Blog

Lustige of listige dames?

Lustige of listige dames?

Lustige dames.

 

Deze week verscheen de nieuwe Linda. Het magazine van Linda De Mol is een succesnummer van formaat. En dat moet vooral zo blijven. Zo schrijft het blad geregeld over seks, want sex sells. Aan dat onderdeel werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd door de “Lustige dames” Kim Feenstra en Geraldine Kemper. Beide dames behoren tot de categorie Bekende Nederlanders. De eerste als fotomodel met de aparte stem (gevolg van gedeeltelijke doofheid), de ander als televisiepresentatrice van vooral het nog altijd spraakmakende programma Spuiten en Slikken van BNN.


Spuiten en slikken.


Het programma Spuiten en Slikken start in 2010 en gaat over seks en drugs. Tegen het zere been van toenmalige minister van justitie Piet Hein Donner, die imagoschade verwacht voor ons land. Het moet gezegd: de buitenlandse media hebben zich in het begin verbaasd over het drugsgebruik in het programma. Gegeven onder medisch toezicht, dat wel en met de bedoeling daar voorlichting over te geven. Het educatieve is altijd onderdeel van het programma gebleven, de toon waarop dat gebeurt ligt je of niet. Als model Kim Feenstra daar eens te gast is, kan ze het goed met presentatrice Geraldine Kemper vinden. Het is de aanleiding om een stap verder te gaan en ons koude kikkerlandje te trakteren op heerlijke lesbische bedscènes in het kwaliteitsblad Linda. Hoera! Het blad moet verkocht en al gauw ziet de eerste preview van een vrijscene tussen de dames het levenslicht! Zie hier.


Playboy.


Waar Linda thuis hoort in de categorie vrouwenbladen, daar is de Playboy een erkend mannenblad. Smalend wordt er dikwijls gezegd dat het blad bekend staat om de diepte-interviews. Waarmee bedoeld wordt dat het de blote dames zijn die ervoor zorgen dat het blad over de toonbank gaat. Nu wil de Amerikaanse uitgave ervan, van dit imago af en een echt lifestylemagazine worden. En dus heeft men besloten dat er geen naakte dames, met nietjes door de navel, meer in het blad zullen verschijnen. Celebrities als Pamela Anderson doet dat verzuchten dat zij maar wat graag als laatste playmate in het blad willen staan. De Nederlandse Playboy wijzigt de koers overigens niet. De verkoop krimpt en als er dan ook al geen blote mejuffrouwen meer te bewonderen zijn, dan is dat einde verhaal, zo wordt er geredeneerd. Toch is het een kwestie van tijd dat ook de Nederlandse Playboy de trend uit Amerika zal volgen. Voor bloot hoef je immers niet een blad te kopen, je kunt het geheel voor niks vinden op allerhande websites, bijvoorbeeld die van Biertijd.
Concluderend kun je constateren dat een populair vrouwenblad als Linda ertoe overgaat om steeds meer bloot te tonen, terwijl een mannenblad als Playboy dat juist minder gaat doen.


Pubermeisjes.


De foto’s van de dames Kim en Geraldine hebben het nodige stof doen opwaaien. Op de dag van publicatie waren de foto’s al uitgelekt op internet en ook RTL Boulevard en Late Night toonden de plaatjes van de lustige dames. Dat gezien hebbend, blijft het diepte-interview over. Laat ik met de deur in huis vallen, dat had wel achterwege kunnen blijven. Het biedt slechts wat gekeuvel, zoals pubermeisjes doen over kleding die wel of niet leuk staat en over huisje, boompje en beestje. Dat heeft, zo gezegd, niks om het lijf. Bladvulsel, want witte ruimte op het papier staat zo leeg. Dus geen vragen over waarom naakt voor de camera, wat de familie en de buurt ervan zeggen zullen, geen informatie over biseksualiteit, niks over de latente gevoelens voor het zelfde geslacht in jeugd en verdere leven, helemaal niks…


Reclame.


In feite is het bladzijden verslindende artikel één grote advertentie. Bij de foto’s vind je onderschriften met merken en prijzen van de getoonde lingerie, dus die fotoshoot is al betaald, de lustige dames hebben hun gage ontvangen, de sociale media en op de zender RTL, waar Linda De Mol verdient aan haar eigen TV-shows, wordt gratis reclame gegenereerd. En de klant? Die koopt deze reclame-uiting via abonnement en losse nummers. Slim gedaan. De algehele conclusie is: deze lustige dames zijn vooral listig.


210th.


Nu is hier geen plek voor jaloezie, wie iets handig aanpakt verdient alle credits. Het komt vaak voor dat iemand die goed verdiend heeft met een pienter idee niet de waardering krijgt, waar hij of zij eigenlijk recht op heeft. Het zal toch niet zomaar zijn dat men geld voor iets over heeft. En zo zijn de foto’s van de Lustige dames zeker geen amateuristische kiekjes en dus mogen ze iets kosten. En zo is 210th ook een slim idee. De luxe uitvoering, de hoogwaardige producten, maar vooral de missie om mensen Closer Together te brengen en een Experience te bieden is uniek. De speelse opdrachten achter QR-codes of in enveloppen bieden communicatie, verleiding, intimiteit en romantiek op een wijze die niet bij andere erotische merken wordt gezien. En als extra: deze blogs. Ze kosten u niks. Ook niet in de prijs van de producten verdisconteerd. Hoe dat kan is het geheim van de chef. Lustig en listig, dat dan weer wel.


Jan Weeber
©210th

Share this
Older Post Newer Post