimmen en klik klik doet het fototoestel.


Communicatie.


Het spel van de liefde is samen overleggen wat het mooiste resultaat zal geven. Hoe de pose van je geliefde op de foto zal zijn. Hoe ver jullie zullen gaan, als het gaat om het tonen van lichaamsdelen, met name de intieme. Maar ook het lachen om de foto’s waarop het resultaat tegenvalt, of het gekke gezicht dat je geliefde net trekt toen jij afdrukte. Tevens de verwondering over de plaatjes die het waard zijn om bewaard te worden. Ja, misschien zelfs wel afgedrukt te worden. En uiteraard: het kan ook wel degelijk voor een vrouw aantrekkelijk zijn haar man op de foto vast te leggen voor later.


Voor later.


Als je het geluk hebt met elkaar ouder te worden, dan komt er een tijd waarin het lichamelijk liefhebben wat minder wordt. “Gelukkig hebben we de foto’s nog”, wordt wel eens gezegd en daar is dan geen letter aan gelogen. Het kijken van de plaatjes van toen vervult je met gevoel van liefde, meer dan van weemoed. Dankbaarheid vervult je dat zoiets moois in je leven heeft plaatsgevonden. Dat waar hele volksstammen naar smachten heb jij in je bestaan meegemaakt. Natuurlijk zie je hoe jong je nog was, maar dat tovert een intense glimlach op je gezicht. Blij dat je destijds van die spannende foto’s hebt gemaakt, die niet in het familiealbum zijn beland, maar onder een stapeltje kleren in de linnenkast. Foto’s die vertellen over de echte waarde van het leven.


210th.


De producten van 210th zetten aan tot verleiding, uitdaging, speelsheid, maar vooral tot communicatie tussen mensen die elkaar beter willen leren kennen. Dat is niet aan leeftijd gebonden. Zo blijkt dat er in hotels ook heel wat erotische boxen worden verkocht aan vijftigers, die elkaar op erotisch vlak aan het herontdekken zijn. Dat is bijzonder en maakt de missie van 210th nog eervoller dan vooraf gedacht. Natuurlijk, 210th is ook een winkel, er moet brood op de plank. Maar dat 210th mensen Closer Togetherbrengt, dat is mooi. Heel erg mooi. En wie weet zeggen jullie later van dat avontuur; “gelukkig hebben we de foto’s nog!”


Jan Weeber.

©210TH

Share this
Older Post Newer Post