Blog

Op een oude fiets…

Op een oude fiets…

Inleiding:


Als aanvulling op de blog “Speel eens een spelletje” zullen er op deze pagina af en toe blogs verschijnen om jullie een idee te geven wat de inhoud van een rollenspel zou kunnen zijn. Hieronder het tweede verhaaltje. Veel plezier en romantiek gewenst!

 

Fietsenwinkel.


Het is een hele wandeling, met de oude rammelfiets aan de hand van huis naar de fietsenwinkel. De voorband is geklapt en dus loopt Eliene naar de reparateur. Ze heeft geen zin de band nog eens te plakken, dat zou in korte tijd al de derde keer zijn. En dus heeft ze besloten dat er dan maar een nieuwe om moet. Als ze dan eindelijk bij de balie staat komt er een jonge knul op haar af. Ze schat hem net over de twintig jaar, vrolijke ogen en een modern kapsel. Een knapperd eigenlijk. Een snoepje…


Excuses.


“Wat kan ik voor u doen?”, klinkt het. Eliene schrikt op van haar gestaar en wijst op haar rijtuig met platte band. “Oh uh, kun je daar even nieuwe band om doen?”, antwoordt ze snel. “Zo dat is een oudje”, zegt de knul, “maar ja op een oude fiets moet je het leren nietwaar?”
“Robert!”, klinkt het plotseling streng door de zaak, “dat zeg je toch niet tegen een klant? Ga je excuses aanbieden!” Het is de eigenaar van de fietsenwinkel. Een oudere, streng ogende man, die staat op etiquette in zijn winkel. “Oh… sorry mevrouw, ik wilde niet…”, reageert de jongeman meteen. “Laat maar joh, ik kan wel ergens tegen hoor”.
“Woont u in de buurt mevrouw?”, begint de winkeleigenaar. Als Eliene uitlegt dat ze vlakbij woont, gaat hij verder tegen zijn jonge werknemer: “Mooi zo, jij zorgt ervoor dat die band er vanmiddag om zit en je brengt de fiets zelf naar mevrouw haar huis begrepen? En u mevrouw, u krijgt een topklasse band voor de prijs van een goedkope. Wilt u dan wel vooraf betalen alstublieft?”


Knipoog.


Als de eigenaar wegloopt en Robert met een rood hoofd achter de kassa kruipt, geeft Eliene hem een knipoog. “Is niet erg hoor, je hebt gelijk, op een oude fiets moet je het leren. Ik zie je vanavond oké?” Als het had gekund was het hoofd van de jongeman nog roder geworden, zijn ogen sperren open tot schoteltjesformaat. Toch verschijnt er ook een enorme glimlach op zijn gezicht. Nog voordat Eliene de winkel verlaat krijgt ze een knipoog terug.


De ontvangst.


Het is avond. Tegen een uur of acht wordt er aangebeld. Voor het huis staat een jongeman, met aan zijn hand een oude fiets met een gloednieuwe voorband. Hij hoort hoe de deur wordt open gemaakt. In de deuropening staat een prachtige vrouw. Ze draagt naaldhakken, luxueuze lange kousen en lingerie die veel laat zien, maar ook weer niet alles. “Kom maar binnen Robert, jij hebt wel een beloning verdiend”, zegt ze met een zwoele stem.


Op een oude fiets.


Die avond wordt Robert van een jonge man een stoere kerel. Op de bank, de trap en in het kingsize bed beleeft hij waar elke man van droomt. Zij is iets ouder, hij is wat jonger, maar hij had nooit gedacht dat een avontuur met haar zo vurig kon zijn. Het duizelt hem in zijn hoofd, als hij uiteindelijk zijn laatste restje energie uithijgt als hij uitgeput naast haar ligt. Zij wendt haar hoofd wat opzij naar hem. “Op een oude fiets, zei je? Ha ha ha”. Samen schateren ze het uit.


Kunst.


Hoe verleidelijk kan jij een spel spelen met je partner? Speel jij wel eens een spelletje? Wie weet vind je het leuk daar eens iets inspirerends over te vertellen. Dat kan via onderstaand e-mailadres. Veilig en vertrouwd, daar 210th nooit en te nimmer gegevens met andere partijen deelt. En kijk ondertussen eens naar deze spannende situaties. Ze zouden best eens in dit verhaal kunnen passen. Have fun!


Jan Weeber
©210TH

Share this
Older Post Newer Post