Blog

Mannen, stoer maar onzeker?

Mannen, stoer maar onzeker?

Smulpaap.

Er zijn van die mannen die er maar geen genoeg van kunnen krijgen. Van een goede biefstuk, een grote pint bier, een potje voetbal en vrouwen. Het echte mannenleven dus, dat tegenwoordig wordt gesymboliseerd door het verschijnsel hipster. Echt mannelijk zijn, als tegenwicht van de feminisering van de maatschappij. Bij dat echt mannelijk zijn hoort ook een bijzondere belangstelling voor vrouwen, vooral die vrouwen met een sexy uitstraling. Stoer, maar toch ook heel erg vrouwelijk. Want echte mannen houden van volle lippen, grote borsten en ronde billen. Kortom, de echte man is een smulpaap op het gebied van vrouwen, hij lust er wel pap van.

Puberteit.

Nu worden jongens vaak anders opgevoed dan meisjes. Ouders zijn veelal blij met een zoontje die stoer is en meisjes maar niks vindt. Dat laatste komt nog wel, zo wordt gedacht. En is dat daadwerkelijk zo, dan wordt er heel anders over jongens geoordeeld dan over meisjes. De nadruk bij jongens ligt bij de voorkoming van zwangerschap door onvoorzichtigheid. Bij meisjes wordt er vooral verteld over jongens die altijd maar één ding willen en dat ze zich daarvoor niet moeten laten gebruiken. In de puberteit en adolescentie scheppen jongens graag op over hun bedprestaties, waar meisjes zich daarover juist inhouden, omdat ze dan voor slet worden aangezien.

Behoefte.

Als het volwassen leven aanbreekt bij het aangaan van serieuze, langdurige relaties verandert seks meer en meer in een liefdesspel. Lust vermengt zich met intens gevoel voor de geliefde. Eigenlijk willen mannen een lieve, zorgzame vrouw, die een wilde in bed is. Althans zo gaat de mare. Het mag duidelijk zijn dat dit alle mannen en vrouwen over een kam scheert, zo verschillend de mens is, zo is vaak ook het standpunt in deze. Toch zal blijken dat drie keer op een dag naar bed niet zo vaak meer voorkomt. Dat komt vooral door de drukte van alle dag, het werk, de hobby’s en ook de kinderen slurpen energie. Maar eerlijk is eerlijk… ook de behoefte neemt af.

Variatie.

Er zijn mannen die in hun leven slechts één enkele bedpartner hebben. Echter, die zijn zeer in de minderheid. Net als bij vrouwen overigens. Is de sexdrive bij een man in een langdurige relatie afgenomen, dan wordt al gauw eraan gedacht dat verandering van spijs doet eten. Immers, steeds dezelfde vrouw in het bed, bekend van lichaam, bekend van repertoire en voorkeuren kan ertoe leiden dat de belangstelling voor vrijen afneemt. Bij een man die nog nooit een andere partner heeft gehad kan het verlangen naar eens iemand anders ontstaan door de zucht het onbekende te weten. Een man die zo’n ervaring wel heeft gehad kan evenzeer ernaar verlangen eens met een ander te vrijen, al hoeft hij zich niet af te vragen hoe dat zal zijn. Dit alles is overigens niet het exclusieve domein van mannen.

Onderzoek.

Nu blijkt uit een kort geleden gepubliceerd onderzoek van de Amerikaanse Universiteit van Kentucky, dat de zaken eigenlijk heel anders liggen dan hierboven verteld. Het mag dan overdreven gesteld zo zijn dat de man maar één ding wil en zo vaak mogelijk, hij is het ook die het eerste afhaakt. En dan vooral in langdurige relaties. Interessant is dat daaruit blijkt dat niet alleen de eentonigheid van de erotische relatie met de vaste partner de oorzaak is, maar dat er meer oorzaken zijn aan te wijzen. De belangrijkste drie daarvan zijn onzekerheid, fysieke gesteldheid en prestaties. Kortom, de (samenhangende) reden ligt vooral bij de man zelf, die in bed veel minder stoer en zelfverzekerd is, dan dat hij zich in de buitenwereld voordoet.

Presteren.

Het mag als bekend worden beschouwd dat mannen nogal eens het gevoel hebben te moeten presteren in bed. Hij moet immers een erectie krijgen, die behouden en bij het orgasme kan hij niet net doen alsof. Dit fysieke gegeven verschilt nogal van de partner die een hele sessie lang toneel kan spelen, zonder dat dit merkbaar is. Dat laatste is uiteraard niet gewenst, maar kan in sommige situaties uitkomst brengen. Zijn er erectieproblemen, is er sprake van een voortijdige zaadlozing, wordt vrijen werken, dan is het logisch dat het plezier plaats maakt voor onzekerheid. Vooral als het vaker voorkomt zal de druk toenemen, wat er toe kan leiden dat een man het liefdesspel gaat ontwijken en aangeven dat hij geen zin heeft.

Onzekerheid.

Het onderzoek geeft nogal een ander beeld van mannen. Stoer van buiten, maar onzeker van binnen, zo lijkt het althans te gelden voor een deel van hen. En dan is het juist aan de vrouw om hem hierin tegemoet te komen. Communicatie is wezenlijk voor een goede relatie, ook in erotische zin. In onderlinge gesprekken zou de druk van het presteren verminderd kunnen worden. Als geïnventariseerd wordt op welke wijze er allemaal gevreeën kan worden, speelt het fysieke onvermogen een mindere rol. Als niet het einddoel van het allergrootste belang is, maar de weg er naar toe, dan kan vrijen een ontspannen samenzijn worden. In feite vraagt een man om bevestiging, zoals een vrouw die ook van tijd tot nodig heeft.

Closer Together.

Zijn de problemen van een man structureel geworden en met het gesprek en experimenteren niet oplosbaar, dan is de weg naar een behandelaar de enig juiste. Maar soms is het probleem niet veel groter dan op nieuwe ideeën te komen om het vrijen van platgetreden paden af te dwingen. Op een vrolijke manier doen de speelse opdrachten van 210th dat. Die zijn te vinden bij elk bodycare product of erotische box. Zij zetten aan tot humor, spel en verleiding. Zij laten stellen communiceren en maken de hele erotiek tot een heerlijk ontspannend samenzijn. Zij leiden af van het presteren en maken de tijd samen tot een waardevolle gebeurtenis.

Jan Weeber
©210th
Share this
Older Post Newer Post