Blog

Oraal: amuse of hoofdgerecht?

Oraal: amuse of hoofdgerecht?

Handleiding.


Onlangs publiceerde het magazine Flair een handleiding op haar website. Ditmaal niet aangaande de werking van de televisie of de koelkast, het betrof hier de gebruiksaanwijzing van een erotische daad. Het blad gaat er blijkbaar vanuit dat niet iedereen hier mee bekend is en dat scholing op dit vlak van nut kan zijn. Maar wij, hier in Nederland, staan toch bekend om onze vrije seksuele moraal? Dat alles kan en alles mag, zolang we elkaar er plezier mee doen? Of ligt dat toch anders?


België.


Er moet bij worden gezegd dat het om de Vlaamse versie van het blad Flair gaat en de informatie derhalve in eerste instantie op onze zuiderburen van toepassing is. Zijn zij daar dan minder geïnformeerd, dat wij Hollanders? Laten we constateren, dat ons land in de media het moeten hebben van Vlaamse seksuologen als Goedele Liekens en Kaat Bollen. Slechts een enkele keer wordt door een Nederlandse televisiezender seksuoloog Astrid Kremers, auteur van het boek “Aandacht voor seks”, ingeroepen om haar licht over een erotisch thema te laten schijnen.


Andere culturen.


Ook door een andere reden is Nederland als geheel minder open over seksualiteit geworden, namelijk de toestroom van andere culturen in onze samenleving. Deze zijn in de regel veel meer behoudend dan we het hier ten tijde van de seksuele revolutie (de jaren zestig van de twintigste eeuw) en daarna gewend waren. Gesluierde vrouwen zag je nog niet op straat, na het voetballen gingen alle jongens nog gewoon naakt onder de douche, waar men nu de onderbroek aanhoudt. Hoezeer een land ook geneigd is haar eigen cultuur en gewoontes te behouden, beïnvloeding van buiten valt niet te ontkennen en te voorkomen.


Kennis is macht.De betreffende handleiding, die Flair onlangs publiceerde, betreft orale seks. Specifieker: het geeft stap voor stap weer hoe een vrouw een man met handen en lippen tot opperste genot kan brengen. Wie dat niet weet kan hier de nodige kennis vandaan halen, want kennis is macht. Orale seks, in de volksmond “pijpen”, is in zichzelf een vorm van geven en ontvangen. Het vergt daarom kennis over wat de ander fijn vindt. Het is de onderlinge communicatie die deze activiteit tot een succes maakt. Het gebrek aan overleg kan juist tot een teleurstellende ervaring leiden. Het is een verkeerde gedachte te menen dat een man het altijd wel lekker vindt. Een vrouw (of man) die luistert naar de aanwijzingen van de ontvanger krijgt informatie over sneller, langzamer, de lekkere plekjes, veel of weinig speeksel, de bewegingen van de lippen, tong of vingers enzovoort.


De basis.


Het is nog niet zo lang geleden dat het nieuws sprak over Breezerseks. Jonge meisjes, die in ruil voor een drankje of een andere gunst, hun vriendje (of iemand die ze nog maar net hadden ontmoet) wel even oraal wilden bevredigen. Daaraan ontbreekt evenwel iedere fundering van wat seksualiteit zou moeten hebben. Juist het verbonden met elkaar zijn, maakt dat er geen dwang is. Het respect voor elkaar groeit als iets niet moet, maar mag. De orale daad neemt in waarde toe als twee mensen het daar vooraf liefdevol over hebben gehad. Seks wordt niet geconsumeerd, maar samen beleefd.


Closer Together.


Orale seks wordt vaak gezien als voorspel. Het mag de vraag zijn of dat terecht is. Het is eigenlijk wel heel erg intiem als de ene partner de ander oraal bevredigt. Het is een vorm van Closer Together, als twee mensen het geven en ontvangen zo op elkaar afstemmen dat het plezier wordt van twee kanten. Het geven minstens zoveel voldoening geeft als het ondergaan. Tegelijkertijd kan het ook zijn dat de een of de ander daar nog niet aan toe is. Wat dat betreft is de penetratie iets dat “daar beneden” gebeurt. Hoe intiem ook, orale seks is veel meer zichtbaar en wordt daardoor als nog intiemer ervaren. Dat wetend is het goed er niet vanuit te gaan dat deze activiteit vanzelfsprekend is en min of meer verplicht tot het repertoire hoort.


210th.


Vanuit de missie van 210th zou het mooi zijn dat elke vorm van erotiekbeleving een gift en een gunst is, verkregen door met elkaar te communiceren, verleiden, spelen en samen te lachen. Erotiek die een gevoel van vrijheid geeft, juist door met elkaar verbionden te zijn. Voor zij, die dit voorrecht beleven heeft 210th een scala aan producten die het plezier nog verder kunnen vergroten. Zoals de 210th showercream, glijmiddel, massagekaars en de erotische boxen. Zij allen zijn voorzien van erotische opdrachten. Speltips, die zich schuil houden achter QR-codes op de verpakking of in luxe enveloppen. Ze vormen een handleiding, maar dan anders. Ze zeggen niet hoe het moet, ze geven suggesties hoe het liefdesspel nog leuker kan worden! Veel plezier daarbij!


Jan Weeber
©210th

Share this
Older Post Newer Post