Blog

Seksspeeltjes: safety first!

Seksspeeltjes: safety first!

Na-apers.


Kom je op een willekeurige markt in een grote stad, dan vind je ze al gauw: de kraampjes waar namaakspulletjes worden verkocht. Van lekkere luchtjes, bekende sportmerken en speelgoed tot truien en andere kledingstukken aan toe. Er worden allerhande logo's opgeplakt-, gedrukt of genaaid om iets exclusief te laten lijken. En tegen geringe prijs verkocht uiteraard. Maar ook op de erotische markt vind je namaak. Het is niet altijd echt Lelo, Fun Factory, We-Vibe, Fleshlights, Tenga en Magic Wand, wat je koopt. Tenminste als je niet oppast.


Weekmakers.


Producenten van erotische producten zijn gehouden aan eisen, die aan het fabricage worden gesteld. Giftige stoffen, zoals weekmakers mogen bijvoorbeeld niet in vibrators worden gebruikt. Uiteraard kom je die niet tegen in vibrators van hard materiaal, maar in buigzame producten. Riskant is het gebruik daarvan, omdat de gevoelige huid van de geslachtsdelen gemakkelijker stoffen opneemt, dan de andere huid van het lichaam. Meer nog dan in de mond zelfs. Weekmakers veroorzaken jeuk aan de genitaliën, bultjes, uitslag en mogelijk is zelfs een antibioticakuur nodig om de ontstane problemen te lijf te gaan. En toch mogen dit type speeltjes nog verkocht worden, ook in Nederland!


De grote merken.


Net als bij de truien en parfums zijn er fabrieken in Hong Kong, Pakistan en India die mee willen liften op de namen van de grote merken van seksspeeltjes. Ze produceren die van inferieur materiaal, maar gebruiken simpelweg de originele afbeeldingen van Njoy, Lelo en anderen. Het is in één opslag moeilijk waar te nemen of het gaat om een origineel (en dus kwalitatief goed) product of ordinaire namaak. Op één belangrijk detail na: de prijs! Grote merken zijn simpelweg niet te koop voor een prikkie. Wie een advertentie tegenkomt met een veel te lage prijsstelling weet dus bij voorbaat dat er een (zelfs letterlijk!) luchtje aan zit. En ook dat je mogelijk iets in je lichaam brengt dat simpelweg gevaarlijk is!


Kritische blik.


Hoe weet je dat je te maken hebt met een gevaarlijk namaakproduct? Zoals gezegd: te goedkoop aangeschaft zegt eigenlijk al genoeg. Maar om misverstanden te voorkomen: het is niet waar dat een dildo van PVC gevaarlijk is. Pas als er weekmakers aan PVC zijn toegevoegd is het dat. Het speeltje is dan flexibel gemaakt, zodat het lijkt op de beweeglijkheid van een, niet geheel stijve, penis. Op de verpakking wordt het gebruikte materiaal dan "jelly" genoemd. Het maakt dan niet uit of het gekleurd of transparant is. Tot slot is de penetrante geur van plastic ook een slecht teken. En dus: toch maar weggooien dat ding, je geldelijke verlies nemen en geen jelly-dildo meer kopen, ook niet bij gerenommeerde retailers! Iemand die speeltjes test is Luna van de website Climaximaal. In haar geheel eigen stijl vertelt en schrijft ze over vibrators en andere lustapparatuur. En houdt zich verre van namaakproducten. De beste stelling hierin is en blijft: het kost wat, maar dan heb je ook wat! En uiteraard: lees voor aanschaf waar het product van is gefabriceerd.


Erotische boxen.


Wie een erotische box van 210th opent vindt daar ook vibrators in. Van het harde soort en dus hoeft de gebruiker of gebruikster niet bang te zijn dat er stoffen in zijn verwerkt die niet goed voor lijf en leden zijn. Daarnaast blijft alles, dat in de wereld geschiedt, mensenwerk. En dus is voorafgaand aan de samenstelling van de boxen door 210th eigenares Sofie Rockland hoogstpersoonlijk gecontroleerd of het om hoogwaardige en veilige producten gaat. Safety first dus. Weekmakers in producten worden derhalve niet toegestaan en bij buigzame producten wordt thermoplastic rubber gebruikt. Een geruststelling, want zij is er zich terdege van bewust dat de producten van 210th een directe relatie hebben met de gezondheid van haar klanten. Zo ook met de bodycareproducten, waar zij zeer nauw bij de samenstelling daarvan betrokken is geweest. Daarbij gaat het niet alleen om de gezondheid van haar klanten maar ook om het welzijn van dieren. Zo zijn er bij de samenstelling van de bodycarelijn alleen ingrediënten gebruikt die als veilig bekend staan en niet op dieren zijn getest. Welke dat zijn hoeft niet na aankoop ontdekt te worden door de klant, ze staan bij elk product uitgeschreven op de website. Zo biedt 210th gegarandeerd plezier aan al haar klanten en krijgt de term “safe seks” een diepere betekenis!


Jan Weeber.

©210TH

 

Share this
Older Post Newer Post