Blog

PLAYBOY TV SWING.

PLAYBOY TV SWING.

Reality.

Na het succes van John de Mol’s Big Brother is de Nederlandse televisie overspoeld geraakt met reality-shows. Titels als De Bus en Utopia volgen. Al gauw blijkt dat het ontstaan van menselijke relaties en de daaruit volgende drama en erotiek het zout in de pap zijn van deze vorm van televisie. Het duurt dan ook niet lang tot nachtelijke escapades van de deelnemers pontificaal in beeld worden gebracht. Het gevolg is dat het nog uitdagender en bloter moet. Temptation Island is het uitvloeisel, waarin relaties op de proef worden gesteld, door de inzet van verleiders en – sters, die proberen stellen uit elkaar te drijven. Een variant daarop in Ex On The Beach, waarin exen een tropisch eiland bezoeken, die roet kunnen gooien in prille liefdes aldaar ontstaan. Omdat deze programma’s op het open net worden uitgezonden wordt er niet verder gegaan dan erotiek verholen in beeld te brengen.

Liefde en seks.

Heel anders is het als er voor programma’s betaald moet worden, hetgeen het geval is bij het programma Swing, van internetzender Playboy TV. In dit programma proberen stellen uit te vinden of hun belangstelling voor swingen stand houdt, als ze dit eens aan den lijve hebben ervaren. Het betreft hier mensen die van erotiek hun hobby hebben gemaakt. Seks in deze is op die manier een prettig tijdverdrijf, dat geheel los staat van de liefde die zij voor elkaar hebben. Waar het merendeel der mensheid last van jaloezie zal hebben, vinden zij het juist vaak een prettig gezicht de ander met een vreemde te zien vrijen. De opwinding is leidend. Het zal niet voor iedereen, die dit leest, voorstelbaar zijn, maar blijkbaar kan het: een hobby uitoefenen en dat los van de liefde kunnen zien. Sterker nog: bij veel stellen in de serie is duidelijk dat de hobby niet is voortgekomen uit een gebrek aan liefde voor elkaar, maar het juist er een gevolg van is.

Contract.

Wat gebeurt er in Swing? Om een idee te geven van het format en wat er zoal plaatsvindt in het programma, volgt hierna de beschrijving van één van de afleveringen. We maken kennis met presentatrice en relationship expert Anna David. Zij ontvangt het getrouwde stel Kimberly en Michael. Hij is freelance video designer en fotograaf en zij assisteert hem bij de werkzaamheden. Meteen aan het begin vertelt zij over haar exhibitionistische karakter en dat ze het heerlijk vindt om te vrijen voor de camera, ook als haar eigen man die bedient. Zij zullen in deze aflevering meedoen met een swingersfeest, om te bezien of dit een aanvulling op hun leefstijl zal zijn. Als nieuwelingen zullen zij vrij zijn hun grenzen aan te geven, iets dat tijdens de uitzending contractueel wordt vastgelegd. Dat is maar goed ook, omdat tijdens elke uitzending blijkt dat deelnemers zenuwachtig zijn. Zij leggen dit uit als angst voor het onbekende.

Welkom.

In geval van Kimberly en Michael komt daar bij dat zij beide uit relaties komen waarin jaloezie een grote rol speelde. Dit heeft hen dusdanig benauwd dat ze afgunst niet in hun onderlinge relatie toestaan. Zij hebben zich georiënteerd op de swingerswereld en komen nu de realiteit ontdekken. Tijdens de ondertekening van het contract wijzen ze Anna David op de voorwaarde dat ze zelf zullen bepalen of er interesse is voor een ander. Zo niet, dan gaat het feest niet door. Na dit zakelijke deel wordt het stel toegelaten tot hun eigen riante kamer in the swing house, terwijl er beneden een reeks aan stellen op hen wacht. Tijdens het omkleden, waarbij de camera niets verhult, komt de grootste onzekere factor naar boven: wat voor een mensen zullen er op hen wachten en zal dit ertoe toe leiden dat het spel op de wagen komt? Dat blijkt als het stel hen beneden ontmoet. Michael en Kimberley reageren enthousiast op het warme welkom.

Spel.

Maar dan blijkt ook hoezeer swingers verschillen van reguliere mensen. Het gesprek gaat al gauw over seks, met name over squirten. Michael ziet deelneemster Megan en weet meteen: “I wanna fuck her”. In de gewone wereld is zo’n quote beledigend, in die van swingers is het gangbaar. En jawel, ook Kimberly valt op haar, al maakt zoveel zelfverzekerdheid van Megan haar ook wel wat onzeker. Dat wordt tegengegaan met een spelletje, een ijsbreker, dat bedacht is om de aanvankelijke nervositeit te laten zakken. Nadat het stel op de eigen kamer is teruggekeerd, wordt er voor de avond gedoucht en omgekleed. Beide zeggen interesse te hebben in Garren en Megan, een zelfverzekerd stel dat gelooft in de kracht van de eigen relatie en dit als voorwaarde voor het swingen ziet. Als een casinospel met opdrachtkaarten wordt begonnen, zijn al gauw de remmen los.

The red room.

In het volgende programmaonderdeel speelt de rode kamer de hoofdrol. De vloer bestaat uit een enorme rode matras met daarop kussens, waar de hele groep zich op neer vleit en waar de actie begint. De vrouwen nemen daar Kimberly en Michael oraal onder handen. Omdat PlayboyTV niets te duchten heeft van toezichthouders en filmkeuring, komt alle actie onversneden in beeld. De orgie is compleet. Maar het echte moment suprême vindt de volgende ochtend plaats, als de twee newbies elkaar vragen wat ze er van vonden. Beide zeggen het overweldigend te vinden, maar geen spijt te ervaren. Kimberly vertelt daarover dat je niet over een situatie kunt oordelen zolang je die niet hebt meegemaakt. Het is daarom dat het stel die ochtend een gesprek krijgt met seks- en relatietherapeut Lori Buckley. Daar blijkt dat het stel zich weliswaar seksueel vermaakt heeft, maar toch onderlinge verbintenis heeft gemist bij zoveel mensen om hen heen.

Closer Together.

Het nagesprek laat zien dat Kimberly en Michael het swingen niet echt nodig hebben. Hun communicatie is al dusdanig goed dat ze een vrije, uitbundige seksuele relatie ook heel goed met z’n tweeën kunnen hebben. Dat sluit niet uit dat ze nogmaals zo’n avontuur zouden willen aangaan. Als Anna David hen het contract voorhoudt met de vraag; “was it a fling, or dou you want to swing”, geven ze beide aan geïnteresseerd te zijn. Dat omdat de liefde voor elkaar daartoe sterk genoeg is. En zo blijkt hoe verschillend mensen zijn. Waar voor het ene stel seks zonder liefde niet gaat, is het voor de ander simpelweg een prettig tijdverdrijf, een hobby. Waar voor de ene mens erotiek met een ander dan de eigen partner ondenkbaar is, is dat voor de ander juist een verlangen. Het is het open en eerlijke gesprek dat mensen Closer Together brengt. Swingen is niet zonder risico’s, zo blijkt, maar zo zullen swingers zeggen: het hele bestaan zit vol onzekerheden. Als je dan maar wel zeker van jezelf en van elkaar bent.

Jan Weeber
©210th

PS. Diverse PlayboyTV Swing afleveringen, weliswaar in lage beeldkwaliteit, zijn elders op internet te vinden.Share this
Older Post Newer Post