Blog

Masturbation Masterclass

Masturbation Masterclass

Poster in de etalage.

 

Als ik langs de etalage van de plaatselijke erotische winkel van Christine Le Duc loop, valt de de poster op die er hangt. Er wordt melding gemaakt van een bijzondere cursus, waarvoor alleen dames zich kunnen opgeven. Masturbation Masterclass staat er boven. Nu heb ik een ruime fantasiewereld, dus spelen zich in mijn bovenkamer meteen verhitte taferelen af. Verder lopend door de stad zie ik dames met ontbloot onderlijf zich in een kring bekwamen in zelfverheerlijking, onder leiding van iemand die deze kunst kennelijk beter verstaat dan haar cursisten. De zon schijnt onder mijn pet warmer dan erboven. Zou het passanten opvallen dat er een vasthoudende glimlach op mijn gezicht verschijnt?

 

Weken later...

 

Wat schetst mijn verbazing (feest der herkenning), als een paar weken later een regionale krant verslag doet van dat lesmoment, onder de kop “Waar je aan begint, maak je af”. Wat meteen blijkt is dat de vlag de lading niet dekt. Het is geenszins een lesmoment om jezelf tot grote hoogte te brengen. Het is bestemd voor vrouwen om zich technieken eigen te maken, bedoeld om juist hun man, dan wel vriend te bevredigen. Kortom, niet zijzelf, maar hij is het onderwerp van gesprek. En dat niet alleen: de foto’s in de krant tonen vrouwen, met elk een grote dildo voor zich op tafel. Of zij, met hun in-geoliede handen, het apparaat maar even willen beroeren en tot een hoogtepunt wil laten komen.

 

De technieken.

 

Klokje, citruspers, oh Denneboom of het melkmeisje, docente Aafke legt alles uit en de dames gaan aan de slag, zo meldt de krant. Je hoeft er niet bij te zijn geweest om te weten dat hilariteit de boventoon gevoerd moet hebben. Het verdoezelt mogelijke onzekerheid. Doe ik het wel goed? Duidelijk wordt dat veel vrouwen gewend zijn hun partner met één hand af te trekken, waar deze cursus uitwijst dat twee handen, flink in glijmiddel gedrenkt, tot betere resultaten leidt. Ook mag het perineum niet worden vergeten. Het gedeelte tussen anus en balzak is erg gevoelig, maar leent zich ook voor de “noodstop”. Druk je daarop en knijp je tegelijkertijd in de eikel, dan kan een man zijn orgasme nog even uitstellen. En dan gewoon doorgaan, want waar je aan begint, dat maak je af!

 

Misvatting over het mannelijk genieten.

 

Wat me wel opvalt is dat deze cursus nogal..uhh. excusez le mot… “pik-gericht” overkomt. Het lijkt erop, dat als je het gereedschap van de man nou maar flink ter handen neemt hij wel geniet. Hij is echter zeer wel in staat een erectie te ontwikkelen en deze dusdanig te stimuleren dat hij zijn spanning kwijtraakt, zonder daarvan te genieten. Het kan zelfs hinderlijk worden als de aanraking van zijn geslacht steevast het begin van een vrijpartij vormt. Liever had hij gehad dat zijn armen, schouders, borst, benen en buik eerst werden liefgehad. Sterker nog: juist het even uitstellen van deze penisstimulans gaat hem de opwinding geven, waar hij naar verlangt. In een bij voorbaat opgewonden bui is hij snel tevreden te stellen, maar op de lange duur wil ook een man wel degelijk meer dan alleen seksuele technieken!

 

 

Alleen voor vrouwen?

 

Dat de cursus aanslaat blijkt uit het feit dat ze bij de verschillende filialen van Christine Le Duc goed worden bezocht. En dus zou je verwachten dat er ook wel cursussen “vingeren” of “beffen” gegeven zouden worden. Maar dat blijkt niet het geval. Volgens de cursusleidster willen mannen dat niet in groepsverband en durven zij zich niet kwetsbaar op te stellen, door bijvoorbeeld te praten over wat ze moeilijk vinden. Op internet kom ik bovendien de uitspraak tegen dat zij daar te eigenwijs voor zouden zijn. Ik zet mijn vraagtekens daarbij. Voor mijzelf geldt dit zeker niet en dus zullen er meer mannen zijn, die er helemaal geen moeite mee hebben om een leerzame en vrolijke avond door te brengen, die gaat over één van hun favoriete onderwerpen: vrouwen verwennen!

 

“Mannen moeten veel meer leren dan vrouwen”.

 

In het nawoord bij het artikel is de bekende Vlaamse seksuoloog Goedele Liekens aan het woord. Ze stelt dat (quote) “er veel te weinig mannen zijn die echt goed kunnen beffen en vingerwerk kunnen verrichten”. Ik vraag me af hoe ze dat geteld heeft, maar het verbaast me niet echt. Kijk naar de gemiddelde erotische film en merk hoe weinig tederheid en op de ander gericht voorspel, getoond wordt voordat meneer zijn mannelijkheid gebruikt om eens flink tekeer te gaan. Ook heb ik meerdere gesprekken met dames gevoerd, die hetzelfde beweerden: er bestaan weinig kunstenaars, die een vrouw echt tegemoet komen in haar beleving van erotiek. Ik merk: er zit een nieuwe blog aan te komen.

 

210TH.

 

“Intimacy is one of the most beautiful given things in the world.” Aan het woord is Sofie Rockland. We willen alles uit het bestaan halen, althans dat geldt voor veel mensen en daar hoort een heerlijk erotisch liefdesleven bij. Als geschenk van het leven zelf. Zonder te moeten presteren, maar op ontspannen wijze te genieten van elkaar. Closer Together, het is de belofte van verleiding, uitdaging en passie. De 210TH bodycare producten, de 210TH erotische boxen en ook zeker de speelse opdrachten, ze zetten aan tot overleg en humor en maken van het samenzijn een ware experience.

 

N.B. Een onlineverslag over de Masturbation Masterclass, klik hier.

 

Jan Weeber

©210TH

Share this
Older Post Newer Post